suzuki bandit 600 s czy honda cbf 600 s
• Strona 1 z 1
suzuki bandit 600 s czy honda cbf 600 s
Witajcie!
Motocykl mialem praktycznie 'od zawsze' - jak mialem 13lat zrobilem karte motorowerowa i od tamtego czasu co sezon smigalem swoim simsonem S51B (takie enduro)
Teraz mam 23 lata, prawojazdy kat A i zanosi sie ze tej zimy kupie sobie pierwsze duze moto:)
Od samego poczatku interesowal mnie bandit 600 s z 2000-2001r (budzet bede mial taki ze starczy mi na te roczniki, z ubezpieczeniem i gadzetami) ale ostatnio zaczalem sie zastanawiac rowniez nad honda cbf 600 s.
Czy dysponuje ktos jakimis testami, lub opiniami o motocyklach z wymienionych rocznikow? Moto bedzie uzywane glownie w miescie, ale moze sie zdarzyc ze trzeba bedzie pojechac w dluzsza trase (warszawa-berlin). Stad uznalem ze bandit 600s bedzie dobra inwestycja, a ostatnio zaczalem sie zastanawiac co konkurencja ma do zaoferowania i tak trafilem na honde cbf 600.
Myslalem tez nad suzuki sv650 - ale to chyba nie bedzie dla mnie zbyt dobra maszyna - zbyt narowista, zbyt sportowa i zbyt malo komfortowa.
Myslalem tez nad suzuki gfx600f/750f, ale to tez jakby do mnie nie przemowilo.
oczywiscie zalezy mi tez na tym, zeby moto malo palilo, bylo niezawodne i mialo tani serwis oraz czesci
Wole raczej lzejsze motocykle niz ciezsze - sam jestem dosc drobny (177cm, 72kg).
Poradzcie cos
Motocykl mialem praktycznie 'od zawsze' - jak mialem 13lat zrobilem karte motorowerowa i od tamtego czasu co sezon smigalem swoim simsonem S51B (takie enduro)

Od samego poczatku interesowal mnie bandit 600 s z 2000-2001r (budzet bede mial taki ze starczy mi na te roczniki, z ubezpieczeniem i gadzetami) ale ostatnio zaczalem sie zastanawiac rowniez nad honda cbf 600 s.
Czy dysponuje ktos jakimis testami, lub opiniami o motocyklach z wymienionych rocznikow? Moto bedzie uzywane glownie w miescie, ale moze sie zdarzyc ze trzeba bedzie pojechac w dluzsza trase (warszawa-berlin). Stad uznalem ze bandit 600s bedzie dobra inwestycja, a ostatnio zaczalem sie zastanawiac co konkurencja ma do zaoferowania i tak trafilem na honde cbf 600.
Myslalem tez nad suzuki sv650 - ale to chyba nie bedzie dla mnie zbyt dobra maszyna - zbyt narowista, zbyt sportowa i zbyt malo komfortowa.
Myslalem tez nad suzuki gfx600f/750f, ale to tez jakby do mnie nie przemowilo.
oczywiscie zalezy mi tez na tym, zeby moto malo palilo, bylo niezawodne i mialo tani serwis oraz czesci

Wole raczej lzejsze motocykle niz ciezsze - sam jestem dosc drobny (177cm, 72kg).
Poradzcie cos

- dame
- Świeżak
Ja niestety na zadnym z wymienionych nie jeżdziłem jednak sporo czytam prasy tematycznej "swiat motocykli" itp. W numerze chyba z pażdziernika lub kwietnia (ewentualnie marca) jest opisany bandyta 600 s ale nie czytałem jeszcze. A co dotego co bym wybrał to chyba bandziora. Motor napewno nadający sie na dłuższe trasy, silnik nie wiele sie zmienił przez te wszystkie lata i pochodzi chyba z gsx-a tanszy n apewno bedzie pewnie serwis niz hondy 9w/g mnie honda to dośc drogie ma wszystko a nie koniecznie lepsze) Bandit w roczniku 2001/02 pewnie jak jego wiekszy brat(1200s) mniej pali i jest kilka poprawek. Trudno mi doradzac bo na tej klasy sprzetach to nie jezdziłem i dopuki czegoś nie uciułam ( a studiujac dziennie to nie łatwo) to nic lepszego sie nie dorobie jak najwyzej tego co mam czyli ukochanej ETEZ-tki. Zatem nie wiem czy moja opinnia jest obiektywna ale ja bym wybrał bandyte. rozważ ewentualnie XJ Diversion bo to tez dobry motorek z tego co sie orientuje. pozdrawiam
Rusz głową a d*** pójdzie za nią!!!
Yamaha Fazer FZS 600
Yamaha Fazer FZS 600
-
eristof - VIP Åšcigacz.pl
bandit swoje wazy ale taki tytan jak ty da sobie rade. mam podobne warunki fizyczne i sobie nim smigam. bandit to wdzieczna maszyneria na pierwszy okaz w kolekcji. werja s jedna jakos mi sie niepodoba nie moze sie to to zdecydowac czy chce byc rozkosznym golaskiem czy tez jakims plastikiem z tikiem.
-
spazz - VIP Åšcigacz.pl
Hoffman napisał(a):zeby nie trzeba bylo krecic wysoko dla utrzymania predkosci.
to nie bede sie tak rozpedzal

Pozatym, wiecej niz 600 dla mnie to kompletna glupota, zreszta nie potrzebuje tak mocnego moto;) Mimo wszystko glownie bede go uzywal w miescie, a do turystyki tylko okazyjnie.
Hoffman napisał(a):Poza tym do turystyki nie bardzo sie nadaje. Wysoko poprowadzony tlumik uniemozliwia mocowanie wiekszosci toreb i sakw na siedzenie, sam tankbag nie wystarczy.
no tak, ale przeciez trasa warszawa-berlin nie jest znowu taka dluga

Hoffman napisał(a):dobre opisy i porownania Suzuki Bandit 600 i Hondy CB600 Hornet.
no tak, ale akurat hornet mnie nie interesuje

www.scigacz.pl juz czytalem wczesniej, ale bezposredniego porownania suzuki i hondy nie bylo. Szkoda, to chyba sa dosc popularne moto..
- dame
- Świeżak
witam. ja posiadalem przez jakis czas ( 2 miesiace) suzuki bandit 600S 2000 rok. powiem tak, jak na moj wzrost 190cm i wage 94 kg, motorek jest idealny, co do twojego wzrostu... to musisz sam ocenic... suzuki sv650s fajna maszynka... co najwazniejsze slinik "V" czyli ciagnie na niskich obrotach... fajny motocykl na miasto, o lekkim zacieciu sportowym, i mimo wszystko jak dla mnie wygodny.... by sprawdzic ktory ci najbardziej pasuje to musisz sobie pojezdzic kazdym. a co do awaryjnosci..... wszystkie maja naprawde dobre silniki... rzedowe to stara sprawdzona technika a sv daje rade naprawde.... silnik bardzo elastyczny i bez awaryjny...
Pozdrawiam magik.
Pozdrawiam magik.
- Magik
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości