FZR 600 czy 1000
• Strona 1 z 2 • 1, 2
FZR 600 czy 1000
Witam. Chcę kupić FZR lecz nie mogę się zdecydować jakiej pojemnośći, jeżeli możecie coś doradzić to byłbym wdzięczny. A może jakiś moto o podobnym charakterze
[/b]

wolan
- wolskimichal
- Świeżak
pojemnosc wybierz taka na jaka czujesz sie mocny , dziwny temat bo to chyba nie bedzie twoje 1sze moto prawda? jesli 1sze to max 600 fzr.powiedz dokladniej jaka jazde preferujesz,na jakie dystanse itd
ścigacz to portal dla gimnazjalistów chcących R1 na pierwszy motocykl oraz dla pseudo speców którzy mogą im w tym wyborze pomóc.
- Flow
- Stały bywalec
FZR 1000 Exup rzeczywiście posiada opinię zimnokrwistego mordercy.. Podobno strasznie narowisty i niezwykle nieprzewidywalny sprzęt, także jak masz wybierać to tylko FZR 600
-
---Corleone--- - Świeżak
- fandzoilisz
- Bywalec
Tutaj cytat z artykułu o FZR 1000, który w sumie przemawia trochę do rozumu:
"Trudno sobie wyobrazić motocykl, na którym łatwiej się zabić, jeżdżąc bez doświadczenia. Jeżeli zacząłeś swoją przygodę z motocyklami od tego właśnie modelu (tak jak ja) i udało Ci się przeżyć, wykorzystując jego możliwości (zrezygnowałem po pierwszym próbach), to zaczynam wierzyć w cuda.
Pierwsze wnioski z jazdy - można jeździć powoli, jednak motocykl sprawia wrażenie, jakby się miał udławić własną benzyną. Przy dodawaniu gazu ma się wrażenie, jakby stopień przekręcenia rączki miał wpływ nie na przyspieszenie, lecz na prędkość. Przekręcimy niewiele, natychmiast jedziemy z niewielką prędkością. Przekręcimy mocno, natychmiast pędzimy kilkadziesiąt km/h.
Przy naprawdę mocnym przekręceniu rączki gazu jazdę motocyklem można porównać wyłącznie do rozpędzania się F16. Świat dookoła wygląda tak, jak taśma video przewijana do przodu na podglądzie. Rzeczywistość wyprzedza najśmielsze oczekiwania.
Po pierwszych jazdach polecam Yamahę FZR 1000 wytrawnym i doświadczonym motocyklistom, ewentualnie wariatom.
Yamaha FZR 1000 to moc, którą trudno ogarnąć"

"Trudno sobie wyobrazić motocykl, na którym łatwiej się zabić, jeżdżąc bez doświadczenia. Jeżeli zacząłeś swoją przygodę z motocyklami od tego właśnie modelu (tak jak ja) i udało Ci się przeżyć, wykorzystując jego możliwości (zrezygnowałem po pierwszym próbach), to zaczynam wierzyć w cuda.
Pierwsze wnioski z jazdy - można jeździć powoli, jednak motocykl sprawia wrażenie, jakby się miał udławić własną benzyną. Przy dodawaniu gazu ma się wrażenie, jakby stopień przekręcenia rączki miał wpływ nie na przyspieszenie, lecz na prędkość. Przekręcimy niewiele, natychmiast jedziemy z niewielką prędkością. Przekręcimy mocno, natychmiast pędzimy kilkadziesiąt km/h.
Przy naprawdę mocnym przekręceniu rączki gazu jazdę motocyklem można porównać wyłącznie do rozpędzania się F16. Świat dookoła wygląda tak, jak taśma video przewijana do przodu na podglądzie. Rzeczywistość wyprzedza najśmielsze oczekiwania.
Po pierwszych jazdach polecam Yamahę FZR 1000 wytrawnym i doświadczonym motocyklistom, ewentualnie wariatom.
Yamaha FZR 1000 to moc, którą trudno ogarnąć"

-
---Corleone--- - Świeżak
komancz4 napisał(a):serio aż tak dobrze trza umieć śmigać ,żeby wsiąść na 1000 lub 900 ??
od razu wsiadłeś na duży rower czy na początku rodzice cię uczyli z"kijkiem" lub małymi dodatkowymi kółkami??
Bandit 1200
-
Kedar-88 - Stały bywalec
- fandzoilisz
- Bywalec
-
---Corleone--- - Świeżak
No cóż Ja mam FZ6S - 98KM , 192 cm wzrostu, na przyspieszenia nie mogę nic złego powiedzieć , vMAX licznikowa którą udało się osiągnąć na A2 to 235,
przelotowe na trasie 140-150 bez najmniejszego problemu przy spalaniu <6L.
Jak chcesz się "pobawić" moto to nie ma problemu,
Na gumie z "gazu" nie polatasz - ale może to i bezpieczniej, a jak będziesz chciał to zawsze możesz ze sprzęgła lub metodą 0-1 kową.
Śmigam tym moto 2 gi sezon - myślę powoli o zamianie - ale być może zaczekam jeszcze 1 sezon, bo lepszych parametrów na razie nie potrzebuję (ew rocznik - 2004 mógłby się odmłodzić
)
Jeśli wcześniej śmigałeś na MZ250 to Fazer będzie na początku RAKIETĄ !
Pierwszy bieg i V >100km/h
2 ka to już pod 140
a na 4 190 !
Przyspieszenie wg testów do 100 to ~3,5 s (patrząc na fakt iż osiąga a 1 biegu to całkiem realne)
Potwierdzam też opinie innych iż do 6tyś obr - spokojny jak baranek - powyżej 7
jest wesoło - a odcięcie przychodzi pomiędzy 12-13.
Jak 1 moto po latach lub po MZ - będziesz zadowolony.
przelotowe na trasie 140-150 bez najmniejszego problemu przy spalaniu <6L.
Jak chcesz się "pobawić" moto to nie ma problemu,
Na gumie z "gazu" nie polatasz - ale może to i bezpieczniej, a jak będziesz chciał to zawsze możesz ze sprzęgła lub metodą 0-1 kową.
Śmigam tym moto 2 gi sezon - myślę powoli o zamianie - ale być może zaczekam jeszcze 1 sezon, bo lepszych parametrów na razie nie potrzebuję (ew rocznik - 2004 mógłby się odmłodzić

Jeśli wcześniej śmigałeś na MZ250 to Fazer będzie na początku RAKIETĄ !
Pierwszy bieg i V >100km/h
2 ka to już pod 140
a na 4 190 !
Przyspieszenie wg testów do 100 to ~3,5 s (patrząc na fakt iż osiąga a 1 biegu to całkiem realne)
Potwierdzam też opinie innych iż do 6tyś obr - spokojny jak baranek - powyżej 7

Jak 1 moto po latach lub po MZ - będziesz zadowolony.
------------------------------
Pozdrawiam
Younec
FZ6-s 2004r. -> FZ1S 2008r
Pozdrawiam
Younec
FZ6-s 2004r. -> FZ1S 2008r
-
younec - Świeżak
fajny wywód...
ale on mówi o FZR a nie FZS
ale on mówi o FZR a nie FZS
"You`re an accident waiting to happen" | | http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M961749 | ______ | fzs 600
- jot
- Świeżak
Nigoss napisał(a):Jak miales juz doswiadczenie z jakims sprzetem to kup 1000, jesli nie to 600.
jak miales juz doswiadczenie z jakims sprzetem to kup 1000 , jesli nie to tez kup 1000
:]
- fandzoilisz
- Bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2