Kawasaki ER 5
• Strona 1 z 1
Kawasaki ER 5
Witam mam takie pytanko ponieważ posiadam kawe ER 5 na budziku jest 220/h a nie chce jechać więcej niż 180/h czy to jest całkiem normalne?.Myślałem ,że może jest zablokowana,ale usłyszałem od mechanika ,że nie i to ma tylko 50 koników i więcej nie poleci jedynie bym mógł zmienić zębatki to niewiele by coś pomogło.Dziwi mnie tylko ta różnica miedzy v-max na budziku a tym ile wyciskam z motunga(licznik jest orginalny ). Pozdro
-
mahomet84 - Świeżak
To chyba oczywiste ze V max nie jest odpowiednikiem V max na liczniku:P moze niektore sprzety po przerubkach dadza rade na baaardzo dlugich dlugich prostych, ale zobacz np na samochodach, byle co ma 200 km/h na budziku a watpie zeby tyle pojechał:P zreszta z tych niecalych 50 koni nie dasz rady stary 

-
zurek100 - Świeżak
Nie wiem w jakich warunkach testowałeś moto, ile ważysz itp. Mój do 160 rozpędza się bez problemów, dalej nie sprawdzałem bo by mnie zwiało no i dróg za bardzo nie ma. Zresztą po co ponad 180 na godzinę nakedem pędzić?
pozdrawiam
pozdrawiam

- kuptel
- Świeżak
te 180km/h to już jest maks,tak jak ci powiedziano wcześniej to tylko 50 kucyków, więcej nie da rady. Przy tych 180 to i tak pewnie łbem nieźle macha że mało co mordy nie urwie. Jak chcesz mieć lepsze prędkości to kup coś szybszego,tylko gdzie to wykorzystasz?
A er 5 całkiem przyjemny motocykl(uniwersalny) i czego ty od niego chcesz?
A er 5 całkiem przyjemny motocykl(uniwersalny) i czego ty od niego chcesz?
- adamhornet
- Świeżak
adamhornet rzuca mi się na patrzały te 220 na budziku i nie mogę chociaż raz tyle pojechać
już nie mówię ,że te 220 ale tak żeby pierwszą cyfrą z przodu było 2
.Ale np: GPZ (60kucyków)co ma kumpel to też na początku jak kupił to nie chciało jechać więcej niż 180 a teraz bez żadnych przeróbek zamyka licznik ale to jest już 10 koników więcej...

-
mahomet84 - Świeżak
Te 10koników to nie powód, po prostu to jest po pierwsze naked, po drugie i trzecie. Brak owiewek powoduje ogromne opory powietrza, które by pokonać przy takiej prędkości potrzeba dużo więcej mocy. Ja mam ER-5 z 2005, jechałem max 190km/h i wcale jakoś strasznie nie szarpie, poza muzyka wiatru jest ok.
Kawasaki ER5 2005
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot] i 4 gości