Peknieta Laga- co teraz??
• Strona 1 z 1
Peknieta Laga- co teraz??
Witam!!
Szukałem na forach ale nic nie znalazłem. W moim moto pekła jedna z lag- Górna cześć aluminiowa do wewnatrz której wsuwa sie dolna rura. Pęknięcie ma około 5cm i zaczyna sie przy uszczelniaczu - jest jedynie szczelina z której na dziurach kapie olej. Moto to bardzo rzadkie enduro- jest tylko kilka takich w polsce a części nie ma w ogóle. Czy da się to pospawać. Zamieszcze fote jak tylko bede mógł.
Szukałem na forach ale nic nie znalazłem. W moim moto pekła jedna z lag- Górna cześć aluminiowa do wewnatrz której wsuwa sie dolna rura. Pęknięcie ma około 5cm i zaczyna sie przy uszczelniaczu - jest jedynie szczelina z której na dziurach kapie olej. Moto to bardzo rzadkie enduro- jest tylko kilka takich w polsce a części nie ma w ogóle. Czy da się to pospawać. Zamieszcze fote jak tylko bede mógł.
- balchan1
- Bywalec
Derbi Senda Bi3 80. Jutro wyśle fotki. jezeli da sie to pospawać to chyba pospawam. Nie chodzi mi o to ze moto nie nadaje sie do jazdy. Pęknięcie ma jakies 5 cm i wyglada jak ryska- po chwili jazdy cieknie z niego olej.
komar 2 biegi
->derbi vamos 50 fl ->derbi senda Bi3 80 ->kawasaki klx 650c ->Honda CB450s
->Kawasaki ZZR600e
"ZIEMIE RWIE"

->Kawasaki ZZR600e
"ZIEMIE RWIE"
- balchan1
- Bywalec
Teraz ryska - przy mocniejszym hamowaniu pęknie całkiem.
Ściągaj lagi, rozbierz i daj dobremu fachowcowi do pospawania. Potem dobremu fachowcowi do obrobienia - drugą możesz zanieść na wzór - żeby sobie wymiary zdjął.
Jak dobrze zrobią powinno grać, ale trzeba obserwować co tam się dzieje z lagą.
No i backflipa już bym tym sprzętem nie robił
Ściągaj lagi, rozbierz i daj dobremu fachowcowi do pospawania. Potem dobremu fachowcowi do obrobienia - drugą możesz zanieść na wzór - żeby sobie wymiary zdjął.
Jak dobrze zrobią powinno grać, ale trzeba obserwować co tam się dzieje z lagą.
No i backflipa już bym tym sprzętem nie robił

http://filmy.scigacz.pl/Julien_Dupont_trial_Ateny Inter:pediatric
-
Grzybu - Bywalec
Jezeli mówicie ze sie da. Moto nawet nie rejestruje chodź papiery są- używam go tylko do przejażdżek i to nie w ciezkim terenie (np. drogi leśne itp więc raczej szału na nim nie bedzie.
komar 2 biegi
->derbi vamos 50 fl ->derbi senda Bi3 80 ->kawasaki klx 650c ->Honda CB450s
->Kawasaki ZZR600e
"ZIEMIE RWIE"

->Kawasaki ZZR600e
"ZIEMIE RWIE"
- balchan1
- Bywalec
już się rozochociłem że napiszesz ze masz Highlanda albo coś w ten deseń
po pierwsze nie jeździ na moto, zdejmuj lagi nim zrobi sie owal i już nic nie zrobisz, daj kumatemu spawaczowi niech ci to zaleje tigiem dla pewności można zrobić nieapetyczną obejmę ale wolałbym jeździć spokojniej, jak zrobi się owal to święty boże nie pomoże uszczelniacz nie będzie trzymał więc czymprędzej do fachury, ale jak to możliwe że pękło?

---=== Real Road Racing Fan ===---
:: I S L E O F M A N ::
t o u r i s t t r o p h y
:: I S L E O F M A N ::
t o u r i s t t r o p h y
-
Mauy OCX - Świeżak
skoro mowisz ze to ryska to moze tylko uszczelnicz pusza a olej akurat sie dostaje w ta ryse, a nie koniecznie jest to wada lagi bo nie slyszalem jeszcze zeby ot tak sobie lagi pekaly??ale moze sie myle.....
- ciosmaciej
- Świeżak
Nie wiem od czego pekła- kupiłem motoykl z walnietym modułem zapłonowym, przejechałem sie i patrze a tu olej na kole- myslałem ze to płyn hamulcowy a tu suprise- Jebła laga. Nie wpadłem w żadną dziurę ani nic z tych rzeczy. Zamieszczam kilka fotem co i jak.
- Załączniki
-
- Kopia IMG_1041.JPG (24.22 KiB) PrzeglÄ…dane 1904 razy
-
- IMG_1041.JPG (23.36 KiB) PrzeglÄ…dane 1904 razy
-
- IMG_1040.JPG (23.86 KiB) PrzeglÄ…dane 1904 razy
-
IMG_1038.JPG
- (87.29 KiB) Pobrane 177 razy
- balchan1
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości