Zobacz wÄ…tek - rozstaw lag przedniego amortyzatora
NAS Analytics TAG

rozstaw lag przedniego amortyzatora

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

rozstaw lag przedniego amortyzatora

Postprzez mestre16 » 11/9/2008, 22:00

witam
czy rozstaw lag przednich amortyzatorow sa jakos znormalizowane czy w kazdym motorze jest inaczej??

powiem krotko chcialem wlozyc polke do kawasaki gpz 500 z systemem mocowania kierownicy jak w motorach MX i myslalem nad przelozeniem polki z innego modelu kawasaki czy innych producentow ale czy wszystkie srednice i rozstawy otworow na lagi i rure sterowa beda sie zgadzac??

jeszcze lepiej przelozyc obie polki z rura z innego modelu zeby miec pewnosc ze otwory na gornej polce i dolnej beda sie zgadzac (przyjmijmy ze rozmiar lag jest taki sam jak w seryjnych lagach zeby nie zmieniac calego amortyzatora) ale teraz pytanie czy nie bedzie problemow z przednim kolem, ze rozstaw lag za maly i kolo nie miesci sie w amortyzatorze itp...

czy ktos moze mi pomoc i powiedziec jak najlepiej taka przerobke zrobic??

wiem, ze mozna kupic oryginalne takie polki firm jak LSL ale cena tych elementow przewyzsza wartosc motoru :p mysle tu raczej o tanszym rozwiazaniu
mestre16
Świeżak

Postprzez kamil.k » 14/9/2008, 20:05

no ja stanołem przed identyczny problemem i tez w gpz500 :D

jak na razie zakupilem połki od zefira550 i mam nadzieje ze sie uda.srednica lag w gpz jest mniejsza chyba 36mm a w zefirze 39mmwiec da sie tulejki i bedzie git.rozstaw otworow też jest kilka mm różnicy ale nei wiecej jak 5mm wieć tragedii nie ma i powinno to dac sie jakos poskladac

zobacze jeszcze bo moze uda sie tanio wyrwac lagi od zefira to wtedy bedzie jeszcze mniejszy problem
GPZ 500S '90 + BMW e30 320i '86
kamil.k
Świeżak

Postprzez kamil.k » 15/9/2008, 19:46

całkiem zapomnialem jeszcze że można założyc półke od er5 i powinna pasowac bez problemu z tym ze jak pytałem to sa samą górna półke z mocowaniami do kiery wołali po 250zl+przesyłka a od zefira kupiłem komplet za 100zł
GPZ 500S '90 + BMW e30 320i '86
kamil.k
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 49 gości

na górê