Pytanie o prawko A1 i aprilke rs 125
• Strona 1 z 1
Pytanie o prawko A1 i aprilke rs 125
Mam takie pytanie na jakim prawku jezdzicie taka aprilka lub czyms podobnym. Czytajac troche w internecie ludzie pisza ze jezdza na A1 lecz podobno a1 jest do 125 ccm i 15 km a ta aprilka ma ponad 2 razy wiecej jak to jest z tym? Z gory dzieki za odpowiedz.
- kerrinf
- Świeżak
SÄ… dwa rodzaje prawek na Motory
pierwsze to jest A1 drugie samo A ,A1 mozna robić od 16 roku zycia i pozwala one jezdzic na motorach do 125 cm,i 15 koni ale z tymi koniami to sie robi takie wałki
ze prawie każda 125 ma wiecej koni niz 15
w papierach raczej napewno tez masz napiszane 15 km ponieważ jak by było wiecej w papierach napiszane km to nie mugłbys go zarejestrować na 125 i o to w tym wszystkim chodzi
pozdro

pozdro
- PinO
- Świeżak
PinO co ty Pier#@$%isz??? jak nie mógłby jak mógłby .... Tylko musiał by jezdzic na A. Jest taka sprawa, ze jak masz w papierach wpisane powyzej 11kW(15KM) to niestety mozesz nim jezdic dopiero od 18 roku zycia po zdaniu kat A. ale jak amsz wpisane PONIZEJ 11kW to mozesz nim jezdzic na kat A1 ot i cała filozofia...
Chcesz zarobić trochę kasy ??? Koniecznie wejdź! Sprawdzone! >>KLIKNIJ<< http://cash2007.xt.pl (otwórz link)
-
RazieL - Świeżak
RazieL jebneło mi się ,przyznaje sie do tego,ale nie muszis odrazu unosić się az tak.
kerrinf prawie kazdą 125cm mozesz się poruszać na A1,nawet jak nie każdą niewiem czy są takie przypadki ze jakaś 125cm ma w papierach wiecej wpiszane niz 15km i trzeba miec na nią kategorie A,ja jezdze Yamahą Tzr125r i muj ma 40 km i moge jezdzić na niej na A1,tylko ze w papierach jest napiszane 15km
sory ze pytam ,ale kerrinf ile masz lat ? bo jesli masz np 17 to lepiej poczekaj jeszcze rok i zrób sobie A.
kerrinf prawie kazdą 125cm mozesz się poruszać na A1,nawet jak nie każdą niewiem czy są takie przypadki ze jakaś 125cm ma w papierach wiecej wpiszane niz 15km i trzeba miec na nią kategorie A,ja jezdze Yamahą Tzr125r i muj ma 40 km i moge jezdzić na niej na A1,tylko ze w papierach jest napiszane 15km

- PinO
- Świeżak
dzieki za odpowiedzi.
P.s mam niecale 16 wiec narazie to zrobie sobie A1. Myslalem nad kupnem takie sprzeta zarejestrowanego na motorower ale przemyslalem sprawe i doszedlem do wniosku ze sie nie oplaca. Ceny sa wyzsze tych rejestrowanych na motorowery a i policja juz nie ta. Moga sie przy pierwszej kontroli kapnac ze cos nie tak. A jak bym mial te A1 i rejestracje zeby jezdzic na prawku A1 nie bedzie tych problemow. Roznica w cenie jest taka ze nie duzo albo w ogole nie musialbym dokladac do tego zakupu prawko + moto. Mysle ten nad sprowadzeniem takiej maszynki. Jak mniej wiecej sie to oplaca i jak jest z rejestracja? Przegladlem nie dawno ebaya niemieckiego i znalazlem tam fajna rs 125 rejestracja na 80 za 605 euro.
P.s mam niecale 16 wiec narazie to zrobie sobie A1. Myslalem nad kupnem takie sprzeta zarejestrowanego na motorower ale przemyslalem sprawe i doszedlem do wniosku ze sie nie oplaca. Ceny sa wyzsze tych rejestrowanych na motorowery a i policja juz nie ta. Moga sie przy pierwszej kontroli kapnac ze cos nie tak. A jak bym mial te A1 i rejestracje zeby jezdzic na prawku A1 nie bedzie tych problemow. Roznica w cenie jest taka ze nie duzo albo w ogole nie musialbym dokladac do tego zakupu prawko + moto. Mysle ten nad sprowadzeniem takiej maszynki. Jak mniej wiecej sie to oplaca i jak jest z rejestracja? Przegladlem nie dawno ebaya niemieckiego i znalazlem tam fajna rs 125 rejestracja na 80 za 605 euro.
- kerrinf
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 26 gości