serwis ducati
• Strona 1 z 1
serwis ducati
witam,
przyszedl czas aby poslac motonga do serwisu, jaki mozecie polecic w okolicach krk? czy serwis musi specjalizowac sie w konkretnej marce? najblizszy serwis/dystrybutor Ducati z tego co widze to Sikora Moto-Centrum w B.Bialej, co o nim sadzicie?
pozdrawiam
przyszedl czas aby poslac motonga do serwisu, jaki mozecie polecic w okolicach krk? czy serwis musi specjalizowac sie w konkretnej marce? najblizszy serwis/dystrybutor Ducati z tego co widze to Sikora Moto-Centrum w B.Bialej, co o nim sadzicie?
pozdrawiam
-
hellogrish - Świeżak
podjade do nich jutro bo mam b.blisko,
ogolnie jezdzi sie super
moto naprawde gladko chodzi... a raczej chodzilo bo od paru dni mam male problemy z gasnieciem silnika (w sumie to tylko jak dojezdzam do skrzyzowania ew. po prostu jak chce zatrzymac maszyne na parkingu itd)
a od dzis kolejny problem z odpalaniem motonga (nie jak zaczynam jazde, tylko wlasnie po tym jak mi zgasnie) - nie chce mi odpalic!
chyba jest cos nie tak ze stacyjka czy jak to zwal...
moto mi gasnie, nie moge odpalic, przekrecam kluczyk na "off", przekrecam ponownie na "on" - wtym momencie powinny zapalic sie kontrolki, silnik powinien - mowiac prostym jezykiem - "stukac" itd... ale tego nie robi... (wylaczam przed tym swiatla takze nie jest to wina aku)
dziwna sprawa z kierownica - zdarzylo mi sie tak juz ze 3 razy - jak mowie mam kluczyk na "on" - kontrolki nie pala,
przekrecam kierownice w lewo - kontrolki zapalaja sie, silnik lapie, i dopiero wtedy moge odpalic...
chyba moto powinno dostac full serwis, na jaka kwote mam sie przygotowac? i jak z tym serwisowaniem - czy ludzie ktorzy znaja dobrze inne modele - beda wiedzieli co dolega mojemu Ducati? nie chce sie wladowac w koszta i odebrac bardziej zje... moto, a z tego co czytam na forum - jest to mozliwe...
pozdrawiam!
ogolnie jezdzi sie super

a od dzis kolejny problem z odpalaniem motonga (nie jak zaczynam jazde, tylko wlasnie po tym jak mi zgasnie) - nie chce mi odpalic!
chyba jest cos nie tak ze stacyjka czy jak to zwal...
moto mi gasnie, nie moge odpalic, przekrecam kluczyk na "off", przekrecam ponownie na "on" - wtym momencie powinny zapalic sie kontrolki, silnik powinien - mowiac prostym jezykiem - "stukac" itd... ale tego nie robi... (wylaczam przed tym swiatla takze nie jest to wina aku)
dziwna sprawa z kierownica - zdarzylo mi sie tak juz ze 3 razy - jak mowie mam kluczyk na "on" - kontrolki nie pala,
przekrecam kierownice w lewo - kontrolki zapalaja sie, silnik lapie, i dopiero wtedy moge odpalic...
chyba moto powinno dostac full serwis, na jaka kwote mam sie przygotowac? i jak z tym serwisowaniem - czy ludzie ktorzy znaja dobrze inne modele - beda wiedzieli co dolega mojemu Ducati? nie chce sie wladowac w koszta i odebrac bardziej zje... moto, a z tego co czytam na forum - jest to mozliwe...
pozdrawiam!
-
hellogrish - Świeżak
no ok, ale czemu silnik pada jak zatrzymuje moto?
jakies 30min temu to samo, dojezdzam do miejsca na parkingu centrum handlowego, moto sie wylacza...
przekrecam kluczyk off/on, nic. przekrecam kierownice w lewo - kontrolki sie zapalily i moglem odpalic
hm?
jakies 30min temu to samo, dojezdzam do miejsca na parkingu centrum handlowego, moto sie wylacza...
przekrecam kluczyk off/on, nic. przekrecam kierownice w lewo - kontrolki sie zapalily i moglem odpalic

-
hellogrish - Świeżak
Sprawdź kabelki biegnące od kierownicy (stacyjki, wyłącznika awaryjnego). Któryś mógł się przetrzeć i skręcając mocniej kierownicę jak jedziesz wolno traci połączenie.
http://bikepics.com/members/numberuno/ | | www.diety-treningi.pl Jakby ktoś potrzebował, zapraszam.
- numberuno
- Świeżak
to musi byc faktycznie kwestia kabli.
dzis rano zauwazylem co sie faktycznie dzieje: kluczyk "on", kierownica prosto, skrecam kierownice w lewo a nastepnie bardzo pomalu ja prostuje. gdy jest juz calkiem wyprostowana - zasilanie jest odciete.
skrecam dalej w prawo - zasilenie powraca.
gdy skrecam kierownice b.dynamicznie lewo - prawo, to zasilenie jest tez odcinane (gdy kierownica jest wyprostowana) ale od razu wraca.
to ma sens - gdy jade po miescie ten brak zasilania jest niezauwazalny,
gdy parkuje - wykonuje b.powolne ruchy i moto gasnie....
w kazdym badz razie dzis zobacze co i jak.
ale jakbyscie mieli jakies inne pomysly to slucham
dzis rano zauwazylem co sie faktycznie dzieje: kluczyk "on", kierownica prosto, skrecam kierownice w lewo a nastepnie bardzo pomalu ja prostuje. gdy jest juz calkiem wyprostowana - zasilanie jest odciete.
skrecam dalej w prawo - zasilenie powraca.
gdy skrecam kierownice b.dynamicznie lewo - prawo, to zasilenie jest tez odcinane (gdy kierownica jest wyprostowana) ale od razu wraca.
to ma sens - gdy jade po miescie ten brak zasilania jest niezauwazalny,
gdy parkuje - wykonuje b.powolne ruchy i moto gasnie....
w kazdym badz razie dzis zobacze co i jak.
ale jakbyscie mieli jakies inne pomysly to slucham

-
hellogrish - Świeżak
No dobra ale napisał, że gaśnie mu podczas skręcania kierownicy ale również przy dojeżdżaniu do świateł a tedy raczej nie skręca kierownicą tylko jedzie prosto i z tego co napisał wtedy mu też motocykl czasem przygasa. A to co napisałem było właśnie do tego zjawiska a nie do tego z tymi przewodami.
- <borut>
- Bywalec
gaznik jest w porzadku bo moto naprawde gladko chodzi jestem umowiony na pn/wt na serwis i zobaczymy co z tego bedzie. bede siedzial razem z mechanikiem to moze sam sie czegos naucze
pozdrawiam

-
hellogrish - Świeżak
-
hellogrish - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości