Wrażenia z kursu na kat "A"/poziom nauczania
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Mój kurs na A również różowy nie był, powiedział mi tylko co jest potrzebne aby zdać, sam sobie ćwiczyłem jazdę po linii, ustawiałem pachołki ciasno i starałem się ich nie potrącać, a jak ćwiczyłem przeciwskręt(oczywiście o nim dowiedziałem się z forum) to dostałem opierdziel że sa szybko jeżdżę i na tym motorze chcą jeszcze inni pojeździć... Poza tym motor...YBR 250 na A, śmiech na sali ;/
- Konig
- Świeżak
mlodygolek napisał(a):
Wiesz teoria zawsze się do czegoś przydaje ale jak przyszły motocyklista jest tępy to nie wina instruktora![]()
Ktos powiedzial kiedys, ze miema glupich uczniow, sa tylko glupi nauczyciele, jaki nauczyciel taki uczen.
Dj Luzer napisał(a):opanowalem juz przeciwsskret i jezdzi sie super, wystarczy szybki ruch kierownica w prawo, a motor blyskawicznie sklada sie w lewo, dynamika skretow duzo lepsza niz podczas balansowania cialem, a zaciasnic zakret tez zaden problem
Proponuje Ci nie robic szybkich ruchow kierownica ( jak to czytam, to mam banana na ustach ), tylko lekkie popchniecie kierownicy z jednoczesnym nacisnieciem w dol.

- andy7
- Moderator
w dol, czyli popychajac kierownice sciagasz ja tez lekko do dolu, tez tak robie, mi to pomaga zwlaszcza przy ostrych i wolnych zakretach, np przy skrecie w prawo na skrzyzowaniu.
Mam wtedy takie dziwne uczucie, jakbym zlapal byka za rogi i udowodnil ze to ja nad nim panuje. Nie wiem skad mi sie to skojarzenie wzielo, ale czuje sie wtedy taki meski
Mam wtedy takie dziwne uczucie, jakbym zlapal byka za rogi i udowodnil ze to ja nad nim panuje. Nie wiem skad mi sie to skojarzenie wzielo, ale czuje sie wtedy taki meski

CBR 600 F4i sport
-
Abonic - Świeżak
Ja najpierw nie popychalem tylko ciaglem do siebie manetke, z prawej strony przy zakrecie w lewo i odwrotnie, ale sie szybko polapalem ze sie sam ze soba siluje, tzn ze swoja druga reka, i teraz jak prawa ciagne to w tym samym czasie lewa odpycham, tak jest znaczie lepiej, a teraz jeszcze sprobuje to ciagniecie w dol.
Ostatnio jadac z kumplem od jechal z tylu, cwiczylem cos takiego, jechalismy dwupasmowka w strone zakopanego, tzn dwa pasy w jedna i dwa w druga, jechalem lewym pasem przy prawej krawedzi tego pasa, wyobrazalem sobie ze z prawej strony jakies auto nagle na mnie wyjezdza i trzeba jak najszybciej uciec do lewej krawedzi pasa...
oczywiscie przeciwskret, szybki ruch kerownica, motor blyskawicznie sie kladl na lewa strone i juz bylem przy lewej krawedzi pasa, kumpel pozniej powiedzial ze to bylo naprawde szybkie, i tak cwiczylem od prawej do lewej i odwrotnie...
Ostatnio jadac z kumplem od jechal z tylu, cwiczylem cos takiego, jechalismy dwupasmowka w strone zakopanego, tzn dwa pasy w jedna i dwa w druga, jechalem lewym pasem przy prawej krawedzi tego pasa, wyobrazalem sobie ze z prawej strony jakies auto nagle na mnie wyjezdza i trzeba jak najszybciej uciec do lewej krawedzi pasa...
oczywiscie przeciwskret, szybki ruch kerownica, motor blyskawicznie sie kladl na lewa strone i juz bylem przy lewej krawedzi pasa, kumpel pozniej powiedzial ze to bylo naprawde szybkie, i tak cwiczylem od prawej do lewej i odwrotnie...
- Dj Luzer
- Świeżak
Tak czytam pierwsze posty i strach mnie bierze
A tak to macie jakieś rady co do pierwszej jazdy na motorze. Samochodem umiem jeździć od 13 roku życia, ale na motor siadam pierwszy raz w życiu 

r6 ! jedyne czego pragne!
-
Skoczek - Świeżak
To ile lat masz ?
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Skoczek Ty jesteś swój chłop ,ja zdaję w Chełmie
, ważne ,abyś się nie denerwował , podejść z luzikiem do tego , jak jeździsz na rowerze to kłopot z utrzymaniem równowagi masz już z głowy, w osk powinni Ci wyjaśnić o co kaman. 

Jestem Hardcorem xD
-
House MD - Świeżak
8-nastke skończyłem 10-tego.
Co do osk to raczej nie będzie problemów takich jakie wy mieliście - instruktorów mamy pojętnych, a na rowerze to ja mało "sportowo" jeździłem, do pracy i z powrotem ;P
Co do osk to raczej nie będzie problemów takich jakie wy mieliście - instruktorów mamy pojętnych, a na rowerze to ja mało "sportowo" jeździłem, do pracy i z powrotem ;P
r6 ! jedyne czego pragne!
-
Skoczek - Świeżak
Skoczek napisał(a):Tak czytam pierwsze posty i strach mnie bierzeA tak to macie jakieś rady co do pierwszej jazdy na motorze. Samochodem umiem jeździć od 13 roku życia, ale na motor siadam pierwszy raz w życiu
Tu masz cosik:
viewtopic.php?t=18422&start=30
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 38 gości