Zobacz wątek - Wrażenia z kursu na kat "A"/poziom nauczania
NAS Analytics TAG

Wrażenia z kursu na kat "A"/poziom nauczania

O wszystkim
_________

Postprzez Konig » 11/9/2008, 15:04

Mój kurs na A również różowy nie był, powiedział mi tylko co jest potrzebne aby zdać, sam sobie ćwiczyłem jazdę po linii, ustawiałem pachołki ciasno i starałem się ich nie potrącać, a jak ćwiczyłem przeciwskręt(oczywiście o nim dowiedziałem się z forum) to dostałem opierdziel że sa szybko jeżdżę i na tym motorze chcą jeszcze inni pojeździć... Poza tym motor...YBR 250 na A, śmiech na sali ;/
Konig
Świeżak

Postprzez Abonic » 11/9/2008, 15:14

Invinciblee napisał(a):To może robiłeś kurs w Siedlcach?[...]

W Siedlcach zdwalem egzamin, kurs robilem w Minsku Mazowieckim, moj instruktor jezdzi Firebladem :)
CBR 600 F4i sport
Abonic
Świeżak

Postprzez andy7 » 11/9/2008, 17:25

mlodygolek napisał(a):
Wiesz teoria zawsze się do czegoś przydaje ale jak przyszły motocyklista jest tępy to nie wina instruktora :evil: :D

Ktos powiedzial kiedys, ze miema glupich uczniow, sa tylko glupi nauczyciele, jaki nauczyciel taki uczen.

Dj Luzer napisał(a):opanowalem juz przeciwsskret i jezdzi sie super, wystarczy szybki ruch kierownica w prawo, a motor blyskawicznie sklada sie w lewo, dynamika skretow duzo lepsza niz podczas balansowania cialem, a zaciasnic zakret tez zaden problem :)

Proponuje Ci nie robic szybkich ruchow kierownica ( jak to czytam, to mam banana na ustach ), tylko lekkie popchniecie kierownicy z jednoczesnym nacisnieciem w dol.

:wink:
andy7
Moderator

Postprzez Dj Luzer » 11/9/2008, 17:40

co masz na mysli mowiac w dół, bo ogladalem kilka filmow o przeciwskrecie i troche czytalem na necie i nikt nic takiego nie pisal ???

i co Cie tak rozsmieszylo w tym szybkim ruchu kierownica ??? :)
Dj Luzer
Świeżak

Postprzez Abonic » 11/9/2008, 18:30

w dol, czyli popychajac kierownice sciagasz ja tez lekko do dolu, tez tak robie, mi to pomaga zwlaszcza przy ostrych i wolnych zakretach, np przy skrecie w prawo na skrzyzowaniu.
Mam wtedy takie dziwne uczucie, jakbym zlapal byka za rogi i udowodnil ze to ja nad nim panuje. Nie wiem skad mi sie to skojarzenie wzielo, ale czuje sie wtedy taki meski ;)
CBR 600 F4i sport
Abonic
Świeżak

Postprzez Dj Luzer » 11/9/2008, 19:00

Ja najpierw nie popychalem tylko ciaglem do siebie manetke, z prawej strony przy zakrecie w lewo i odwrotnie, ale sie szybko polapalem ze sie sam ze soba siluje, tzn ze swoja druga reka, i teraz jak prawa ciagne to w tym samym czasie lewa odpycham, tak jest znaczie lepiej, a teraz jeszcze sprobuje to ciagniecie w dol.

Ostatnio jadac z kumplem od jechal z tylu, cwiczylem cos takiego, jechalismy dwupasmowka w strone zakopanego, tzn dwa pasy w jedna i dwa w druga, jechalem lewym pasem przy prawej krawedzi tego pasa, wyobrazalem sobie ze z prawej strony jakies auto nagle na mnie wyjezdza i trzeba jak najszybciej uciec do lewej krawedzi pasa...

oczywiscie przeciwskret, szybki ruch kerownica, motor blyskawicznie sie kladl na lewa strone i juz bylem przy lewej krawedzi pasa, kumpel pozniej powiedzial ze to bylo naprawde szybkie, i tak cwiczylem od prawej do lewej i odwrotnie...
Dj Luzer
Świeżak

Postprzez Skoczek » 11/9/2008, 19:22

Tak czytam pierwsze posty i strach mnie bierze :) A tak to macie jakieś rady co do pierwszej jazdy na motorze. Samochodem umiem jeździć od 13 roku życia, ale na motor siadam pierwszy raz w życiu ;)
r6 ! jedyne czego pragne!
Skoczek
Świeżak

Postprzez andy7 » 11/9/2008, 19:41

To ile lat masz ?
kuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videos
andy7
Moderator

Postprzez House MD » 11/9/2008, 19:56

Skoczek Ty jesteś swój chłop ,ja zdaję w Chełmie :) , ważne ,abyś się nie denerwował , podejść z luzikiem do tego , jak jeździsz na rowerze to kłopot z utrzymaniem równowagi masz już z głowy, w osk powinni Ci wyjaśnić o co kaman. :)
Jestem Hardcorem xD
House MD
Świeżak

Postprzez Skoczek » 11/9/2008, 20:18

8-nastke skończyłem 10-tego.

Co do osk to raczej nie będzie problemów takich jakie wy mieliście - instruktorów mamy pojętnych, a na rowerze to ja mało "sportowo" jeździłem, do pracy i z powrotem ;P
r6 ! jedyne czego pragne!
Skoczek
Świeżak

Postprzez House MD » 11/9/2008, 20:20

To nie masz się czym martwić.Bo to co dzieje się z tymi kursami to filozofom się nawet nie śniło.
Jestem Hardcorem xD
House MD
Świeżak

Postprzez falconiforme » 11/9/2008, 20:25

Skoczek napisał(a):Tak czytam pierwsze posty i strach mnie bierze :) A tak to macie jakieś rady co do pierwszej jazdy na motorze. Samochodem umiem jeździć od 13 roku życia, ale na motor siadam pierwszy raz w życiu ;)

Tu masz cosik:
viewtopic.php?t=18422&start=30
Ongoing Success
falconiforme
VIP Åšcigacz.pl

Poprzednia strona

Powrót do Hydepark

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 38 gości

na górê