Bardzo Dziwne??!!
• Strona 1 z 1
Bardzo Dziwne??!!
Witam mam pytanko mam Aprilia sr50. Nie chce zapalić bardzo mnie to dziwi. Benzyna jest dochodzi do gaźnika a od gaźnika na cylinder nawet kropelka nie poleci czego to może być wina proszę pomóżcie!!!!
- roffi14
- Świeżak
-
JędrekZDW - Bywalec
zobacz czy gaźnik nie zasrany czy filtr paliwa niejest zamulony krótko mówiąc posprawdzaj wszędzie tam gdzie idzie paliwo
aa i swiece przeczysc zobacz czy nie jest zalana brudna itp no i czy iskra jest

Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Fenek16 napisał(a):No króciec sięraczej nie zapchał![]()
Pewnie wytarczy rozebranie gaźnika, wyczyszczenie i dobre złożenie, bo może być zapchany jak i zawieszony.
Gaźnik nie jest zapchany i jest założony dobrze paliwo nie leci na cylinder z gaźnika i nie wiem czemu może być powodem pływak
- roffi14
- Świeżak
Fenkowi chodzi o to,czy jest gaźnik dobrze poskładany,a nie przykręcony
No chyba ze sie myle.Ale takie male objaśnienie bo niektórzy nie łapią

No chyba ze sie myle.Ale takie male objaśnienie bo niektórzy nie łapią

KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
a może po poprostu modem padł z tego co wiem jak to padnie nic nie ma ani elektryki ani moto nie odpalisz :/
jakim cudem moze nie leciec te paliwo?? jaki to rocznik?? + przebieg bym prosił i jaki masz gaźnik firma+wymiar ile mm
jakim cudem moze nie leciec te paliwo?? jaki to rocznik?? + przebieg bym prosił i jaki masz gaźnik firma+wymiar ile mm
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Tak paliwo napewno "Ma dziurawy pływak"
Jeśli chodziło Ci o to, ze jeśli pływak jest dziurawy to czy moze niedopływac paliwo do cylka, to raczej w takim wypadku paliwo powinno płynąc cały czas i zalewać świece.
Odkrec gaźnik od króćca i sprawdź czy naprawdę paliwo nie wylatuje z niego.
Jeśli masz np gaźnik z elektrodyszą, to jeśli bedzie zwarcie lub wcale nie bedzie prądu paliwo z niego nie wyleci.

Jeśli chodziło Ci o to, ze jeśli pływak jest dziurawy to czy moze niedopływac paliwo do cylka, to raczej w takim wypadku paliwo powinno płynąc cały czas i zalewać świece.
Odkrec gaźnik od króćca i sprawdź czy naprawdę paliwo nie wylatuje z niego.
Jeśli masz np gaźnik z elektrodyszą, to jeśli bedzie zwarcie lub wcale nie bedzie prądu paliwo z niego nie wyleci.
CBR 600 F3
-
Fenek16 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości