Zgubiłem tablicę
• Strona 1 z 1
Zgubiłem tablicę
Siemka, strasznie głupia sprawa, ale zgubiłem blachę
Wie ktoś może jakie są procedury i co muszę zrobić? Da radę wyrobić nową tablicę czy trzeba przerejestrowywać sprzęta?

- isantas
- Świeżak
Musisz udać się do Wydziału Komunikacji z tablicą,która Ci pozostała.Motor zostaje ponownie zarejestrowany. Nowe tablice. No i oczywiście standardowe opłat. A co wiąże się z tym, również przepisanie OC na nowe numery rejestracyjne.
-
matmax - Świeżak
Tutaj się z kolegą matmax'em nie zgodzę. Jeśli straciłeś tablicę rejestracyjną to idziesz do Wydziału Komunikacyjnego, który wydał Tobie takie tablice i idziesz z prośbą o wyrobienie wtórnika tablicy. Oczywiście jest opłata jak za wyrobienie, ale numer rejestracyjny masz nadal ten sam.
Musisz mieć przy sobie dowód rejestracyjny, kartę pojazdu (jeśli była wydana) oraz kartę ubezpieczenia OC.
Musisz mieć przy sobie dowód rejestracyjny, kartę pojazdu (jeśli była wydana) oraz kartę ubezpieczenia OC.
- Qrczak
- Świeżak
Znalezienie nr. tel. do Wydziału Komunikacji zajmuje 5 minut.
Dodzwonienie siÄ™ tam - kolejne 5 minut.
Może zadzwoń po prostu i zapytaj. To dość proste pytanie i myślę, że każdy urzędnik Ci szybko na nie odpowie.
Dodzwonienie siÄ™ tam - kolejne 5 minut.
Może zadzwoń po prostu i zapytaj. To dość proste pytanie i myślę, że każdy urzędnik Ci szybko na nie odpowie.

"Człowiek bez pasji jest martwy"
- gray wolf
- Świeżak
"W przypadku zgubienia tablicy (tablic) rejestracyjnej właściciel pojazdu może ubiegać się o wydanie wtórnika tablicy (tablic) lub wnioskować o przerejestrowanie pojazdu na nowy numer rejestracyjny."
CBR 600 F4i sport
-
Abonic - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość