FZR 1000 Problem z obrotami
• Strona 1 z 1
FZR 1000 Problem z obrotami
Witam mam fzr 1000 91r. i coś jest nie tak z obrotami , kreci tylko do 4 tys , sprawdzałem czujnik połozenia wału i moduł są ok , POMOCY !!! 

-
Rider666 - Świeżak
-
Grzybu - Bywalec
przygotuj sobie jakąś dodatkową świecę i na obrotach ściągnij jedną fajkę - załóż świecę i sprawdź do masy, czy wogóle na tych obrotach masz iskrę. Najlepiej jakby Ci ktoś pomógł (świece do założenia trzymaj w izolowanych kombinerkach - bo pokopie)
A "pśtyka" to znaczy jak - cyklicznie, czy nieregularnie. Może on odcina przy tych 4tys.
Strzał w tłumik nie porównałbym do pśtykania, więc albo cofa w gaźnik, albo coś z tym modułem jednak...
Ten moduł to przerzuciłeś do sprawnego moto i było ok. A próbowałeś od tamtego założyć do siebie?
A "pśtyka" to znaczy jak - cyklicznie, czy nieregularnie. Może on odcina przy tych 4tys.
Strzał w tłumik nie porównałbym do pśtykania, więc albo cofa w gaźnik, albo coś z tym modułem jednak...
Ten moduł to przerzuciłeś do sprawnego moto i było ok. A próbowałeś od tamtego założyć do siebie?
http://filmy.scigacz.pl/Julien_Dupont_trial_Ateny Inter:pediatric
-
Grzybu - Bywalec
to na pewno nie odcinka , ale faktycznie nie ma iskry na wyzszych obrotach (tzn jest ale nie zawsze ) a chyba na takich obr to powinna być cały czas , próbowałem do siebie przełożyc sprawny moduł i bez zmian
przysłuchałem sie dokładnie i to "pśtykanie" ładuje w airboxa ....powoli trace nadzieje...

-
Rider666 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości