mam dosc... pomocy!!!!
• Strona 1 z 2 • 1, 2
mam dosc... pomocy!!!!
Panowie-panie błagam o pomoc-rade w zarejestrowaniu motocykla. Kupilem kawas ZXR 750 od kolesia z Belgi i kolo nie doslal mi dowodu rejestracyjnego. Mam teraz zajebisty problem z zarejestrowaniem go w polsce a bęcwały z urzędów nie wiedza co zrobic... cycki mi opadaja... wiecej dowiedzialem sie od kraweznika w Brukseli niz od urzednika w polsce... pojechalem do konsulatu i oni mi tez chuj-a pomogli czekam juz wiele- wiele miesiecy na zarejestrowanie bez rezultatu... moze ktos z was mial ten sam problem i wie jak to rozwiazac....
z gory dzieki
pozdrawiam
z gory dzieki
pozdrawiam
- koth
- Świeżak
andy7 napisał(a):Jak wyobrazasz sobie pomoc ? Jezeli prawo mowi, ze przy rej. pojazdu masz przedstawic pewne dokumenty to chyba jest jednoznaczne. Tego nie ominiesz. Jak cos kupujesz to z pelna dokumentacja inaczej LIPA.
Takie prawo co my mamy to sobie mozna wsadzic....ja ze wszystkimi papierami latam od urzedu do urzedu. W ubezpieczalni kazala mi podac nr rejstracyjny (jak Ku*** jak restracje bede mial dopiero po urzedzie komunikacji, gdzie aby isc musze miec OC, zrozum ludzi) dobrze ze babka byla mloda, to sie pousmiechalem pogadalem i ubezpieczyla mi bez tego, z gwiazdka ze mam doniesc jak juz bede mial nr i wtedy mi wpisze...
A tak poza tym, to uwazam ze Spazz ma dobry pomysl, przeloz tabliczki...watpie aby to ktokolwiek sprawdzal...
cbr900rr--->niestety po przesiadce z motocykla kazde auto bedzie sie mulic 

-
Rike - Świeżak
a nie wiecie czy to w angli mozna jakos obejsc?? bo babka mi z DVLA dala jakies papiery ale tam trzeba podac ilosc decybeli motoru odczuwalne decybele dla kierowwcy i chuj wie co jeszcze. a motor mam w polsce a tutaj nie mam go gdzie zagarazowac. Niestety anglicy lubuja sie w podpalaniu motorow i bo je sie go tu zaciagnac poki co, nie wiecei gdzie aj takei pojebane dane moge znalezc i co i jak ?? bo w angli jestem od paru miesiecy i sie nie orientuje co i jak.
- koth
- Świeżak
Rike napisał(a): ...Takie prawo co my mamy to sobie mozna wsadzic....ja ze wszystkimi papierami latam od urzedu do urzedu. ...
Coz, jak to powiedzial Pietrzak, ka sie chce zyc na Bermudach, trzeba ponosic konsekwencje. Prawo jest prawem i ciezko jest je obejsc. jak porownam czysy rej. pojazdow w Niemczech a Polsce to .... nic juz wiecej nie powiem. W dwie i pol godziny masz zalatwione wszystko. Tablice exportoer w 20 min - bo maja dodatkowe " okienko "

- andy7
- Moderator
chociaż mam 50 też miałem problem kupiłem moto w polsce od sprzedawcy ktory go sprowadził z niemiec od stycznia rejestrowalem do czerwca duzo napraw dużo załatwiania spraw
no ale do sedna nie miałem dowodu musiałem sie naszukac pogadac z ludźmi itp zeby udowodnic tym zasrancom z urzędu że w niemczech do 45km.h nie rejestruje sie moto
i musiałem napisac fikcyjną umowę
więc dobra rada nie wiem czy tak sie daa ale przyda Ci się fikcyjna umowa
oraz albo napisanie ze tonowy motor i nie był rejestrowany albo pogadaj ze znajomym kolega z ubezpieczalni oni dużo rzeczy wiedza na ten temat dla mnie koles wiele zrobił i pomógł bardzo go sobie chwalę
jak by to cos pomogło daj znac
a jak niee będziemy szukac innego rozwiązania
no ale do sedna nie miałem dowodu musiałem sie naszukac pogadac z ludźmi itp zeby udowodnic tym zasrancom z urzędu że w niemczech do 45km.h nie rejestruje sie moto
i musiałem napisac fikcyjną umowę
więc dobra rada nie wiem czy tak sie daa ale przyda Ci się fikcyjna umowa
oraz albo napisanie ze tonowy motor i nie był rejestrowany albo pogadaj ze znajomym kolega z ubezpieczalni oni dużo rzeczy wiedza na ten temat dla mnie koles wiele zrobił i pomógł bardzo go sobie chwalę

jak by to cos pomogło daj znac

Ostatnio edytowano 3/9/2008, 22:33 przez Bostorn, łącznie edytowano 1 raz
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
jest jeszcze jedno wyjście jeśli nic nie pomoże i tak dalej albo sprzedaż bez mozliwosci rejestracji albo jak kolega napisał inne dokumenty od 2giej ramy albo sprzedaz moto na cząstki bo szukanie ciecia w wielkim mieście "Belgii" nie ma sensu
-
Bostorn - Moderator
hmm raczej co za bęcwał kupuje motocykl/samochód bez dokumentów? Czy to dziwne że chcą stary dowód rejestracyjny? bo jak dla mnie to ani troche.
Andy czy ja dobrze rozumiem i porównujesz wyrejestrowanie sprzętu w niemcowni, do jego rejestracji w Polsce?
Andy czy ja dobrze rozumiem i porównujesz wyrejestrowanie sprzętu w niemcowni, do jego rejestracji w Polsce?
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
z mojej strony to było tak że ten gnój powiedział że mam wszelkie potrzebne dokumenty potrzebne do rejestracji a co do czego brakowało mi dowodu rejestracyjnego umowy z niemcem i bardzo długo to trwało zanim pozałatwiałem formalnosci i napisałem fikcyjną umowę żeby nie znajomy z ubezpieczalni to piździec.. nie wiedział bym co i jak on poruszył swoje znajomosci powiedział co i jak pokazał jakie dokumenty sa potrzebne i co trzeba zrobic, napisac aby...
senek a jak on ma znaleźć ten urząd?? i czy nie będzie zbyt wielkiego zachodu?? z tym odzyskiwaniem jego i tak dalej??
senek a jak on ma znaleźć ten urząd?? i czy nie będzie zbyt wielkiego zachodu?? z tym odzyskiwaniem jego i tak dalej??
-
Bostorn - Moderator
ale chodzi o to ze sie napalilem jak c **** na ten motor jak sie na nim przejechalem. uwierzylem kolesiowibo wydawal s ei spoko i pilze man warke strong.... pojechalemdo Belgi na policje i do konsulatu i wyrejestrowali kolesia takze ze kradziony czy jakikolwiek nie bedzie. bo koles ma w dupew ogole i placi karezate cale sprawy.bylem w konsulacie i powiedzieli mni ze to zajmie 4miechy. czekam prawie rok i ni widu ni slychu. w angli zas powidzieli ze to zajmie maksymalnie 14 dni ale.... zawsze jest ale... wiec nie wiem jak obejsc prawo i tak dalej bo mam wszystko oplacone w poslce zlomowanie i tak dalej ale nie wiem czy kolejna umowe moge se zrobic fikcyjna czy jak z tego gowna wybrnac ..... bo motor jest na prawde.... a na Polske nasza kochana moge liczyc chyab tylko jak jakis cywilizowany kraj ja spacyfikucje i przejmie.... np Gruzja...
pozdro
pozdro
- koth
- Świeżak
od razu na polske, takie prawo i koniec.
Chciałbym zobaczyć jakbyś taki motocykl zarejestrował w niemczech czy w czechach. Wtedy też byś mówił że taki kraj?
Sorry ale nie wiedzieć że jest potrzebny dowód jak kupujesz motocykl, urodziłeś się wczoraj czy jak?
Chciałbym zobaczyć jakbyś taki motocykl zarejestrował w niemczech czy w czechach. Wtedy też byś mówił że taki kraj?
Sorry ale nie wiedzieć że jest potrzebny dowód jak kupujesz motocykl, urodziłeś się wczoraj czy jak?
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
Po pierwsze to przy kupnie trzeba zostac COOL !
Dwa wierzyc to mozn a ojcu i matce a nie komus kto chce sie pozbyc sporzetu.
Kumpel zalatwial cos takiego w Niemczech trwalo ponad 6 tygodni i kosztowalo cos kolo 500,- € ( same papiery - nie liczac dojazdu, hotelu i innych )
A jakie dokumenty sa potrzebne do rejestracji trzeba sie najpierw przed kupnem dowiedziec, po to sa miedzy innymi fora.
Dwa wierzyc to mozn a ojcu i matce a nie komus kto chce sie pozbyc sporzetu.
Kumpel zalatwial cos takiego w Niemczech trwalo ponad 6 tygodni i kosztowalo cos kolo 500,- € ( same papiery - nie liczac dojazdu, hotelu i innych )
A jakie dokumenty sa potrzebne do rejestracji trzeba sie najpierw przed kupnem dowiedziec, po to sa miedzy innymi fora.
Ostatnio edytowano 4/9/2008, 17:31 przez andy7, łącznie edytowano 1 raz
- andy7
- Moderator
Ja podobnie jak Marcin nie rozumiem twoich pretensji, kupiłeś motor bez papierów i nie zarejestrujesz go nawet na Madagaskarze, szczególnie że poprzedni właściciel ma cie gdzieś, szanse maleją prawie do zera.
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
Jesli by były po niderlandzku to moge pomoc. Z francuskiego to nie za bardzo 

Ostatnio edytowano 21/9/2008, 08:46 przez WeWonItThreeTimes, łącznie edytowano 2 razy

-
WeWonItThreeTimes - Świeżak
mi tak gosc dosylal papiery od auta pol roku ale w koncu doslal z ta roznica, ze goscia znalem od lat i kilka samochodow bralo sie od niego to bylo tylko jego niedbalstwo a i nawet mu nie zaplacilem za auto dopoki mi papierow nie doslal
kumpel zgubil brief w drodze od tlumacza do UC i tez ponad pol roku odkrecal sprawe ale sie udalo, wydobyl potwierdzenie albo dublikat z reichu, opowiadal mi ale nie pamietam dokladnie jak doszlo do zalegalizowania samochodu
kumpel zgubil brief w drodze od tlumacza do UC i tez ponad pol roku odkrecal sprawe ale sie udalo, wydobyl potwierdzenie albo dublikat z reichu, opowiadal mi ale nie pamietam dokladnie jak doszlo do zalegalizowania samochodu
na stanie
trx 450r
ktm 530 excr
gsxr 750
trx 450r
ktm 530 excr
gsxr 750
- irko
- Świeżak
Kurcze aż ręce opadają. Jedzie człowiek do innego kraju - kupuje do kogoś motor i nie sprawdza dokumentów i co gorsze przed wyjazdem nie wie co jest potrzebne w kraju do zarejstrowania motocykla. A jak sprzęt jest poskładany z 4 powypadkowych co zostały wyrejstrowane z unii. Jak pojazd nie ma dowodu rejstracyjnego tzn, że został wyrejstrowany w krajach UE albo nie został tam nigdy zarejstrowany. I nic tu nie pomoże rejstracja w anglii, niemczech czy innym kraju UE - w żadnym z nich motoru nie zarejstrujesz legalnie. jedyne co to przebicie numerów lub przekładka ramy - ale kto znajdzie dobrą ramę. A przebitka numerów to już przestępstwo i jak złapią to jest sprawa w sądzie i moga być zawiasy za paserstwo.
A jeżeli chodzi o rejstrację w niemczek - wszystkie dokumenty muszą być na tip top, żadnych lewych umów itp -czegokolwiek brakuje, jest niewyraźnie napisane, budzi podjerzenia - stop i zostajesz na lodzie.
A jeżeli chodzi o rejstrację w niemczek - wszystkie dokumenty muszą być na tip top, żadnych lewych umów itp -czegokolwiek brakuje, jest niewyraźnie napisane, budzi podjerzenia - stop i zostajesz na lodzie.
- medevac
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 25 gości