Brak homologacji i świateł na drodze, co zrobi Policja ?
• Strona 1 z 1
Brak homologacji i świateł na drodze, co zrobi Policja ?
Witam,
Mam pytanie... co zrobi mi policja, jeżeli jadę sobie po wiejskiej ulicy crossem
bez swiatel i homologacji ? Zatrzymaja mnie ? zaplace mandat? Czy pójdą za
mną w pościg jeżeli mam husqvarne125 42km i praktycznie odejde?
I ostatnie pytanie.
Czy są w stanie wjechać za mną w polną droge?
Pozdrawiam
Mam pytanie... co zrobi mi policja, jeżeli jadę sobie po wiejskiej ulicy crossem
bez swiatel i homologacji ? Zatrzymaja mnie ? zaplace mandat? Czy pójdą za
mną w pościg jeżeli mam husqvarne125 42km i praktycznie odejde?
I ostatnie pytanie.
Czy są w stanie wjechać za mną w polną droge?
Pozdrawiam
- husqvarna 125
- Świeżak
powinni Cie zatrzymac bo wiejska droga to rowniez droga publiczna a takim pojazdem nie wolno na niej jezdzic. na mandacie raczej sie nie skonczy bo to sie kwalifikuje chyba pod sad grocki ale nie jestem pewien. co to tego czy beda Cie gonic i czy wjada za Toba w polna droge to wszystko zalezy od policjantow na jakich trafisz. Pamietaj jednak ze to jest wioska i wszyscy doskonale wiedza kto jezdzi takim motorem bo pewnie to jest jedyny taki na okolice!! na 90% nikt sie nie bedzie bawil w gonitwy tylko poczekaja na ciebie pod domem.
ja jak kupilem moto to na 2 dzien juz wszyscy wiedzieli kto tyle halasu robi:D:D (male miasteczko niecale 2tys mieszkancow). tak wiec przy jakiejs kontroli w mojej okolicy, mimo ze nie mam prawka kat A, to nawet w glowie mi nie ucieczki bo to bez sensu skoro i tak wszyscy wiedza kto jezdi tym moto!!
ja jak kupilem moto to na 2 dzien juz wszyscy wiedzieli kto tyle halasu robi:D:D (male miasteczko niecale 2tys mieszkancow). tak wiec przy jakiejs kontroli w mojej okolicy, mimo ze nie mam prawka kat A, to nawet w glowie mi nie ucieczki bo to bez sensu skoro i tak wszyscy wiedza kto jezdi tym moto!!
zycie to nie suma oddechow, tylko te chwile, w ktorych brakuje tchu!!
-
rafal_czester - Świeżak
Zatrzymają Ci dowód rejestracyjny, a że nie możesz kontynuować jazdy takim pojazdem, dorzucą do tego pewnie holowanie na parking policyjny. Nieopłacalne.
Black Wind always follows
Where my white horse rides
-
Wiewiór81 - VIP Ścigacz.pl
Nie wjadą za Tobą w polną drogę, ale na pewno za drugim razem zrobią to tak, że ich nawet nie zauważysz.
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
Wystarczy, ze dowiedza sie kto w okolicy jezdzi takim czy podobnym sprzetem. Brak homologacji czyli brak ubezpieczenia w ruchu publicznym. moga odholowac na parking. Moga nie musza to pozostaje w ich kwesti.
Wiewior jak moga zabrac Dowod Rejestracyjny jezeli cross go nie ma ? - ze wzgledu na brak homologacji.
Sad, wyrok, ograniczenie mozliwosci zrobienia jakiejkolwiek kategori PJ w przyszlosci.
Droga wiejska jest rowniez droga publiczna.
Wiewior jak moga zabrac Dowod Rejestracyjny jezeli cross go nie ma ? - ze wzgledu na brak homologacji.
Sad, wyrok, ograniczenie mozliwosci zrobienia jakiejkolwiek kategori PJ w przyszlosci.
Droga wiejska jest rowniez droga publiczna.
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
andy7 napisał(a):Wiewior jak moga zabrac Dowod Rejestracyjny jezeli cross go nie ma ? - ze wzgledu na brak homologacji.
Widziałem sześćsetkę zarejestrowaną na motorower. Nic mnie już nie zdziwi w tym kraju, nawet zarejestrowanie motocykla bez homologacji, np. na papiery innego moto...
Black Wind always follows
-
Wiewiór81 - VIP Ścigacz.pl
He, he, z tym sie moge zgodzic.
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości