Czy warto zdawać prawko na moto jesienią czy poczekać?
• Strona 1 z 1
Czy warto zdawać prawko na moto jesienią czy poczekać?
No własnie, wakacje sie juz koncza i myslalem ze zdaze jeszcze zrobic prawko na moto a tu nic, kasy sie nie uzbieralo wystarczjaco duzo wiec beda nici. i teraz pytanie czy sa jakies szkoly nauki jazdy gdzie mozna isc na kurs na przelomnie wrzesnia i pazdziernika bo wtedy dopiero uzbieram troche wiecej kasy a zaraz na wiosne kupił bym motocykl. Czy wogole sa chetni zeby rozpoczynac kurs na moto jesienia bo wiadomo ze deszcze i nie za ciekawa pogoda. Czy to dobry pomysl zeby zrobic prawko w tym okresie? Pewnie jak skoncze kurs i zapisze sie na egzamin to egzamin bede mial gdzies w grudniu
czy moze lepiej poczekac na wiosne? ale bardzo by mi zalezalo zeby to zrobic jeszcze w tym roku

- Nice Gay
- Świeżak
Dowiedz się czy w ośrodkach egzaminacyjnych w pobliżu ciebie nie zawieszają egzaminów na kat. A na okres zimowy. Jak nie zawieszają to się nie zastanawiaj tylko idź.
...:::Audi Klub Polska Member:::...
FZS 600 2003
FZS 600 2003
-
blazej1901 - Świeżak
A ja wlasnie pomyslalem tak jak Ty Gay'u (zeby nie bylo ze to inwektywa - on ma taki nick XD) i mam zamiar zaczac 4 wrzesnia zeby zdac (jak Bozia da) i na wiosne kupic maszyne (przynajmniej sie wiecej $$$ uzbiera). Z kat. B mialem taki fajny kurs ze robilem go we wszystkich mozliwych warunkach drogowych wiec i na motor pojde na jesien
I juz mam na oku konkretny modelik 

- geohound
- Świeżak
Ja jeździłem w deszczu (w kombinezonie, bo taki szkoła udostępniła) i nie narzekam.
Z tego co wiem możliwe jest również szkolenie nawet zimą bo posiadają sprzęt z owiewkami na ręce i nogi + strój.
A wszystko to w szkole sarbo, której generalnie nie polecam, bo wybuliłem 1200 na kurs z którego wyniosłem tyle, co podejrzewam z kursu w innej, tańszej.
Z tego co wiem możliwe jest również szkolenie nawet zimą bo posiadają sprzęt z owiewkami na ręce i nogi + strój.
A wszystko to w szkole sarbo, której generalnie nie polecam, bo wybuliłem 1200 na kurs z którego wyniosłem tyle, co podejrzewam z kursu w innej, tańszej.
- devxx
- Świeżak
Ja zdawałam swój egzamin 5 listopada kurs zaczynałam jakoś na poczatku września ale papiery dali mi wcześniej na egzamin zapisywałam sie pod koniec września. Dowiedz się koniecznie jak to jest z terminami bo u mnie np. była przerwa od 12 listopada do 29 marca aż więc może się okazać że będziesz miał egzamin np dopiero w kwietniu. Są też takie ośrodki co egzaminują cały rok z tego co słyszałam tylko trzeba to sprawdzić. Powodzenia
-
palua - VIP Ścigacz.pl
ja zaczynalem kurs we wrzesniu wlasnie A i B jednoczesnie,wiec teoria jeszcze byla przede mna,zrobilem godzine na moto i instruktor powiedzial ze zamykaja sezon w listopadzie i nie warto,lepiej zrobic B,a kategoria A bedzie robiona jak przyjdzie wiosenna pogoda i otworza sezon w WORD
i tym pieknym sposobem prawko w reku mialem w Czerwcu ...
i tym pieknym sposobem prawko w reku mialem w Czerwcu ...

- Prese
- Świeżak
Ja zacząłem z początkiem sierpnia ,ale dopiero mam siedem godzin wyjeżdżonych ,instruktor pojechał na wesele na 2 tygodnie. Myślę ,że się do końca września wyrobię i wytrzymam ten poje.... kurs z tym instruktorem.
Kij mu w oko ,abym tylko zdał. 

-
House MD - Świeżak
Ja mam dopiero 4 godzinki wyjeżdżone ale jestem dobrej myśli, że przed śniegami uda się dopchać na egzama. Szkoda tylko, że oczekiwanie na kolejne jazdy tyle trwa :/ W gębę sobie pluje, ze dopiero pod koniec lipca zapisałem się na kurs
Na szczęście słyszałem, ze w stolicy egzaminy są przez cały rok o ile nie ma śniegu więc nie jest źle 

Naukę jazdy na moto rozpoczynasz z workiem pełnym szczęścia i brakiem doświadczenia.
Cały bajer polega na tym żeby nabyć tego drugiego zanim skończy się to pierwsze...
Cały bajer polega na tym żeby nabyć tego drugiego zanim skończy się to pierwsze...
-
Pęku - Świeżak
• Strona 1 z 1