Jak siÄ™ zmienia biegi z motocyklu sportowym?
• Strona 1 z 1
Jak siÄ™ zmienia biegi z motocyklu sportowym?
Nie prowadziłem jeszcze motocykla ale jako pasazer jedzilem juz. i interesuje mnie jak sie zmienia biegi? Wiem tylko ze jedynka jest na dół wyżej jest luz a cala reszta wezej zaczynajac od dwójki. Czy w kazdych motocyklach tak jest? Mam tu na mysli Kawasaki Ninja, suzuki gs500 i podobne.
I jeszcze jedno, jak to robią że zmiany biegów są tak szybkie? Jak mozliwe jest tak szybkie uzycie sprzegla i zmiana biegu? Czy mają sekwencyjne skrzynie biegow? Czy moze wciskają biegi na siłe bez sprzegła ale to chyba niemozliwe bo mozna skrzynie rozwalić, jak to jest?
I jeszcze jedno, jak to robią że zmiany biegów są tak szybkie? Jak mozliwe jest tak szybkie uzycie sprzegla i zmiana biegu? Czy mają sekwencyjne skrzynie biegow? Czy moze wciskają biegi na siłe bez sprzegła ale to chyba niemozliwe bo mozna skrzynie rozwalić, jak to jest?
- Nice Gay
- Świeżak
kurde fajnie fajnie
moim zdaniem maja TIP-Tronić przy kierze takie jak stare Komary... PS Javka "ogar" mustang 50ccm ma jednyke do góry a reszta w dół
8)

< Biker Boyz Team W-ów > CBR & FAZER & FZ6 & GSF 650 Bandit | | http://www.bikepics.com/members/pavlorbr/
- PavloRBR
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości