GPZ 500 opinie
• Strona 1 z 1
GPZ 500 opinie
Witam. Zakładam ten temat bo zmieniam moto i chce kupić Kawasaki GPZ500 rok95/96. (na forum nie znalazłem nic ciekawego)
Prosze o opinie, tylko nie w stylu kolega miał i było fajnie, mi sie nie podoba owiewka itp.
Zależy mi na fachowej opini, dobre i złe strony. Troche poczytałem w necie i pośmigałem tym motorkiem po parkingu komisowym, ale tylko dosiadający tego sprzęta znają prawde.
Pozdrawiam.
Prosze o opinie, tylko nie w stylu kolega miał i było fajnie, mi sie nie podoba owiewka itp.

Zależy mi na fachowej opini, dobre i złe strony. Troche poczytałem w necie i pośmigałem tym motorkiem po parkingu komisowym, ale tylko dosiadający tego sprzęta znają prawde.
Pozdrawiam.

- dosiek77
- Bywalec
Powiem ci tak, mam go bardzo krótko, zrobiÅ‚em nim ok. 70m od kupna ale zauważyÅ‚em już pewne wady i zalety. Na wolnych obrotach silnik gÅ‚oÅ›no haÅ‚asuje , przy wiekszej predkosci niewiem dlaczego ale kierownica strasznie drga( niewiem czy to wada fabryczna czy tak jest tylko u mnie) , no i hamulec to prawdziwa zgroza jak dla mnie jest za sÅ‚aby, ale mimo wszystko ze wzglÄ™du na cene to polecam, jezdze nim na razie po miescie i musze powiedziec ze jak dla mnie lekko siÄ™ prowadzi, na zakretach również nie jest najgorzej – po prostu idealny do miasta. To tyle jeÅ›li chodzi o moje spostrzeżenia. Pozdrawiam
GPZ 500
-
Arai - Świeżak
Mój kumpel ma to cacko i poradziłem się jego zdania. Przyznał, że motorek jest ok, ekonomiczny, łatwy w prowadzeniu, ale jak dla niego za słaby. Ogólnie polecił inwestycje w niego, jeśli nie lubisz poczuć zbyt dużej prędkości i osiągi tego cudeńka Ci wystarczaja. 

-
Buker_90 - Świeżak
Ja posiadam taki motocykl i szczerze jestem z niego zadowolony. Motor wart ogromnej uwagi, gdyż jest prosty w obsłudze i mało awaryjny, co jest ważne dla początkującego motocyklisty w większych klasach. Jeśli chodzi o 500, to są różne wersje w zależności od mocy, są 30KM, 50KM i 60KM. Mnie się trafiła ta najmocniejsza
ale mimo to mają jedną wspólną wadę, za*****cie wrażliwe na jakość paliwa, wlej kiepskiej jakości, to zacznie przerywać i możesz się nieco zdziwić podczas wyprzedzania bo brakuje mocy. I jeszcze jedno, jeśli braknie prądu w akumulatorze, z dowolnej przyczyny i nie masz prostownika od odpowiednim Amp. to przed ładowaniem odłącz klemy, bo się spali statecznik napięciowy, a ciężko coś takiego dostać. Mimo to bardzo polecam ci ten motocykl. Pozdrawiam. 

- joystick466
- Świeżak
- joystick466
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości