przygazówka przed zgaszeniem silnika
• Strona 1 z 1
przygazówka przed zgaszeniem silnika
Czesc!
Zauwazylem, ze wielu motocyklistow tuz przed zgaszeniem silnika, robi delikatna przygazowke. Moje pytanie jest takie: po co? Dla szpanu? Czy to ma moze czemus sluzyc?
przepraszam jesli to pytanie juz bylo zadawane, wtedy poprosze o linki:)
pozdrawiam
Zauwazylem, ze wielu motocyklistow tuz przed zgaszeniem silnika, robi delikatna przygazowke. Moje pytanie jest takie: po co? Dla szpanu? Czy to ma moze czemus sluzyc?
przepraszam jesli to pytanie juz bylo zadawane, wtedy poprosze o linki:)
pozdrawiam
- dame
- Świeżak
jesli ktos sie zna to wie ze dodajac gazu przed zgaszeniem motocykla sie nie szpanuje, tylko "zalewa " sie gaznik benzynÄ…... po postoju jest latwiej odpalic motocyk poniewaz benzyna jest juz w gaznikach i nie trzeba czekac az benzyna sama doleci... uzywane czesto w duzych... naprawde duzych pojemnosciach.... ciezarowki nie odpalisz jak tak nie zrobisz....
Ps. jesli ktos potrafi obrac to w ladne i zrozumiale slowa to prosze mnie poprawic, bo jatylko w taki spozob moge wytlumaczyc.... klania sie brak wiedzy technicznej.... :/
Ps. jesli ktos potrafi obrac to w ladne i zrozumiale slowa to prosze mnie poprawic, bo jatylko w taki spozob moge wytlumaczyc.... klania sie brak wiedzy technicznej.... :/
- Magik
- VIP Åšcigacz.pl
prawie dobrze-druga sprawa to smarowanie -wieksze obroty przed zgaszeniem wytwarzają zwiekszone ciśnienie oleju i pozwalają przed pozostawieniem sprzeta dotrzec olejowi we wszystkie ważne punkty.
Co do ciężarówek Magik...hmmmpowiadasz gaźniki w dieslu...a to ciekawe;)
Co do ciężarówek Magik...hmmmpowiadasz gaźniki w dieslu...a to ciekawe;)
brak opisu...
-
Thrillco - Mieszkaniec forum
CiężarówkÄ™ bez przegazówki odpalisz jak najbardziej. Ciężarówki to diesle, które siÄ™ dÅ‚awi albo zamykajÄ…c dopÅ‚yw paliwa, albo zamykajÄ…c wylot spalin. Nie widziaÅ‚em przegazówki ciężarówki. Ale…. NTG.
Natomiast przegazówka w motorze podobno służy do smarowania. Stosuje się ją w silnikach smarowanych olejem rozmieszanym w benzynie. Czyli dwusuwach. Ale po co takie dodatkowe smaowanie?
Natomiast przegazówka w motorze podobno służy do smarowania. Stosuje się ją w silnikach smarowanych olejem rozmieszanym w benzynie. Czyli dwusuwach. Ale po co takie dodatkowe smaowanie?
-
Grubas - VIP Åšcigacz.pl
oj no ciezarowki.... ja jezdzilem tylko na starmanach w wojsku.... tam bylo trzeba gazowac przed wylaczeniem, bo inaczej za cholery nie palily.... ( a gazniki... chodzilo mi tylko o motocykl, ciezarowki niepotrzebnie wrypalem bez omowienia sprawy, moj blad), a jezdzilem tez Leopardem, bo mam uprawnienia na czolgi.... tez diesle i co.... nie przygazujesz to musisz pompowac rope.... nie wiem do czego ale trzeba podpompowac by odpalil i tak z wielkimi trudnosciami.... mozliwe ze to tylko wojskowy sprzet...
- Magik
- VIP Åšcigacz.pl
oni sciemniaja hehehe ta przygazowka naprawde <slowa proffesionalisty > sluzy do tego alby rozgrzac bulbulator przed utleniaczem rozgarniasza bezynowatego ... co z kolei sprawia ze interpernol polaczony z fenokoksopenaloktyna tworzy zwiazek o nazwie higromakartyna ktora to czesto jest kojarzona z waleonelina ale to juz wyzsza szkola jazdy ..... tak naprawde to panowie z gornej polki nademna maja racje ^|^
Motocykle sa jak MediaMarkt "NIE DLA IDIOTOW"
-
GUCMAJ - Świeżak
GUCMAJ napisał(a):oni sciemniaja hehehe ta przygazowka naprawde <slowa proffesionalisty > sluzy do tego alby rozgrzac bulbulator przed utleniaczem rozgarniasza bezynowatego ... co z kolei sprawia ze interpernol polaczony z fenokoksopenaloktyna tworzy zwiazek o nazwie higromakartyna ktora to czesto jest kojarzona z waleonelina ale to juz wyzsza szkola jazdy ..... tak naprawde to panowie z gornej polki nademna maja racje ^|^
Widze że jast nas Dwóch ( Bp) a tak pozatym top ja zawsze przed zgaszeniem tak robię
http://www.photoblog.pl/krizzz zapraszam!
-
kris - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości