Wystrzał przedniej opony
• Strona 1 z 1
Wystrzał przedniej opony
Podpowiedzcie proszę jaką techniką opanować wystrzał przedniej opony.
- mietwan
- Świeżak
Re: Wystrzał przedniej opony
mietwan napisał(a):Podpowiedzcie proszę jaką techniką opanować wystrzał przedniej opony.
Jeżeli się nie mylę to tylko zakładaniem pewnych gum i pilnowaniem ciśnienia w oponie.
...:::Audi Klub Polska Member:::...
FZS 600 2003
FZS 600 2003
-
blazej1901 - Świeżak
Trzeba cwiczyc, poprzez szybkie skladanie rak do modlitwy.
A tak apropo to dlaczego przedniej ? Sadzisz, ze wystrzal tylnej jest mniej grozny ?
A tak apropo to dlaczego przedniej ? Sadzisz, ze wystrzal tylnej jest mniej grozny ?
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Temat poruszyłem dlatego, że w pewnym środowisku fachowców( nie chcę przybliżac coby nie poobrażać) panuje przekonanie o stosowaniu w takim przypadku obu hamulców, ci sami twierdzą też, że należy hamować podczas niespodziewanego wjazdu na śliską nawierzchnię.
- mietwan
- Świeżak
hahaha
no jasne! najlepiej tak na maksa...
fajne to środowisko fachowców.
ps. jak STRZELI opona, i to nie ważne która, to poza odpowiednią pozycją podczas szorowania organizmem po asfalcie nic nie możesz dla siebie zrobić.
ps. jak STRZELI opona, i to nie ważne która, to poza odpowiednią pozycją podczas szorowania organizmem po asfalcie nic nie możesz dla siebie zrobić.
-
SQ - Mieszkaniec forum
SQ napisał(a):hahaha
chyba,ze masz bardzo dobry kombinezon i pusty asfalt przed soba,wtedy nie martwisz sie o nic
-
emils - Świeżak
zawsze pozostaje sie martwic o maszyne. Wydaje mi sie ze dobre gumy i cisnienie w oponach to nie jest panaceum na unikniecie bum w trakcie jazdy. Natomiast motocykle w przeciwienstwie do puszek maja ta zalete, ze maja tylko dwa kola o lacznie mniejszej powieszchni styku niz jedna opona w samochodzie.
Nie ma nic piekniejszego niz dwa kola i jeden slad...
Yamaha YZF 600 Thundercat
Yamaha YZF 600 Thundercat

-
Taser - Bywalec
SQ napisał(a):ps. jak STRZELI opona, i to nie ważne która, to poza odpowiednią pozycją podczas szorowania organizmem po asfalcie nic nie możesz dla siebie zrobić.
Nie wiem jak z przednią oponą ale jeżeli chodzi o tylną to jak zwykle fantazja Cie ponosi i puszczasz wodze fantazji.
przy spadającym cisnieniu w oponie czujemy zmniejszającą się kontrole w zakrętach, motocykl staje się "cięższy" i trudniej się składa. przy cisnieniu około atmosfery jest jeszcze znośnie, poniżej robi się gorzej (sprawdzone).
jeżeli chodzi o nagły spadek ciśnienia w oponie to nie z własnego doświadczenia sytuacja kiedy na ŁYSEJ oponie (drutów już nie było) kolega wchodził na koło strzeliła opona tak że rozerwała się na około 1/2 obwodu opony, prędkość lekko ponad 100km/h. Motocykl troszke przyj* o ziemie przy spadaniu z gumy, ale koleś normalnie zatrzymał motocykl i w pełni kontrolował motocykl.
Trzeba sie zastanowic co mogloby spowodowac takie nagle zejscie cisnienia z przedniej opony, bo jak widzimy w tylnej jednak troche o to łatwiej, przednią nie palimy gumy a nawet wieksze przebicia skutkują w miare kontrolowanym spadkiem cisnienia, jedyne co mi przychodzi na mysl to wjazd na kraweznik z duzą prędkością.
lubie sobie zjechać z gixera^^.
-
motoman - VIP Ścigacz.pl
W bezdętkowych oponach ciężko o STRZELENIE opony.
Powietrze ucieka jednostajnie. Zaczyna bujać to w lewo to w prawo jak na zbitym jajku. I myślę że jest czas na zatrzymanie się.
No chyba że masz kompletnie łysą oponę tak jak opisuje motoman.
Powietrze ucieka jednostajnie. Zaczyna bujać to w lewo to w prawo jak na zbitym jajku. I myślę że jest czas na zatrzymanie się.
No chyba że masz kompletnie łysą oponę tak jak opisuje motoman.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1