Co sÄ…dzicie o Fazer FZ 1 (FZ1 ABS) z 2008 ?
			 • Strona 2 z 3 • 1, 2, 3

sądzę, że spalanie dużo zależy od elastyczności prawego nadgarstka. maszyna sama w sobie nie jest jakaś specjalnie paliwożerna i nie odstaje od konkurencji. jeśli jednak będziesz szalał to 10 osiągniesz z łatwością. w motocyklu nr 5/2008 było porównianie tego sprzęta z dużym bandziorem i litrowym cbf. fazer wygrał. średnie spalanie określono na poziomie 5,4L/100km

- 

SQ
- Mieszkaniec forum
- 

SQ
- Mieszkaniec forum
heya
Mam GTS-a 1000 z sercem Fazera i z ABS-em. ABS to porażka w motonie. Lepiej panować samemu nad hamplami niż ufać elektronicznym systemom. Na "hopkach" wydłuża drogę hamowania. Szybciej będziesz robił za glebogryzarkę z ABS-em niż bez. W autach to się sprawdza ale w motorkach eeee... Ja wyjąłem bezpiecznik od ABS-u i teraz luzik.
Macham łapą na drodze - Małpa
				Mam GTS-a 1000 z sercem Fazera i z ABS-em. ABS to porażka w motonie. Lepiej panować samemu nad hamplami niż ufać elektronicznym systemom. Na "hopkach" wydłuża drogę hamowania. Szybciej będziesz robił za glebogryzarkę z ABS-em niż bez. W autach to się sprawdza ale w motorkach eeee... Ja wyjąłem bezpiecznik od ABS-u i teraz luzik.
Macham łapą na drodze - Małpa
YAMAHA GTS 1000 - piękna, ponadczasowa, szybka jak trzeba i wygodna...
			- 

małpa
- Świeżak
puma napisał(a):Chłopaki a jak z tym zużyciem paliwa??
Używam FZ1 w zasadzie tylko i wyłącznie w mieście. W trasie na pewno będzie miał mniejsze spalanie, ale powiem jak jest w mieście. Przy naprawde spokojnej jeżdzie i przy założeniu, że nie przeciskam się zbyt często w korkach wychodzi trochę ponad 7 L / 100 KM, więcej korków i robi się prawie 8 L / 100 KM. A jak mocniej cisnę to 9,8 L / 100 KM. Motocykl totalnie się nie nadaje do ekonomicznej jazdy. Mając pod sobą taki zapas mocy nie da się jeździć ekonomicznie
 Przynajmniej ja nie potrafiÄ™
 Przynajmniej ja nie potrafiÄ™ 
Life isn't the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away!
			- 

przemekorlik
- Świeżak
Witam
A miało być tak wspaniale hehe Myślałem, analizowałem i chciałem z ABS. W podświadomości myślałem, że może lepiej bez ABS. I realia Yamahy pokazały, że FazerFZ600 w wersji 78Km występuje tylko bez ABS. Motor już złożony i czeka do odbioru. Jeszcze przed weekendem pojeżdżę, a idzie baaardzo ładna pogoda
 Myślałem, analizowałem i chciałem z ABS. W podświadomości myślałem, że może lepiej bez ABS. I realia Yamahy pokazały, że FazerFZ600 w wersji 78Km występuje tylko bez ABS. Motor już złożony i czeka do odbioru. Jeszcze przed weekendem pojeżdżę, a idzie baaardzo ładna pogoda  
Pozdrawiam,
Sh

A miało być tak wspaniale hehe
 Myślałem, analizowałem i chciałem z ABS. W podświadomości myślałem, że może lepiej bez ABS. I realia Yamahy pokazały, że FazerFZ600 w wersji 78Km występuje tylko bez ABS. Motor już złożony i czeka do odbioru. Jeszcze przed weekendem pojeżdżę, a idzie baaardzo ładna pogoda
Pozdrawiam,
Sh
- 

Shaft
- Świeżak
no właśnie nie jestem tej pogody pewien. tak się na nią nastawiałem, a póki co pada. w TV rewelacji też nie obiecują. kiedy ma być ładnie?

- 

SQ
- Mieszkaniec forum
podobno po 15 października ma dojść nawet do 20 stopni, więc się nie martwcie pośmigacie na pewno. już wczoraj w moim mieście (k/Lublina) była piękna pogoda więc roiło się od moto.
				only god can judge me
			- 

kagiva
- Świeżak
lol
Lo
Już miesiąc temu pisałem na forum, że będzie długa i ładna jesień.
Oby jak najdłuższa. W Czwartek najpóźniej Piątek odbieram FZ600S 
W weekend ma być 18-20 stopni. Nie zsiądę z moto. Moja żoncia w samochód z synkiem a ja moto i wycieczka po rodzinie 
Właśnie jestem na etapie kupowania ciuchów. Kurtka już jest.
Teraz kask i reszta.
Pozdr
Sh

Już miesiąc temu pisałem na forum, że będzie długa i ładna jesień.
Oby jak najdłuższa. W Czwartek najpóźniej Piątek odbieram FZ600S

W weekend ma być 18-20 stopni. Nie zsiądę z moto. Moja żoncia w samochód z synkiem a ja moto i wycieczka po rodzinie

Właśnie jestem na etapie kupowania ciuchów. Kurtka już jest.
Teraz kask i reszta.
Pozdr
Sh
- 

Shaft
- Świeżak
- 

SQ
- Mieszkaniec forum
Witam
Aaa siÄ™ pochwalÄ™ 
Kurtka tekstylna Hein Gericke z podpinkÄ… na zimne dni, windstoper
wyjmowane protektory na łokciach, barki i plecy. Na plecy zapakuję jakiegoś żółwika. Z tyłu przedłużana zatem idealnie wpasuję pas nerkowy.
Kurtka czarna z białymi wstawkami. Wersja Celtic.
Kask : Biały XR 1000. Jeszcze nie odebrałem bo nie wiem czy nie zakupie przez Ebay. Mierzyłem i leży idealnie w rozmiarze M. W Polsce kosztuje min 1300 zł. Ebay - 950 z przesyłką ( Anglik )
Rękawiczki : jeszcze nie mam
Spodnie : nie ma
Buty - nie ma
Te 3 ostatnie pozycje kupie jutro.
Ps: Jeżeli zarejestrują moto to jutro wyjazd. Chwilowo w innym kasku.
Pozdrawiam i do zobaczenia na drodze.
Sh

Aaa siÄ™ pochwalÄ™

Kurtka tekstylna Hein Gericke z podpinkÄ… na zimne dni, windstoper
wyjmowane protektory na łokciach, barki i plecy. Na plecy zapakuję jakiegoś żółwika. Z tyłu przedłużana zatem idealnie wpasuję pas nerkowy.
Kurtka czarna z białymi wstawkami. Wersja Celtic.
Kask : Biały XR 1000. Jeszcze nie odebrałem bo nie wiem czy nie zakupie przez Ebay. Mierzyłem i leży idealnie w rozmiarze M. W Polsce kosztuje min 1300 zł. Ebay - 950 z przesyłką ( Anglik )
Rękawiczki : jeszcze nie mam
Spodnie : nie ma
Buty - nie ma
Te 3 ostatnie pozycje kupie jutro.
Ps: Jeżeli zarejestrują moto to jutro wyjazd. Chwilowo w innym kasku.
Pozdrawiam i do zobaczenia na drodze.
Sh
- 

Shaft
- Świeżak
no ale wybór bardzo dobry
szczególnie tego białego xr Ci zazdroszczę, bo na kask w tym kolorze choruję od dawna!

szczególnie tego białego xr Ci zazdroszczę, bo na kask w tym kolorze choruję od dawna!
- 

SQ
- Mieszkaniec forum
Biały kask świetna sprawa. Dla mnie najważniejsze oprócz samej jakości Shoei jest to, że biały kask jest idealnie widoczny nawet w nocy. Wczoraj jechałem puszką i dojrzałem moto z białą makówką wcześniej niż lampę hehe. Fajna sprawa. Dodatkowo biały jest tańszy od malowanego XR o 300-350 zł. Po co płacić za jakiegoś artystę  .
. 
Ps: jeszcze kamizelka odblaskowa lub pasy.
Pozdr
Sh

.
. 
Ps: jeszcze kamizelka odblaskowa lub pasy.
Pozdr
Sh
- 

Shaft
- Świeżak
- 

SQ
- Mieszkaniec forum
Heh jeszcze zakupie policyjne rękawiczki he..
Ps: Właśnie kupiłem na Ebay białego XR1000.
viewtopic.php?p=278314#278314
Mam czekać w Polsce 5 dni i przepłacić 330 zł 
Pozdr
Sh

Ps: Właśnie kupiłem na Ebay białego XR1000.
viewtopic.php?p=278314#278314
Mam czekać w Polsce 5 dni i przepłacić 330 zł

Pozdr
Sh
- 

Shaft
- Świeżak
brud, może i owszem. ale motocykl też łatwo się brudzi a ja brudnym nie jeżdżę. nie wiem jak ty... co do rys się nie zgodzę. nie widać ich bardziej niż na innych jednokolorowych beretach

- 

SQ
- Mieszkaniec forum
Konig myslisz, że biały lakier bardziej pochłania brud niż inne kolory ?  Biały nocnik jest tańszy bo nie płacisz za grafikę, którą ktoś musiał zaprojektować i wziąść za to kasę lub doliczyć marżę w biurze projektowym Shoei
 Biały nocnik jest tańszy bo nie płacisz za grafikę, którą ktoś musiał zaprojektować i wziąść za to kasę lub doliczyć marżę w biurze projektowym Shoei  Oglądałem wiele kasków. Część z nich miała malowanie inne miały naklejoną folię.
 Oglądałem wiele kasków. Część z nich miała malowanie inne miały naklejoną folię. 
Ktoś na forum wspominał, że kupuje biały żeby sobie pomalować artystycznie. Ja kupuje biały bo ma być biały i widoczny.
Pozdr
Sh

Biały nocnik jest tańszy bo nie płacisz za grafikę, którą ktoś musiał zaprojektować i wziąść za to kasę lub doliczyć marżę w biurze projektowym Shoei
 Biały nocnik jest tańszy bo nie płacisz za grafikę, którą ktoś musiał zaprojektować i wziąść za to kasę lub doliczyć marżę w biurze projektowym Shoei  Oglądałem wiele kasków. Część z nich miała malowanie inne miały naklejoną folię.
 Oglądałem wiele kasków. Część z nich miała malowanie inne miały naklejoną folię. 
Ktoś na forum wspominał, że kupuje biały żeby sobie pomalować artystycznie. Ja kupuje biały bo ma być biały i widoczny.
Pozdr
Sh
- 

Shaft
- Świeżak
			 • Strona 2 z 3 • 1, 2, 3

Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości