kask Airoh jaki rozmiar?
• Strona 1 z 1
kask Airoh jaki rozmiar?
Przymierzam się od jakiegoś czasu do zakupu kasku Airoh sv55 (co do swojej ceny wydaje się najlepszy ze szczękowców)
Chciałbym zamówić taki przez internet jednak najpierw wolałbym przymierzyć. Niestety w trójmieście nie ma go w żadnym sklepie.
Rozmiar głowy mam 57 więc chyba M byłby odpowiedni ale wiadomo, że obwód to nie wszystko, dlatego może wie ktoś czy airoh jest zbliżony parametrami i rozmiarówką do jakiegoś popularniejszego kasku.
Aktualnie mam Lazera M i jest ok chociaż ciśnie w poliki przy dłuższej jeździe .
Chciałbym zamówić taki przez internet jednak najpierw wolałbym przymierzyć. Niestety w trójmieście nie ma go w żadnym sklepie.
Rozmiar głowy mam 57 więc chyba M byłby odpowiedni ale wiadomo, że obwód to nie wszystko, dlatego może wie ktoś czy airoh jest zbliżony parametrami i rozmiarówką do jakiegoś popularniejszego kasku.
Aktualnie mam Lazera M i jest ok chociaż ciśnie w poliki przy dłuższej jeździe .
http://bikepics.com/members/reddie/ (otwórz link)
-
Redd - Świeżak
No dobra przecież to wiem...
Dlatego napisałem że w trojmieście nie mogę przymierzyć bo nie ma go w sklepach. I stąd moje pytanie czy jest on podobny rozmiarem do jakiejś popularniejszej marki.
Był bym też wdzięczny gdyby znalazł się ktoś w gdańsku kto posiada kask Airoh (najlepiej sv55 lub Manthisse RS) w rozmiarze M lub S i zechciał mi poświęcić chwilkę czasu na przymiarkę
Dlatego napisałem że w trojmieście nie mogę przymierzyć bo nie ma go w sklepach. I stąd moje pytanie czy jest on podobny rozmiarem do jakiejś popularniejszej marki.
Był bym też wdzięczny gdyby znalazł się ktoś w gdańsku kto posiada kask Airoh (najlepiej sv55 lub Manthisse RS) w rozmiarze M lub S i zechciał mi poświęcić chwilkę czasu na przymiarkę

-
Redd - Świeżak
Redd jak ktoś Ci da do przymiarki używany kask to już nie będzie to! dlatego że "wyściółka" kasku już może być ubita i dopasowana do doniczki właściciela. Jesli naprawdę jesteś w tak kryzysowej sytuacji zmierz bańkę i zapytaj w sklepie wysyłkowym jaki to rozmiar kasku niech dobiorą ale UWAGA I TU WAŻNE
1- musisz zastrzec sobie ze jak kask będzie zły to wymienią odeślesz zły i przyślą dobry
2- musi to być szanujący się sklep motocyklowy z akcesoriami a nie kolo co kupił 3szt. w Niemczech i chce się pozbyć bo ten ci zawsze powie ze "Tak oczywiście to Pana rozmiar" i na pewno nie wymieni.
3-Pamiętaj nowy kask musi delikatnie uciskać ci głowę łatwo poznać po spłaszczonych policzkach taki efekt będzie bardzo krótko jak się wyrobi wnętrze to będzie OK a jeśli kupisz kask który od razu będzie OK to potem jak się wyrobi to będzie Ci latał po głowie co nie jest z byt ani bezpieczne ani komfortowe!
tyle ode mnie dziękuje pozdrawiam hehe
1- musisz zastrzec sobie ze jak kask będzie zły to wymienią odeślesz zły i przyślą dobry
2- musi to być szanujący się sklep motocyklowy z akcesoriami a nie kolo co kupił 3szt. w Niemczech i chce się pozbyć bo ten ci zawsze powie ze "Tak oczywiście to Pana rozmiar" i na pewno nie wymieni.
3-Pamiętaj nowy kask musi delikatnie uciskać ci głowę łatwo poznać po spłaszczonych policzkach taki efekt będzie bardzo krótko jak się wyrobi wnętrze to będzie OK a jeśli kupisz kask który od razu będzie OK to potem jak się wyrobi to będzie Ci latał po głowie co nie jest z byt ani bezpieczne ani komfortowe!
-
YZF R1 - Moderator
Heh Dzięki za wyczerpujące info
Masz rację grunt to dogadać się ze sprzedawcą w sklepie wysyłkowym. Najlepiej będzie jak do nich zadzwonię przed złożeniem zamówienia...
Jeszcze raz dzięki,
Pozdro

Masz rację grunt to dogadać się ze sprzedawcą w sklepie wysyłkowym. Najlepiej będzie jak do nich zadzwonię przed złożeniem zamówienia...
Jeszcze raz dzięki,
Pozdro
-
Redd - Świeżak
dokładnie! zawsze w sprawach pilnych i ważnych się dzwoni wtedy jest powaga z twojej strony i traktują Cię poważnie a maile to takie są o du.pe potłuc... ja też dostaje maile że wiagra poszła w dół albo ze mnie FBI mnie namierzyło mail to mail olać zawsze można
-
YZF R1 - Moderator
no nie wiem. ja mam też w bani 57cm, a kask Airoha mam S. żeby było śmiesznie w AGV żeny też się wcisnę, chociaż ona ma XS. pamiętam, że mieżyłem inny kask, ale firmy nie pamiętam, to właśnie M mi pasowała.
-
SQ - Mieszkaniec forum
YZF R1 napisał(a):3-Pamiętaj nowy kask musi delikatnie uciskać ci głowę łatwo poznać po spłaszczonych policzkach taki efekt będzie bardzo krótko jak się wyrobi wnętrze to będzie OK a jeśli kupisz kask który od razu będzie OK to potem jak się wyrobi to będzie Ci latał po głowie co nie jest z byt ani bezpieczne ani komfortowe!
Problem się pojawia jak mocny ma być ten ucisk?
Mierzyłem dziś kask, mój rozmiar, ładnie wszystko leży, lekki ucisk na tył i górę czaszki, no ale policzki tak mi uciskały górną szczękę, że do teraz to czuję...
- Konig
- Świeżak
Dzięki za info! Jak będę jechał obwodnicą to zajadę 

-
Redd - Świeżak
Byłem... Przymierzyłem... I teraz mam dylemat ponieważ mierzyłem rozmiar L bo M'ki niestety nie mieli. L'ka okazała się dobra ale nigdzie nie uciskała no i dawała się bez problemu zdjąć bez otwierania szczęki.
Teraz nie wiem czy ryzykować i zamawiać L (nie wiem czy podczas jazdy nie będzie mi podwiewało) czy może zamówić M którego nie mierzyłem. Dodam że rozmiaru S nie mogłem wcisnąć do połowy głowy więc bardziej skłaniał bym się do L (czasem jeżdżę w okularach, a tutaj przynajmniej opierały mi się na uszach) ale nie wiem czy nie będzie za luźny na dłuższą metę..
Teraz nie wiem czy ryzykować i zamawiać L (nie wiem czy podczas jazdy nie będzie mi podwiewało) czy może zamówić M którego nie mierzyłem. Dodam że rozmiaru S nie mogłem wcisnąć do połowy głowy więc bardziej skłaniał bym się do L (czasem jeżdżę w okularach, a tutaj przynajmniej opierały mi się na uszach) ale nie wiem czy nie będzie za luźny na dłuższą metę..
-
Redd - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości