Przy większych prędkościach skuter się dławi
• Strona 1 z 1
Przy większych prędkościach skuter się dławi
Witam !
Mam pytanie do osób które znają się na mechanice. Mój skuter (Yamaha bw`s) jest odblokowany i osiąga prędkość około 80 km/h. Gdy zbliżam się do tej prędkości i jadę z równą prędkością przez jakiś czas skuter zaczyna się tak jakby dławić. Niewiem czego to jest wina, ale myślę że dostaje albo za mało albo za dużo paliwa. Dodam jeszcze paliwo lekko wycieka z filtra powietrza i ze sportowego tłumika (leo vince zx).
Proszę o pomoc ! Z góry dziekuję !
Mam pytanie do osób które znają się na mechanice. Mój skuter (Yamaha bw`s) jest odblokowany i osiąga prędkość około 80 km/h. Gdy zbliżam się do tej prędkości i jadę z równą prędkością przez jakiś czas skuter zaczyna się tak jakby dławić. Niewiem czego to jest wina, ale myślę że dostaje albo za mało albo za dużo paliwa. Dodam jeszcze paliwo lekko wycieka z filtra powietrza i ze sportowego tłumika (leo vince zx).
Proszę o pomoc ! Z góry dziekuję !
Motorynka Pony=> Yamaha Bw`s
Sprzedam skuter Yamaha Bw`s
ZamieniÄ™ skuter Yamaha Bw`s
-
patryk111111 - Świeżak
Sprawdz spalanie. Sprawdz filtr powietrza, może dostaje za mało powietrza a za duzo paliwa i zaczyna sie dławić. Na wysokich obrotach sprawdz czy z rury leci bialy czy ciemny dym. Jak ciemny to znaczy ze masz w gazniku za duzo paliwa wiec wymien filtr powietrza. Przejedz kawalek bez filtra i zobacz. Może tez byc coś z elektryką, sprawdz cewki i fajki od świec
- mac_345
- Świeżak
OK. Dzięki mac. Spalanie hmm... właśnie spalanie pali bardzo dużo ! Sprawdzałem go to spalił około 4,8l na 100 km ! Oczywiście przy szybkiej jeździe
, ale to chyba i tak za dużo. Filtr był u mechanika i nie ma w nim nic ciekawego, plastikowa obudowa a w środku tylko gąbka. Mechanik nasączył olejem tą gąbkę i powiedział że jest wszystko ok. Jak go odpalam i jest zimny to strasznie kopci jasnym dymem. Ostatnio wyregulowałem gaźnik. Czyli w grę wchodzi gaźnik i elektryka tak ?
P.S Nie chcę zakładać nowego tematu więc pytam tutaj:
Czy rama od peugeota vivacity z 2003 roku jest taka sama jak z 2006 roku ?

P.S Nie chcę zakładać nowego tematu więc pytam tutaj:
Czy rama od peugeota vivacity z 2003 roku jest taka sama jak z 2006 roku ?
-
patryk111111 - Świeżak
Jeździłem dzisiaj ez filtra to skuter także się dławił ale dużo rzadziej i miał lepszego powera a filtr był strasznie brudny. Wyczyściłem go i teraz czekam aż wyschnie
A jak wyregulować gaźnik tak aby dostawał więcej powietrza a mniej paliwa ?

-
patryk111111 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości