karta motorowerowa - w ilu mozna jechac ?
• Strona 2 z 2 • 1, 2
CROwMAN napisał(a):No wiesz ja się przejechalem już raz na takim czymś . I mi policjant powiedział że musze mieć ukończone 18 lat żeby przewozić pasażera ...........
Trzeba było poprosić o podstawę prawną - jeśli mówisz prawdę, to chciałbym zobaczyć Twój mandat

Black Wind always follows
Where my white horse rides
-
Wiewiór81 - VIP Ścigacz.pl
Nie wiem , również nie spotaklem się z ograniczeniem wiekowym , Dlatego jeździłem tak długo az mnie machnęli . Wtedy dowiedziałem się o tym z ust policji . A kto powiedział że dostałem mandat . upomnienie ustne , oraz spisanie do ich notesika . Na tym się skończyło
-
CROwMAN - Świeżak
CROwMAN napisał(a):Chcąc wozić drugiego pasażera konieczne jest ukończenie 18 lat. Nawet to ze macie obaj kaski itd nie uratuje was to przed mandacikiem
Czyli ściemniasz, że policjant powiedział Ci coś takiego?
Black Wind always follows
-
Wiewiór81 - VIP Ścigacz.pl
Mieszkam w małej miejscowości która nie przekracza 4 tyś liczby ludności . Tu prawie każdy , każdego zna . A to że jechałem RS 125 na 50 wtedy( teraz już jeżdżę busą ) i to jeszcze we dwóch , no to mnie machneli , bo takiego sprzętu jeszcze chyba nie widzieli
. On mi mówi że prawko itd , daje mu kartę a on mi mówi że nie mam jeszcze 18 lat , a ja mu na to na mam ale dopiero za półtora tygodnia , a On to Cię nie upoważnia do tego żebyś jeździł z pasażerem . A ja na to - A to nie wolno , A on - Nie . A ja - Nie wiedziałem , On - No właśnie widzę ....Spisał mnie i mowi - Dobra jedźcie ale żeby mi to było ostatni raz . No i daliśmy odjazd , dalej w dwóch 

-
CROwMAN - Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2