Zobacz wątek - karta motorowerowa - w ilu mozna jechac ?
NAS Analytics TAG

karta motorowerowa - w ilu mozna jechac ?

Przepisy, prawo
_________

Postprzez Wiewiór81 » 24/8/2008, 20:35

CROwMAN napisał(a):No wiesz ja się przejechalem już raz na takim czymś . I mi policjant powiedział że musze mieć ukończone 18 lat żeby przewozić pasażera ...........

Trzeba było poprosić o podstawę prawną - jeśli mówisz prawdę, to chciałbym zobaczyć Twój mandat :D
Black Wind always follows
Where my white horse rides
Wiewiór81
VIP Ścigacz.pl

Postprzez CROwMAN » 24/8/2008, 20:38

Nie wiem , również nie spotaklem się z ograniczeniem wiekowym , Dlatego jeździłem tak długo az mnie machnęli . Wtedy dowiedziałem się o tym z ust policji . A kto powiedział że dostałem mandat . upomnienie ustne , oraz spisanie do ich notesika . Na tym się skończyło
CROwMAN
Świeżak

Postprzez Wiewiór81 » 24/8/2008, 23:10

CROwMAN napisał(a):Chcąc wozić drugiego pasażera konieczne jest ukończenie 18 lat. Nawet to ze macie obaj kaski itd nie uratuje was to przed mandacikiem :D

Czyli ściemniasz, że policjant powiedział Ci coś takiego?
Black Wind always follows
Where my white horse rides
Wiewiór81
VIP Ścigacz.pl

Postprzez CROwMAN » 25/8/2008, 19:28

Mieszkam w małej miejscowości która nie przekracza 4 tyś liczby ludności . Tu prawie każdy , każdego zna . A to że jechałem RS 125 na 50 wtedy( teraz już jeżdżę busą ) i to jeszcze we dwóch , no to mnie machneli , bo takiego sprzętu jeszcze chyba nie widzieli :D . On mi mówi że prawko itd , daje mu kartę a on mi mówi że nie mam jeszcze 18 lat , a ja mu na to na mam ale dopiero za półtora tygodnia , a On to Cię nie upoważnia do tego żebyś jeździł z pasażerem . A ja na to - A to nie wolno , A on - Nie . A ja - Nie wiedziałem , On - No właśnie widzę ....Spisał mnie i mowi - Dobra jedźcie ale żeby mi to było ostatni raz . No i daliśmy odjazd , dalej w dwóch :D
CROwMAN
Świeżak

Poprzednia strona

Powrót do Prawo