Ciśnienie w cylku
• Strona 1 z 1
Ciśnienie w cylku
Wie ktoś może jakie jest optymalne ciśnienie w cylindrze w skuterku(50cmm)?
Szukałem wszędzie ale nie znalazlem, dodam ze dzisiaj miezyłem i mi wyszło 6 bar
nie wiem czy to dobrze

Ciekawośc to pierwszy stopień do piekła,
a prędkośc to drugi :D
"I kto tu mówi ze moto nie ma duszy..."
-
Jonyl - Świeżak
ale w kazdym skuterze 50 -.- moze byc to cisnienie troche inne ^^ wiec co my mamy ci poiwedziec ?? w jednym moze byc przykladowo 6 a w drugim 8 ^^ i o my ci poiwemy 8 ty zmierzysz okaze sie ze masz 6 a powinno byc w nim fabrycznie 6 ^^ jakiej to jest firmy ten skuter ?? bys poiwedziel 

-
Gs-stefan - Świeżak
W takim razie musisz znaleźć info jaki ten cylek ma stopień sprężania.Jeśli to 70 cc moze to być 12-14 bar,a może być 9-10.Musisz na jakimś sklepie z akcesoriami tuningowymi znaleźć ten cylek.Ale jak na metrakita to mi sie mało wydaje.....
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
Powiem tyle, ze ten cylek powinien miec około 10-11 bar, dzisiaj rozebrałem skuter(przeczyszcze gaźnik) i cylinder i okazało sie ze są luzy 0,7mm na pierścieniach(cylinder 0 rys, stan idealny), jutro ide do sklepu kupic pierścienie i po kłopocie chyba, tylko ja mam 50cmm a średnica cylindra to 4,7 cm a tyle to chyba 70 cmm mają ;O
-
Jonyl - Świeżak
Jaki luz ma??Cośty z tym robil
47 mm to tłok od 70 ccm.A ten gar jest żeliwny czy na nicasilu?Bo zawsze lepiej chyba dokupić tłok 1 nadwymiar i zrobić szlif jak na zeliwnym,nie?Chyba,że sie myle,ale jak mialeś takie luzy,to by się chyba przydał.
PS;Jakim cudem masz 0.7 mm luzu?ten tłok chyba z pierścieniami sam wylatuje z cylka jak go odwrócisz

PS;Jakim cudem masz 0.7 mm luzu?ten tłok chyba z pierścieniami sam wylatuje z cylka jak go odwrócisz

KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
Sory, źle napisałem, cylek ma srednice 40,25mm , więc 50cc, pierścienie są do du*y bo odległosc jednego konca pierscienia od drugiego wynosi 0,70 mm, skuter jeździ ale byle jak, cylek w stanie idealnym, pierścienie sie rozdupc*ły bo chyba przegrzałem (180km bez przerwy), założe pierścienie nowe (juz zamówiłem) to powiem czy jest ok 

-
Jonyl - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm