Zobacz wątek - <i>[Aktualności]</i> Bądź widoczny na drodze - zdobądź...
NAS Analytics TAG

[Aktualności] Bądź widoczny na drodze - zdobądź...

Komentarze użytkowników
_________

[Aktualności] Bądź widoczny na drodze - zdobądź...

Postprzez Ścigacz » 6/8/2008, 14:25

Dyskusja na temat: Bądź widoczny na drodze - zdobądź kamizelkę odblaskową
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Bądź widoczny na drodze - zdobądź kamizelkę odblaskową
Ścigacz
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/8/2008, 14:25

Sprawa mnie chwilowo nie dotyczy, bo dopiero zbieram kase na motocykl, ale czy wszystkie te kamizelki musza byc takie szerokie/luzne? Nie daloby rady wszyc jakichs sciagaczy, gumek zeby lepiej dolegaly do kurtki?<br><hr>mineque
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/8/2008, 09:19

Już od zeszłego sezonu jeżdżę w kamizelce i każdemu to polecam. Zaraziłem się w Niemczech, gdzie jest to bardzo popularne. Jesteś widoczny-jesteś bezpieczny! <br><hr>Gnypek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/8/2008, 17:58

Komentatorzy napisał(a):Sprawa mnie chwilowo nie dotyczy, bo dopiero zbieram kase na motocykl, ale czy wszystkie te kamizelki musza byc takie szerokie/luzne? Nie daloby rady wszyc jakichs sciagaczy, gumek zeby lepiej dolegaly do kurtki?<br><hr>mineque<br>
pewnie i by sie dalo, ale z kamizelk za 20 zl zrobilaby sie kamizelka za 120 zl... Pomysl fajny i rzeczywiscie uzasadniony - niekiedy kamizelki trzepocza okrutnie...<br><hr>derbixxx
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 8/8/2008, 11:25

Komentatorzy napisał(a):Sprawa mnie chwilowo nie dotyczy, bo dopiero zbieram kase na motocykl, ale czy wszystkie te kamizelki musza byc takie szerokie/luzne? Nie daloby rady wszyc jakichs sciagaczy, gumek zeby lepiej dolegaly do kurtki?<br><hr>mineque<br>
Komentatorzy napisał(a):pewnie i by sie dalo, ale z kamizelk za 20 zl zrobilaby sie kamizelka za 120 zl... Pomysl fajny i rzeczywiscie uzasadniony - niekiedy kamizelki trzepocza okrutnie...<br><hr>derbixxx<br>
nie przesadzajmy... za 1,2m gumki, lub jakiejs tasmy sciagajacej zaplacimy w sklepie z tkaninami, pasmanteriami ile? 10zl? i po 3 paski po obu stronach z boku kamizelki i juz ladnie przylega ;)<br><hr>mineque
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 17/8/2008, 21:38

Komentatorzy napisał(a):Już od zeszłego sezonu jeżdżę w kamizelce i każdemu to polecam. Zaraziłem się w Niemczech, gdzie jest to bardzo popularne. Jesteś widoczny-jesteś bezpieczny! <br><hr>Gnypek<br>
Ja do kamizelki odblaskowej mam zamiar zakupić biały kask. Zauważyłem na drodze, że pierwszy kask jaki widzę w puszce to zawsze biały. Jak jadą grupą to reszta ciemnych kasków niknie na tle białego. <br><hr>sh
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 1/9/2008, 10:32

ja narazie nawet sie niezastanawialem nad kamizelka ale dobra sprawa ale czy przy 200km/h ktos wogole mnie widzi????<br><hr>K_W_T
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 12/9/2008, 21:55

Kazdy przykładny motocyklista bedzie zadowolony :PP <br><hr>lekko wciety i polamany Zajac
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/10/2008, 10:07

Wg mnie zwała, taka kamizelka tylko zawadza na dodatek nie po to kupuje ciuchy ba moto za cieżkie pieniądze żeby zakładać na to jakąś szmatę i wyglądać jak nauka jazdy albo roboty drogowe ...<br><hr>Lone
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 3/11/2008, 18:10

Komentatorzy napisał(a):Wg mnie zwała, taka kamizelka tylko zawadza na dodatek nie po to kupuje ciuchy ba moto za cieżkie pieniądze żeby zakładać na to jakąś szmatę i wyglądać jak nauka jazdy albo roboty drogowe ...<br><hr>Lone<br>
ogólnie kamizelka fajna rzecz! ale diabeł tkwi w szczegółach!
po pierwsze - zwykła na rzepy to lipa, rozpina się
po drugie - pasy odblaskowe na wysokości pasa nie są widocze
po trzecie - jak zamoknie to dopiero jest jazda !!!
porządna kamizelka to koszt około 100 PLN<br><hr>bartek XTZ
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 3/11/2008, 18:56

Komentatorzy napisał(a):Wg mnie zwała, taka kamizelka tylko zawadza na dodatek nie po to kupuje ciuchy ba moto za cieżkie pieniądze żeby zakładać na to jakąś szmatę i wyglądać jak nauka jazdy albo roboty drogowe ...<br><hr>Lone<br>
Komentatorzy napisał(a):ogólnie kamizelka fajna rzecz! ale diabeł tkwi w szczegółach!
porządna kamizelka to koszt około 100 PLN<br><hr>bartek XTZ<br>
Dziękujemy za wszystkie uwagi, dotyczące kwestii kamizelki. W przyszłym roku postaramy się, aby Wasze uwagi były uwzględnione i aby kamizelki były lepsze. To nasz pierwszy raz.<br><hr>tomek1
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/11/2008, 17:28

Jadacych szybko na moto i tak w lusterku nie zauwazymy tej kamizelki zza owiewki a druga sprawa ze blaszaki patrza w lusterka jak zaczna manewr lub po wykonanym manewrze wiec niewiem czy da cos taka kamizelka (predzej zauwaza swiatla motocykla)No ale lepiej probowac poprawic nasze bezpieczenstwo niz nic nie robic :)<br><hr>Mlody
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/11/2008, 11:03

Komentatorzy napisał(a):Jadacych szybko na moto i tak w lusterku nie zauwazymy tej kamizelki zza owiewki a druga sprawa ze blaszaki patrza w lusterka jak zaczna manewr lub po wykonanym manewrze wiec niewiem czy da cos taka kamizelka (predzej zauwaza swiatla motocykla)No ale lepiej probowac poprawic nasze bezpieczenstwo niz nic nie robic :)<br><hr>Mlody<br>
Zaznaczmy to wyraźnie. Kamizelki są WYŁĄCZNIE dla jeżdżących powoli na moto.<br><hr>Tomek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 3/2/2009, 18:18

Hej.apropo ceny dobrej kamizelki,takiej która jest taliowana i bardzo dokladnie przylega do kurtki ,oraz z tego co widziałem na autostradach to nie trzepoczą jak pranie na sznurku, to kosztują ok.100 zł.Mieszkam w Kopenhadze i takie cos zakładają tylko Ci co jeżdza wolnymi sprzętami.Także, jak kto woli.Przymusowo napewno nie założe.<br><hr>mariusz
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/2/2009, 00:04

Komentatorzy napisał(a):pewnie i by sie dalo, ale z kamizelk za 20 zl zrobilaby sie kamizelka za 120 zl... Pomysl fajny i rzeczywiscie uzasadniony - niekiedy kamizelki trzepocza okrutnie...<br><hr>derbixxx<br>
Komentatorzy napisał(a):nie przesadzajmy... za 1,2m gumki, lub jakiejs tasmy sciagajacej zaplacimy w sklepie z tkaninami, pasmanteriami ile? 10zl? i po 3 paski po obu stronach z boku kamizelki i juz ladnie przylega ;)<br><hr>mineque<br>
Jak narazie to nikt wam nie karze w tym jezdzic, przepisy takze. Skoro jestes pewny ze oczojebna kamizelka nic Ci nie pomoze to jej nie zakladaj, ale pomysl logicznie. Skoro w zwyklym kombinezonie jestes slabiej widoczny bo sie zlewasz z otoczeniem to chyba jednolity zielony kolor cos temu na pewno zaradzi. Druga kwestia. Ktos pisal ze wyglada w kamizelece jak L albo roboty drogowe. A ty myslisz czlowieku ze ktos podczas jazdy zwraca uwage na to, w jakim kombinezonie jedizesz i z jakiej firmy? Po prostu zsiadasz z moto, zdejmujesz kask, kamizelke, wkladasz do kieszeni i znow jestes piekny.<br><hr>Mate
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/2/2009, 13:40

Komentatorzy napisał(a):ogólnie kamizelka fajna rzecz! ale diabeł tkwi w szczegółach!
Komentatorzy napisał(a):Dziękujemy za wszystkie uwagi, dotyczące kwestii kamizelki. W przyszłym roku postaramy się, aby Wasze uwagi były uwzględnione i aby kamizelki były lepsze. To nasz pierwszy raz.<br><hr>tomek1<br>
Witaj - rozumiem że reprezentujesz kogos kt odpowiada za bystrybucje kamizelek - niby drobna rzecz 20 zł - ale na waszej stronie wisiało że przy zakupach powyżejh 200 zł kamizelka gratis. ja kupiłem za ponad 400 zł - zagladam do paczki - a kamizeli nie ma.
Zamówienie nr. 6462 (Wysłane)
s zoz beta s.c.
wiesław dawidziuk
Herberta 3
Brzeg, 49-300
Polska
mam nadzieję e o preoczenie - bo poza tym bez zarzutu - a nie chciałbym straciś dobrego zdania o was.
pozdrawiam<br><hr>wd
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/2/2009, 16:16

Komentatorzy napisał(a):Dziękujemy za wszystkie uwagi, dotyczące kwestii kamizelki. W przyszłym roku postaramy się, aby Wasze uwagi były uwzględnione i aby kamizelki były lepsze. To nasz pierwszy raz.<br><hr>tomek1<br>
Komentatorzy napisał(a):Witaj - rozumiem że reprezentujesz kogos kt odpowiada za bystrybucje kamizelek - niby drobna rzecz 20 zł - ale na waszej stronie wisiało że przy zakupach powyżejh 200 zł kamizelka gratis. ja kupiłem za ponad 400 zł - zagladam do paczki - a kamizeli nie ma.
Zamówienie nr. 6462 (Wysłane)
s zoz beta s.c.
wiesław dawidziuk
Herberta 3
Brzeg, 49-300
Polska
mam nadzieję e o preoczenie - bo poza tym bez zarzutu - a nie chciałbym straciś dobrego zdania o was.
pozdrawiam<br><hr>wd<br>
Dziękuje za uwagę - przeoczenie magazynowe - kamizelka już została wysłana drugą przesyłką. Przepraszamy za powstałe niedogodności i zapraszamy ponownie.<br><hr>MS
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 16/2/2009, 12:06

Widać jesteś niedojrzałym gówniarzem, który największą zwałę zrobił w momencie kupna motoru... <br><hr>wasyl
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 17/2/2009, 18:10

Ale pierdaczycie Towarzysze! Kamizelka nie będzie widoczna..... Pewnie jak ktoś kupuje łachy nie dla bezpieczeństwa tylko dla lansowania sie po bulwarach, to kamizelka napewno mu w tym nie pomoze.... Tak, przebudowa świadomosci trwa dziesięciolecia.... Ja np planuję zakup odblaskowej na trwałe kurtki Hein Gericke i wolę jeżdzic w odbasku niż zeby na szocie jakiś koleś lecacy 170km/h swoją BMW i właśnie piszący smsa miał mnie nie zauważyć. Przejezdziłem rok czasu do roboty w UK na motocyklu i tylko powiem Wam, że 90% motocyklistów jeżdzi tam w kamizelkach, koszulkach, polarach lub kurtach odbaskowych. Sporadycznie tylko mozna spotkac jakiegoś choperowca w czarnych skórach.Ludzie często sami ubieraja sie na Policjanta (odblaskowa kurtka+biały kask) właśnie po to aby być jeszcze lepiej zauwazalnymi przez innych. Może tam maja łatwiej, bo mozna sobie kupić kamizelki odblaskowe za równowartosć piwa w rozmiarach od XXS do XXXL i to z suwakiem. Ja kupiłem kamizelkę z suwakiem, rozmiar M z długimi rękawami. Jak założe to na kutkę to jest opięte w sam raz. Nic nie trzepocze. i jezdze czasem nawet 150 :-) Ale ja nie planuję narazie oddawac swoich organów innym. :-)<br><hr>Paweł
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 14/3/2009, 21:59

Komentatorzy napisał(a):Ale pierdaczycie Towarzysze! Kamizelka nie będzie widoczna..... Pewnie jak ktoś kupuje łachy nie dla bezpieczeństwa tylko dla lansowania sie po bulwarach, to kamizelka napewno mu w tym nie pomoze.... Tak, przebudowa świadomosci trwa dziesięciolecia.... Ja np planuję zakup odblaskowej na trwałe kurtki Hein Gericke i wolę jeżdzic w odbasku niż zeby na szocie jakiś koleś lecacy 170km/h swoją BMW i właśnie piszący smsa miał mnie nie zauważyć. Przejezdziłem rok czasu do roboty w UK na motocyklu i tylko powiem Wam, że 90% motocyklistów jeżdzi tam w kamizelkach, koszulkach, polarach lub kurtach odbaskowych. Sporadycznie tylko mozna spotkac jakiegoś choperowca w czarnych skórach.Ludzie często sami ubieraja sie na Policjanta (odblaskowa kurtka+biały kask) właśnie po to aby być jeszcze lepiej zauwazalnymi przez innych. Może tam maja łatwiej, bo mozna sobie kupić kamizelki odblaskowe za równowartosć piwa w rozmiarach od XXS do XXXL i to z suwakiem. Ja kupiłem kamizelkę z suwakiem, rozmiar M z długimi rękawami. Jak założe to na kutkę to jest opięte w sam raz. Nic nie trzepocze. i jezdze czasem nawet 150 :-) Ale ja nie planuję narazie oddawac swoich organów innym. :-)<br><hr>Paweł<br>
Zgadzam się z Pawłem w 110 %. Od samego początku jeżdżę w kamizelkach. Na początku w tej zwykłej trzepoczącej. Kilka miesięcy temu kupiłem drugą siatkowaną z odblaskami taką samą jak ma policja. Jeżdżę ubrany na policjanta. Biały kask, kamizelka, czarne ciuchy. I powiem wyraźnie ! Taki strój działa idealnie. Ludzie naprawdę myślą, że jedzie policjant i nie głupieją. Jak stoję na poboczu tirowcy łapią nerwowo za CB ;) Do tego mam odpowiedni motorek :) Zauważyłem, że taka siatkowana kamizelka z dobrymi odblaskami jest bardziej widoczna niż zwykła zielonka z 2 paskami. Kierowcy widzą jeszcze wcześniej. Wiem co mówię bo porównywałem obie i czas reakcji kierowców. Kwestia jakości oraz ilości odblasków.

Ps. Moja żona jeździła ostatnio puszką po okolicach. Mówi, że motocykliści na czarno nie są widoczni nawet w biały dzień. W zasadzie w ostatniej chwili. Dzisiaj wieczorem wracałem na moto. Ludzie którzy jeżdżą na czarno, czarnymi motorami z czarnym kaskiem sami sobie kopią dołek.
Nie widać was panowie ! Zwłaszcza na przelotkach..
Nadmienię, że nie raklamuję gościa z allegro. Nawet go nie znam. Żeby nie było ;)

<a href="http://www.allegro.pl/item571693812_kamizelka_odblaskowa_motocykl_skuter_policja.html" target="blank" class="link">http://www.allegro.pl/item571693812_kamizelka_odblaskowa_motocykl_skuter_policja.html</a>

Pozdr
Sh<br><hr>Shaft
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Następna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl