Zobacz wÄ…tek - Power Commander III
NAS Analytics TAG

Power Commander III

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Power Commander III

Postprzez doktor-m » 5/8/2008, 12:50

Witam,
Kupiłem ostatnio Honde CBR 929, oraz jest ona wyposażona w power commander lecz nie mam pojęcia jak sie nim obsługuje, w tej chwili jest on zaprogramowany tak aby mial niezle obroty.... i przez to w baku to poprostu wir.... jak go ustawić aby mniej spalał???? Bardzo poszę o pomoc
doktor-m
Świeżak

Postprzez YZF R1 » 5/8/2008, 15:17

odłączyć hehe joke.

powinieneś mieć okablowanie z softem podłączasz do kompa i ustawiasz co i jak bynajmniej ja się z takim spotkałem zobacz czy power Commanderze masz wyjście usb.
YZF R1
Moderator

Postprzez doktor-m » 5/8/2008, 15:26

Mam wyjście COM. mam okablowanie i plytke do niego. mapy mozna sciągnąć z neta ale czy nic nie zepsuje jeśli bede próbowal????
doktor-m
Świeżak

Postprzez kosta » 5/8/2008, 15:52

ja bym sam nie grzebał , tylko oddał to w ręce komuś kto ma o tym pojęcie aczykowliek specjalistów w tej dziedzinie jak na lekarstwo
AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
kosta
VIP Åšcigacz.pl

Mam podobny problem...tylko potrzebny soft

Postprzez fazer_tgw » 28/8/2008, 12:08

Ja też ostatnio kupiłem FZ6 z PC III USB tylko właściciel nie przekazał mi żadnej płytki ani kabla, podejżewam że kabel jest standartowy USB ale potrzebuje soft - ma ktoś?

Pozdrawiam
TJ
'08 Yamaha FZ6-N + Leo Vince Evo II + DynoJet PC III USB + Renthal Bar
fazer_tgw
Świeżak

Postprzez YZF R1 » 28/8/2008, 14:47

Ja sie spotkałem kiedyś z kolesiem który do K7 ściągnął jakiś szajs z netu zainstalował nowe mapy które podobno miały z motocykla zrobić kosmos i po odkręceniu do odcinki skończyło się eksplozją silnika i popękaniem bloku silnika.... to jest przykład podnoszenie mocy "home made" Suzuki było nowe w salonie powiedzieli ze za takie coś traci gwarancję i nie podjęli się naprawy w ramach gwarancji... i słusznie...
YZF R1
Moderator

Postprzez fazer_tgw » 28/8/2008, 16:41

no wlasnie tego jestem ciekaw, ogolnie moto kupilem 2 miesiace temu w anglii, jest z marca tego roku i ma gwarancje do 2010, ciekaw jestem czy powinienem wyciagac PC przed wycieczka do serwisu :-)

Szczerze mowiac, osobiscie nie narzekam, moto wlasnie dotarlem bo kupilem z 1000km na liczniku a druga faza docierki jest do 1600, na razie chodzi jak marzenie, spalanie tez ma niezle, a prawda jest taka ze przy wymianie wydechu na "luzniejszy" i zmianie filtra powietrza odpoiwiednio dobrana mapa pomaga w lepszym zgraniu dobrego spalania mieszanki i odprowadzania spalin, przynajmniej tak to dziala w dieslach :-)

przyznam ze przyklad ktory podales troche mnie przeraza, zwlaszcza ze tak jak w samochodach tak i tutaj, producent urzadzenia nie bierze odpowiedzialnosci za skutki instalacji PC.

Musze gdzies na forum popytac jak to jest z ta gwarancja u nas, po pierwsze po wymianie wydechu a po drugie po instalacji PC.
'08 Yamaha FZ6-N + Leo Vince Evo II + DynoJet PC III USB + Renthal Bar
fazer_tgw
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości

na górê