JAK zrobic stoppie???
• Strona 1 z 2 • 1, 2
JAK zrobic stoppie???
Nie umialem nic znalesc a ten temat jak zrobic te stoppie mozecie to napiszcie jak chamowac albo co jak balansowac ciałem albo co:pp
- krzaku_93
- Świeżak
Bijesz v max przechylasz się do przodu mocno wciskasz hamulec i jesteś w górze, jaka ta teoria prosta.
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
CeBeRek napisał(a):Bijesz v max przechylasz się do przodu mocno wciskasz hamulec i jesteś w górze, jaka ta teoria prosta.
generalnie już wiesz jak tylko ja bym odoradzał tego vmaxa na początek
AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
-
kosta - VIP Ścigacz.pl
zacznij od 50km/h naciśnij hamulec tak żeby przednie zawieszenie się ugięło a później mocniej go dociśnij - Ja nie muszę się przechylać do przodu żeby podnieść dupę do góry.
-
Meciek - VIP Ścigacz.pl
Meciek - to zależy jak podnieść.
Jak odrywasz dupę o 15 cm od ziemi to możesz bez przechylania do przodu robić jak piszesz.
Jak będziesz siedział z tyłu normalnie i będziesz chciał dupę wyżej podnieść to wtedy tylko koło przednie zapiszczy i jeszcze się wypie*******.
Jak robię stopala to się przechylam sporo do przodu i klamkę wciskam gwałtownie,a nie tak,żęby dopiero praktycznie przy wyhamowaniu podniosło tyłek.Ważny jest balans ciała,bo często moto leci bokiem.
Jak odrywasz dupę o 15 cm od ziemi to możesz bez przechylania do przodu robić jak piszesz.
Jak będziesz siedział z tyłu normalnie i będziesz chciał dupę wyżej podnieść to wtedy tylko koło przednie zapiszczy i jeszcze się wypie*******.
Jak robię stopala to się przechylam sporo do przodu i klamkę wciskam gwałtownie,a nie tak,żęby dopiero praktycznie przy wyhamowaniu podniosło tyłek.Ważny jest balans ciała,bo często moto leci bokiem.

kretyn jakich mało
- Labiss
- MEGA TROLL
Stopala robie nawet przy prędkości 120km/h i udaje mi się podnieść dupę dość wysoko bez żadnego wybijania się do przodu. Kiedyś tak próbowałem to o mały włos nie przeleciałbym przez kiere.
ogólnie to od paru tygodni katuje moto na przednim kole i już udaje mi się przejechać dość długi kawałek - niedługo coś nagram a narazie wrzucam foto które robiłem właśnie na początku nauki. MI też moto ucieka na boki dlatego staram się mocno trzymać kiere rękoma i bak nogami. Przydałby się amorek.
Labiss pamiętaj ,że przy dużych prędkościach nawet lekkie naciśniecie hamulca powoduje ,że zawieszenie idzie do dołu i to w ciągu setnych sekundy , dociskam hamulec dość szybko więc moto raczej dużo nie wyhamuje
ogólnie to od paru tygodni katuje moto na przednim kole i już udaje mi się przejechać dość długi kawałek - niedługo coś nagram a narazie wrzucam foto które robiłem właśnie na początku nauki. MI też moto ucieka na boki dlatego staram się mocno trzymać kiere rękoma i bak nogami. Przydałby się amorek.
Labiss pamiętaj ,że przy dużych prędkościach nawet lekkie naciśniecie hamulca powoduje ,że zawieszenie idzie do dołu i to w ciągu setnych sekundy , dociskam hamulec dość szybko więc moto raczej dużo nie wyhamuje
- Załączniki
-
- ae3747ce7c.jpeg (218.04 KiB) Przeglądane 5159 razy
-
Meciek - VIP Ścigacz.pl
Może masz rację.
Ale weź pod uwagę też,że w każdym moto inaczej hamulce reagują i inaczej idzie w górę.
Ja na przednim nie umiem jeździć za bardzo to nie będę się już wypowiadał,ale,żeby podnieść swój to muszę się wychylić.
Ale weź pod uwagę też,że w każdym moto inaczej hamulce reagują i inaczej idzie w górę.
Ja na przednim nie umiem jeździć za bardzo to nie będę się już wypowiadał,ale,żeby podnieść swój to muszę się wychylić.
kretyn jakich mało
- Labiss
- MEGA TROLL
-
SQ - Mieszkaniec forum
dobra, tylko szczerze. ile razy położy się moto zanim dojdzie się do takiego poziomu.
mi trochę szkoda maszyny.
-
SQ - Mieszkaniec forum
-
turboponczek - MEGA TROLL
SQ napisał(a):dobra, tylko szczerze. ile razy położy się moto zanim dojdzie się do takiego poziomu.
Ani razu... wszystko z umiarem i na początku z małych prędkości,dobrze rozgrzać oponke i hamuj,z czasem zacznie wychodzić

ADHD Squad | | http://www.bikepics.com/members/pisiu/
- Pisiu
- VIP Ścigacz.pl
Labiss napisał(a):Pamiętaj ! Tylny hamulec !
Labiss dobrze pisze. Jak się przyjrzycie dobrym stunterom to biją tylny hamulec. Wtedy tylne zawieszenie wybija nas do góry. Na podobnej zasadzie jak z gazu przednie zawieszenie podbija moto do wheelie. Oczywiście trzeba to zgrać dobrze z przednim hamulcem, żeby nie sprowokować pchania przodu. Najpierw tył, a jak zacznie wracać wtedy przód. Tyłek raczej na siedzeniu i mocno trzymam się nogami baku bo jeśli w górze trochę się ześlizgnie tyłek do przodu to momentalnie pociągnie moto do koziołka. Ręce jak najbardziej luźne. Ja tak ćwiczę i czuje się w miarę pewnie.
-
hefron - VIP Ścigacz.pl
turboponczek napisał(a):Ty eskju ale musisz przyznac ze w gsfie jest słaby przedni hamulec
no nie wiem...
w moim jest spoko. kumple ma starszego 600, takiego z soczewkami w owiewce to ten ma heble słabiutkie. może coś tam po drodze pozmieniali. mnie martwi masa bandita. Twój jest jeszcze znośny ale u mnie 250kg z płynami to nie w kij dmuchał. trochę ciężko opanować taką masę przy stopalu. zresztą co tam stopie. mi nawet na gumę ciężko go poderwać. ze sprzęgła nie umiem, a z gazu to tylko jak się nogi o tylne podnóżki oprze...
-
SQ - Mieszkaniec forum
Bo to nie sprzęt do "nauki" tego typu rzeczy,za ciężkie to to.
ADHD Squad | | http://www.bikepics.com/members/pisiu/
- Pisiu
- VIP Ścigacz.pl
-
SQ - Mieszkaniec forum
no raczej, ładny laczek odpada - chociaz niby da sie zrobic.
Ja umiem własciwie tylko podrzucic na chwile przednie koło, a nie jechac iles tam metrów. Ale to i tak rzadko mi wychodzi
Ja umiem własciwie tylko podrzucic na chwile przednie koło, a nie jechac iles tam metrów. Ale to i tak rzadko mi wychodzi
Ostatnio edytowano 8/8/2008, 16:58 przez turboponczek, łącznie edytowano 1 raz
-
turboponczek - MEGA TROLL
• Strona 1 z 2 • 1, 2