Sąd Grodzki
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Sąd Grodzki
Dziś odmówiłem przyjęcia mandatu za rzekome przewinienie.
Vectra z tajniakami zatrzymała się,a ja ominąłem ją z lewej strony (samochodem) przekraczając podwójną ciągłą.
Jak wygląda taka rozprawa ? Mam 4 świadków,którzy mnie poprą.Grzywna 200 zł wisi nade mną.Ktoś może mi napisać czego się mam spodziewać ?
Vectra z tajniakami zatrzymała się,a ja ominąłem ją z lewej strony (samochodem) przekraczając podwójną ciągłą.
Jak wygląda taka rozprawa ? Mam 4 świadków,którzy mnie poprą.Grzywna 200 zł wisi nade mną.Ktoś może mi napisać czego się mam spodziewać ?
kretyn jakich mało
- Labiss
- MEGA TROLL
Skoro zatrzymali się na drodze bez uzasadnienia, nie będąc pojazdem uprzywilejowanym oni popełnili wykroczenie, ale niestety Ty też popełniłeś, więc pewnie będzie wina obu stron.
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
Koszty rozprawy w sądzie grodzkim pokrywa państwo.Jedyne koszty jakie mogę ponieść to paliwo do miejsca w którym popełniłem wykroczenie (automatycznie do miejsca procesu).
Jak wygram sprawę to koszty zostaną mi zwrócone.
Olo na jakiej podstawie twierdzisz,że jestem po przegranej stronie ?
Jak wygram sprawę to koszty zostaną mi zwrócone.
Olo na jakiej podstawie twierdzisz,że jestem po przegranej stronie ?
kretyn jakich mało
- Labiss
- MEGA TROLL
Opisz może troszke dokładniej sytuacje.
jechałeś drogą dwukierunkową, jednopasową i mendy w nieoznakowanym radiowozie zatrzymały się na środku drogi? czy zjezdzali na pobocze (wyprzedzanie) zeby sie zatrzymać czy juz zatrzymali się (omijanie)?
przy jakiej to bylo predkosci?
zatrzymywali sie na drodze przy prawej krawedzi?
zjezdzali na pobocze? (bylo ono w ogole?)
moze opisz to dokladniej (rysunek) bo nie zadales sobie za wiele trudu zeby opisac ta sytuacje:P
jechałeś drogą dwukierunkową, jednopasową i mendy w nieoznakowanym radiowozie zatrzymały się na środku drogi? czy zjezdzali na pobocze (wyprzedzanie) zeby sie zatrzymać czy juz zatrzymali się (omijanie)?
przy jakiej to bylo predkosci?
zatrzymywali sie na drodze przy prawej krawedzi?
zjezdzali na pobocze? (bylo ono w ogole?)
moze opisz to dokladniej (rysunek) bo nie zadales sobie za wiele trudu zeby opisac ta sytuacje:P
lubie sobie zjechać z gixera^^.
-
motoman - VIP Ścigacz.pl
. Dlaczego Vectra sie zatrzymala ? Probowali cie zatrzymac ? Sorry ale cos malo napisales. Jezeli staneli tak sobie to nie mieli do tego prawa, miales prawo ich objechac, bo niby skad masz wiedziec czy im fura nie padla
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
olo113 napisał(a):jeżeli wyminąłeś ich na podwójnej to mogli nałozyć mandat.
Dlaczego nieoznakowany pojazd policyjny zatrzymuje sie na zakazie zatrzymywania sie i
postoju ?
olo113 napisał(a):Powinieneś był ich strąbić ale zaczekać.
Niestety, trafiłeś na cwaniaczków.
Sorry ale nie te czasy aby policja bezkarnie mogla prowokowac kierowcow. Bez powodu nie wolno im bylo sie tam zatrzymac, chyba, ze chcieli jego wlasnie zatrzymac.
Po to jest sad aby to bezpostronnie roztrzygnac. Ja bym zaryzykowal.
- andy7
- Moderator
jezeli jest podwojna ciagla to czego nie wolno robic ? Wyprzedzac oraz zatrzymywac sie w taki sposob aby innym pojazdom uniemozliwic dalsza jazde.
Jezeli masz awarie pojazdu to wszyscy inni maja stac i czekac ? Troche smieszne nieuwazasz ?
Jezeli masz awarie pojazdu to wszyscy inni maja stac i czekac ? Troche smieszne nieuwazasz ?
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
-
turboponczek - MEGA TROLL
Pytanie czy go zatrzymywali
- andy7
- Moderator
Okej.Już opisuję.
Jechałem ok. 60 km/h w terenie zabudowanym.Zacząłem zbliżać się do czarnej Vectry,która jechała ok 20 km/h i paliły się jej światła stopu.
Vectra praktycznie się zatrzymała (lub zatrzymała nie wiem sam) więc uznałem,że nie będę czekał jak ruszą do przodu więc ich ominąłem z lewej strony.
Była podwójna ciągła,ale po pierwsze nic nie jechało z przeciwka,nie stworzyłem zagrożenia ruchu.
Co miałem stać za tymi cieciami i czekać,aż wznowią jazdę ?
P.S. Nie zatrzymywali mnie.Zatrzymali mnie dopiero jak pojechali za mną.Wyprzedzili i zatrzymali.
Jechałem ok. 60 km/h w terenie zabudowanym.Zacząłem zbliżać się do czarnej Vectry,która jechała ok 20 km/h i paliły się jej światła stopu.
Vectra praktycznie się zatrzymała (lub zatrzymała nie wiem sam) więc uznałem,że nie będę czekał jak ruszą do przodu więc ich ominąłem z lewej strony.
Była podwójna ciągła,ale po pierwsze nic nie jechało z przeciwka,nie stworzyłem zagrożenia ruchu.
Co miałem stać za tymi cieciami i czekać,aż wznowią jazdę ?
P.S. Nie zatrzymywali mnie.Zatrzymali mnie dopiero jak pojechali za mną.Wyprzedzili i zatrzymali.
kretyn jakich mało
- Labiss
- MEGA TROLL
jazda z mala predkoscia w zadnym terenie nie jest dopuszczalna ze wzgladu na tamowanie i utrudnianie ruchu drogowego. Jezeli Cie sprowokowali to nie mieli do tego prawa ( prowokowac )
- andy7
- Moderator
Jak już wcześniej napisałem wina jest obustronna, więc kara zostanie nałożona na Policjanta i na Ciebie, lecz on się wymiga, że zobaczył rzekomo coś podejrzanego i musiał zwolnić lub się zatrzymać, no wd mnie jesteś na przegranej pozycji.
NIC CIĘ NIE UPOWAŻNIA DO PRZEKROCZENIA LINII PODWÓJNEJ CIĄGŁEJ - to zdanie powinno wszystko tłumaczyć.
NIC CIĘ NIE UPOWAŻNIA DO PRZEKROCZENIA LINII PODWÓJNEJ CIĄGŁEJ - to zdanie powinno wszystko tłumaczyć.
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
a ja bym taki pesymistyczny nie był, i trzymam kciuki że Labissowi się uda. A jak nawet się nie uda, to że taki sam mandat zostanie nałożony na kierującego vectrą, przynajmniej się skubańce nauczą, że nie są bezkarni.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Ścigacz.pl
Dokładnie.
Burak się zdziwił trochę jak powiedziałem,że nie przyjmuję mandatu i,żeby pisał wniosek do sądu.
Ciekawe jak na sprawie będzie.Przynajmniej odwlecze mi się spłata o 5-6 miesięcy i punkty później ewentualnie nałożą.
Burak się zdziwił trochę jak powiedziałem,że nie przyjmuję mandatu i,żeby pisał wniosek do sądu.
Ciekawe jak na sprawie będzie.Przynajmniej odwlecze mi się spłata o 5-6 miesięcy i punkty później ewentualnie nałożą.

kretyn jakich mało
- Labiss
- MEGA TROLL
• Strona 1 z 2 • 1, 2