Ładowanie HONDA CB 500 part II- jak poznać czy altek/regulat
• Strona 1 z 1
Ładowanie HONDA CB 500 part II- jak poznać czy altek/regulat
Witam Koledzy
Tak jak w temacie ,wracam już do dawnego tematu. Kiedyś uciekło mi ładowanie, ale tylko przy włączonych światłach... później wszystko wróciło do normy a obecnie ZERO ładowania... koledzy jak poznać czy do końca się spieprzył regulator napięcia, czy może alternator, a może jakiś kabel od alternatora do regulatora, gdzie mierzyć, jakie wartości?? Będę bardzo wdzięczny..bo chcę kupić regulator za 250zł a to wiadomo... nie mało. Pozdrawiam
Tak jak w temacie ,wracam już do dawnego tematu. Kiedyś uciekło mi ładowanie, ale tylko przy włączonych światłach... później wszystko wróciło do normy a obecnie ZERO ładowania... koledzy jak poznać czy do końca się spieprzył regulator napięcia, czy może alternator, a może jakiś kabel od alternatora do regulatora, gdzie mierzyć, jakie wartości?? Będę bardzo wdzięczny..bo chcę kupić regulator za 250zł a to wiadomo... nie mało. Pozdrawiam
- adrianCB
- Świeżak
zobacz regulator z tego co wiem to hondy maja regulator taki zalany jak by gumą ... koledze jak padł w CBR to az go rozwaliło i sfajczyło na oko moznja było zobaczyć... pradopodobnie na 99% regulator Ci siedzi bo alternator sam w sobie sie nie powinniem popsuc bo działa on na innej zasadzie niż w samochodzie czyli bez szczotek itp jest bez obsługowy a za stabilizacje prądu na 12V odpowiada własnie NEODYMOWY REG. NAPIECIA...
< Biker Boyz Team W-ów > CBR & FAZER & FZ6 & GSF 650 Bandit | | http://www.bikepics.com/members/pavlorbr/
- PavloRBR
- Świeżak
No też tak myślę że to regulator, bo sprawdziłem wszystkie kable są ok, jak podpinam się pod kable od alternatora to miernik szaleje do 20kilku V więc alternator też raczej ok. U mnie powstało tylko drobne pęknięcie...i właśnie myslałem od czego...tak jakby ktoś nożem zahaczył... Może ktoś ma do sprzedania taki regulator?? Bo na larssonie jest za 220zł. Pozdrawiam
- adrianCB
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa