yamaha yz 250 to moj pierwszy motorek pomozcie mi zadbac o
• Strona 1 z 1
yamaha yz 250 to moj pierwszy motorek pomozcie mi zadbac o
jakies 3 tyg temu zakupilem sobie takowa maszynke frajda niesamowita jednak nie wiedzialem ze az tak trzeba o te dwusuwy dbac prosze o wszelkiego rodzaju wskazowki zwiazame z eksploatacja np. co ile moto godzin co sie wymienia wszelkie inne, te rady beda dla mnie bezcenne
pozdro
Motor jest bogiem,frówanie nałogiem,prędkość to podstawa,w terenie fajna zabawa
pozdro
Motor jest bogiem,frówanie nałogiem,prędkość to podstawa,w terenie fajna zabawa
- remek20
- Świeżak
Ja nie kupiłem crossa dwusówa tylko przez względu na dosyc drogą eksplortcje, ogulnie w 2T wymienia sie tłok praktycznie co sezon, czasem dwa ( koszt ok 400zl - 500zł ) a co trzeci sezon nicasil na cylindrze ( 600zł
)
Musisz tez doliczyc do tego zurzywający się napęd jak w kazdym innym crossie oraz czasami sprzęgło ( tarcze)
pozdr.

Musisz tez doliczyc do tego zurzywający się napęd jak w kazdym innym crossie oraz czasami sprzęgło ( tarcze)
pozdr.
<b>>>>>>>>>>>>>>>>Bez Młota To Nie Robota<<<<<<<<<<<<<

-
ChudyNs1 - Świeżak
chudy co ty gadasz.. co 1 2 sezony?? a gówno prawda
w zależnosci jak kto jeździ widac że jest zielony wiec nie katuje nie przegrzewa więc bd jeździł jak zwykłym 2t
tak więc nacieszy się dłuugo dłuugo
w zależnosci jak kto jeździ widac że jest zielony wiec nie katuje nie przegrzewa więc bd jeździł jak zwykłym 2t

Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Wszystko zależy ile i jak będziesz jeździć, ale najważniejsze: lej dobry olej do mieszanki, kup spray do łańcucha albo jakiś specjalny smar i w zależności od tego ile jeździsz smaruj łańcuch najrzadziej dwa razy w tygodniu(im częściej będziesz to robił tym dłużej układ napędowy będzie dobrze pracować), kup sobie licznik motogodzin (ok.200zł) i może co 10 mh wymieniaj olej ze skrzyni(przekładniowy). A jak poczujesz, że moto traci moc, gorzje się wkręca niż kiedyś i inaczej jeździ to szykuj kase na nowy tłok, do YZ250 chyba 448zł, zobacz na olekmotocykle. No i to chyba wszystko i pamiętaj musisz smarowanie łańcucha i i wymianę oleju przekładniowego dostosować do tego jak i ile jeździsz 

KTM SX 250 08'(piekielna maszyna),
Husaberg FE 550 07'(śmierć na kółkach)
Husqvarna SMR 450 RR 08'(nie kupujcie tego, jeśli chcecie żyć;])
KTM SX 505 09' (najlepszy quad;))
KTM XC-F 505 09' (odlot;])
Husaberg FE 550 07'(śmierć na kółkach)
Husqvarna SMR 450 RR 08'(nie kupujcie tego, jeśli chcecie żyć;])
KTM SX 505 09' (najlepszy quad;))
KTM XC-F 505 09' (odlot;])
-
Dirt Rider - Świeżak
ChudyNs1 napisał(a):Ja nie kupiłem crossa dwusówa tylko przez względu na dosyc drogą eksplortcje, ogulnie w 2T wymienia sie tłok praktycznie co sezon, czasem dwa ( koszt ok 400zl - 500zł ) a co trzeci sezon nicasil na cylindrze ( 600zł)
pozdr.
Gdzie co trzeci sezon nicasil? Jeden nicasil starcza chyba na 15 tłoków jak jest dobrze zrobiony. No i w 250 jak amator to na jednym tłoku spokojnie 2 sezony polata bo ćwiary są mniej wyżyłowane niż 125 i ich się aż tak nie katuje bo mają większą moc.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
dzieki chlopaki mam jeszcze jeden problem bo koleszka mowil mi ze za duzo mi pali i zaczal cos grzebac przy gazniku od tamtej pory chodzi mi od 1h do3h na jednej swiecy i juz mnie to wkur... jak pchalem go z 5 razy po kilka km do chaty bo swieca nawalila czy przyczyna tego jest wlasnie zle ustawiony gaznik?
- remek20
- Świeżak
• Strona 1 z 1