Olej do silnika Pure Jet
• Strona 1 z 1
Olej do silnika Pure Jet
Witam
Posiadam skuter Piaggio Nrg 2005r. z silnikiem na wtrysku. Mam pytanie jaki olej najlepiej się nadaje do tego silnika. Dotychczas używalem oleju aral 2t full syntetyk. Czy zmiana oleju na inny jest zalecana ? Słyszałem też ze dobrze jest dolać nieco oleju do baku aby skuter dostawal lepszą mieszankę, czy mogę dolać tam inny olej niż do zbiornika ? Jeśli ktoś ma link do strony z podobnym problemem byłbym wdzieczny.
Posiadam skuter Piaggio Nrg 2005r. z silnikiem na wtrysku. Mam pytanie jaki olej najlepiej się nadaje do tego silnika. Dotychczas używalem oleju aral 2t full syntetyk. Czy zmiana oleju na inny jest zalecana ? Słyszałem też ze dobrze jest dolać nieco oleju do baku aby skuter dostawal lepszą mieszankę, czy mogę dolać tam inny olej niż do zbiornika ? Jeśli ktoś ma link do strony z podobnym problemem byłbym wdzieczny.
W uszach szum w oczach łzy, na liczniku 43... ;]
- tomekleba
- Świeżak
Do zbiornika sie wlewa tylko wtedy olej jak docierasz cylinder
, do dozownika mozesz lac syntetyk, lub połsyntetyk . Ja leje połsyntetyka (Castrol) za 32 zł, nie kupuje syntetyka bo to strata kasy (moj skuter 1998r to by na syntetyku nie działał bardzo)
Jak ci nie zal kasy to lej tylko to dozownika dalej syntetyk

Jak ci nie zal kasy to lej tylko to dozownika dalej syntetyk

Ciekawośc to pierwszy stopień do piekła,
a prędkośc to drugi :D
"I kto tu mówi ze moto nie ma duszy..."
a prędkośc to drugi :D
"I kto tu mówi ze moto nie ma duszy..."
-
Jonyl - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm