Sprowadzanie moto z Włoch
• Strona 1 z 1
Sprowadzanie moto z Włoch
Witam, może ktoś wie czy jeżeli sprowadza się moto z Włoch(albo z innnego kraju) i nie chce się go rejestrować czy trzeba płacić cło, podatek, akcyzę i inne jakieś tam opłaty? Czy można to jakoś pominąć? Szukałem na forum ale znalazłem tylko o sprowadzaniu moto z USA a to co innego
*°¤•Honda HM CRE 50•¤°*
-
DVX - Świeżak
witam! ja osobiscie mam juz 2 motocykl z wloch. i jezeli bedziesz sprowadzal moto wlasnie z tamtad to jesli nie chcesz rejestrowac to nie placisz nic tak ja zrobilem to ze swoja swiezo zakupiona HUSKY. moze zarejestruje ja za rok jak wpadnie troche szmalu. jesli jednak nabierzesz po czasie ochoty na rejestracje to bedziesz musial oplacic w skarbowce vat24 (160zl) do tego oczywiscie przeglad, tabice przetlumaczyc papiery. w tamtym roku zaplacilem za rejestracje moto prawie 800zl. pozdr artur
- startbasss
- Świeżak
A jakie znasz sprawdzone firmy transportowe, które przewożą z Anglii do Polski motorki, bezpiecznie i tanio? Faktycznie w Anglii można znaleźć ciekawe oferty. Niekiedy cena jest o połowę niższa niż w Polsce. www.ebay.co.uk
- R.K
- Świeżak
raczej nie . ebay nie jest tak naprawde od moto zobacz na www.autotrader.co.uk ale jak jusz wejdziesz nacisnij napis bikes bedzie to w gornej czesci strony.
- baziu6
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 18 gości