Aprilia RS 50, 70, 80 - Temat ogólny
- KamilSiema
- Świeżak
drodzy forumowicze
w mojej aprili rs 50 '99r pojawił się problem otóż:
zaczęło się od tego że jadę ulicą trzymając linkę ssania i nagle poczułem utratę mocy ale nie aż tak że bym nie dojechał jechałem z kolegą...i na drugi dzień gdy chciałem się przejechać nie chciał mi odpalić z rozrusznika . gdy brałem go na po pych to odpalił lecz gdy nie utrzymywałem go na gazie gasł ( na luzie oczywiście ) czysciłem gażnik , doszłem do zaworu i zobaczyłem żę kawałek membrany jest urwany więć kupiłem nowy założyłem i nic dalej na rozrusznik nic a na popych , pali ale na wolnych gaśnie ....
mierzyłem także stopień sprężania w cylindrze i pokazało mi 4
chyba szału nie ma czy może to być przyczyną ?? kupiłem juz nowy cylinder 50 i tłok.... pomóżcie:)

w mojej aprili rs 50 '99r pojawił się problem otóż:
zaczęło się od tego że jadę ulicą trzymając linkę ssania i nagle poczułem utratę mocy ale nie aż tak że bym nie dojechał jechałem z kolegą...i na drugi dzień gdy chciałem się przejechać nie chciał mi odpalić z rozrusznika . gdy brałem go na po pych to odpalił lecz gdy nie utrzymywałem go na gazie gasł ( na luzie oczywiście ) czysciłem gażnik , doszłem do zaworu i zobaczyłem żę kawałek membrany jest urwany więć kupiłem nowy założyłem i nic dalej na rozrusznik nic a na popych , pali ale na wolnych gaśnie ....
mierzyłem także stopień sprężania w cylindrze i pokazało mi 4

- karpatek
- Świeżak
karpatek
jak juz kupiles to wiesz co robic
jak juz kupiles to wiesz co robic
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
- xkamilek15
- Świeżak
Am 5 od 6 rózni sie tylko tym ze am6 ma 6 bigów a am5 ma 5 biegów
13k.pl/-/sugestia.php
- swirus2007
- Stały bywalec
Od paru dni jest posiadaczem Aprili RS50, kupiona prawie za bezcen ale troszkę wybrakowana. Otóż brakuje m.in stacyjki i w związku z tym moje pytania: Motor jest z 2003 roku czy szukać stacyjki z tego roku (ew."młodszej") czy może być do starszego modelu ? Czy nada się stacyjka od RS125 (starsza, nowsza) ?
APRILIA RS50 2003r
- sharky30
- Świeżak
Witam, mam problem odnośnie RS 50...
Mianowicie, mój inteligentny inaczej brat zgubił 2 (jedyne) kluczyki do Aprilki, co można zrobić poza wymianą stacyjki i korka gdyż jak wiem jest to dość drogie jak na kieszeń licealisty.
ProszÄ™ o pomoc.
//Quczy
Mianowicie, mój inteligentny inaczej brat zgubił 2 (jedyne) kluczyki do Aprilki, co można zrobić poza wymianą stacyjki i korka gdyż jak wiem jest to dość drogie jak na kieszeń licealisty.
ProszÄ™ o pomoc.
//Quczy
- Quczy
- Świeżak
Posiadam Aprile rs 125 (28mm gaźnik), nie działa w niej licznik. zaś obrotomierz tak. Mam pytanie odnoście prędkości. Na 5 biegu przy 9 tys obrotów ile jechaliście?? i na 4 biegu przy 9 tys obrotów?
- DawidAprilka125
- Świeżak
Chce kupić tarcze i nie wiem jakie będą najlepsze .http://sklep.mieloch.pl/product_info.ph ... ea86d02dfa
Czy może takie
http://moto.allegro.pl/tarcze-sprzeglow ... 95292.html
(Mam założony cylinder 70cc)
Czy może takie
http://moto.allegro.pl/tarcze-sprzeglow ... 95292.html
(Mam założony cylinder 70cc)
- xkamilek15
- Świeżak
moze masz tłoczek w gazniku odwrotnie włozony
(ma spadac na sam dół tyle co mu pozwala linka
(ma spadac na sam dół tyle co mu pozwala linka
13k.pl/-/sugestia.php
- swirus2007
- Stały bywalec
Witam. Mam problem z moja Rs 50, gdy startuje z 8 tys. obrotów zapala mi się kontrolka oleju nigdy przedtem tak się nie działo, a jeśli chodzi o olej to w zbiorniczku jest mniej niż polowa. Proszę o jakieś sugestie co może być przyczyna tego problemu. 

- marus172
- Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości