Aprilia RS 50, 70, 80 - Temat ogólny
Za tą kasę to możesz tłok kupić, a nie komplet. Nie wiem po co Ci nowa głowica ? Łożysko dobre. Cyla szukaj na mielochu. Może łożysko będzie w komplecie. Idz do zakładu i zapytaj czy można jeszcze zrobić szlif i będzie git, czy już się nie da.
- talta
- Mieszkaniec forum
Mam takie pytanie.
W Aprilii RS 50 z roku 1997 jest alternator czy prądnica? Ponieważ posiadam ten motor i wszystko działa oprócz tego że nie ładuje akumulatora podczas jazdy i nie wiem kompoletnie co może byc przyczyną. Aku jest dobry ponieważ w innym motorze gdy sprawdzaliśmy to było ładowanie a tu nie mam.
Prosze o pomoc.
W Aprilii RS 50 z roku 1997 jest alternator czy prądnica? Ponieważ posiadam ten motor i wszystko działa oprócz tego że nie ładuje akumulatora podczas jazdy i nie wiem kompoletnie co może byc przyczyną. Aku jest dobry ponieważ w innym motorze gdy sprawdzaliśmy to było ładowanie a tu nie mam.
Prosze o pomoc.
- andwas
- Świeżak
- Mateusz149
- Bywalec
-
andrzej551 - Bywalec
Mam pytanie. Jak zakładam zawór membranowy to gdzie sie daje uszczelkę miedzy zawór a króciec czy miedzy zawór a silnik ?
- xkamilek15
- Świeżak
Wiem że to nie do tego tematu ale mam pytanie tylko i wyłącznie do posiadaczy RS'ek.
No więc gadałem z tatą i nie kupi mi 125cc dopóki nie zdam A1. No ale jest to rzecz trudna bo aktualnie jeżdżę na skuterze (Kymco Vitality) i nie mam wprawy w jeździ z manualem. I tu pomyślałem o kompromisie:
czy nie kupić teraz RS i do 16 na niej jeździć a potem 125. Ale mam jedną wątpliwość czy poczuję choć trochę więcej mocy przesiadając się ze skutera (V-max 75-80) na apkę? Nie chciałbym po miesiącu znów poczuć braku mocy. To pytanie kieruję do tych którzy przesiedli się z kibla na RS. Mam nadzieję ze choć jedna osoba się znajdzie która mi pomoże w tym dylemacie "Brać czy nie brać".
Za wszelkie pomocne informację dziękuję;)
No więc gadałem z tatą i nie kupi mi 125cc dopóki nie zdam A1. No ale jest to rzecz trudna bo aktualnie jeżdżę na skuterze (Kymco Vitality) i nie mam wprawy w jeździ z manualem. I tu pomyślałem o kompromisie:
czy nie kupić teraz RS i do 16 na niej jeździć a potem 125. Ale mam jedną wątpliwość czy poczuję choć trochę więcej mocy przesiadając się ze skutera (V-max 75-80) na apkę? Nie chciałbym po miesiącu znów poczuć braku mocy. To pytanie kieruję do tych którzy przesiedli się z kibla na RS. Mam nadzieję ze choć jedna osoba się znajdzie która mi pomoże w tym dylemacie "Brać czy nie brać".
Za wszelkie pomocne informację dziękuję;)
-
Arturo925 - Stały bywalec
Po to idziesz zdawać A1, żeby CIę nauczyli jeździć na motorze o pojemności 125cc więc jak tata daje kase, to ja bym się długo nie zastanawiał 

-
Łukasz_15* - Świeżak
Nie zrozumieliśmy się:p Ja mam 15 lat i przez ten sezon chciałem kupić jakieś moto żeby się podszlifować trochę. Proponowałem tacie CBR 125 ale powiedział mi że dopiero jak zdam A1. I niestety albo 50 albo nic(skuter). Z 50'tek z manualem najrozsądniejszym wyborem byłaby chyba Aprilia, tylko nie wiem czy byłbym w stanie odczuć tą Apriliowską moc. Teraz już sam nie wiem co robić:/
1. Po miesiącu Apka może mi się znudzić
2.W mojej okolicy nikt nie ma ani TZR, ani RS żebym mógł się przejechać
3.Dylemat czy opłaca mi się wydawać 4-5k za 50'tkę
Wiem że piernicze farmazony jak stara babka no ale naprawdę nie wiem co robić:(
1. Po miesiącu Apka może mi się znudzić
2.W mojej okolicy nikt nie ma ani TZR, ani RS żebym mógł się przejechać
3.Dylemat czy opłaca mi się wydawać 4-5k za 50'tkę
Wiem że piernicze farmazony jak stara babka no ale naprawdę nie wiem co robić:(
-
Nie wiem czy się opłaca. Jak pomyślimy o sprzedaży skutera, szukaniu moto, rejestracji, załatwianiu wszystkiego. Po za tym możesz trafić na totalne gówno i remontować. Moim zdaniem lepiej przecierpieć jeden sezon. Jak byś to robił jeszcze w Styczniu to może ale w Kwietniu już się nie opyla.
- talta
- Mieszkaniec forum
I chyba właśnie tak postąpie że sobie odpuszczę. Zmienianie z 50 na 50 to lipa straszna. A tak jak mówisz... trafie na padake i hooy z jazdą:(
Brak SZmocy mi coraz bardziej doskwiera ale może coś z tymi 125'tkami na następny sezon wykombinuję.
Brak SZmocy mi coraz bardziej doskwiera ale może coś z tymi 125'tkami na następny sezon wykombinuję.
-
Witam kupiłem druga aprilke i znowu zaczynaja sie problemy a mianowicie szybko sie przegrzewa jak myslicie czego to moze byc wina ? aa nie ma zbiorniczka wyrownawczego tylko jest bezposrednio przy chłodnicy nakredka... z ktorej po przegrzaniu wylatuje ciemny plyn... kamien ? uszczelka ?
Życie jest po to by jezdzic na moto !
-
Marcin 1948 - Świeżak
Dlaczego Aprilia rs 50 sie przegrzewa ? czy to może być wina zaworu membranego ? bardzo proszę o odpowiedz.
- xkamilek15
- Świeżak
za uboga mieszanka, tlok sie konczy lub puchnie... zobacz jaka jest swieca w kolorze
limit20znaków:evil:
-
maciek.046 - Bywalec
Marcin 1948 napisał(a):Witam kupiłem druga aprilke i znowu zaczynaja sie problemy a mianowicie szybko sie przegrzewa jak myslicie czego to moze byc wina ? aa nie ma zbiorniczka wyrownawczego tylko jest bezposrednio przy chłodnicy nakredka... z ktorej po przegrzaniu wylatuje ciemny plyn... kamien ? uszczelka ?
Sprawdź termostat może się zepsuł. Włóż bez i w tedy zobacz!!
pozdro
- dzartek
- Świeżak
maciek.046 napisał(a):za uboga mieszanka, tlok sie konczy lub puchnie... zobacz jaka jest swieca w kolorze
Świeca na kolor taki brązowy.
- xkamilek15
- Świeżak
to masz za duzo oleju w mieszance
swieca ma byc jak kawa z mlekiem
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
-
maciek.046 - Bywalec
swirus2007 napisał(a):to masz za duzo oleju w mieszance
Ale chyba to nie zależy od tego czy mieszanka jest bogata jak motor sie grzeje za dużo ? co moze być termostat jest dobry chłodnica ma prześwit pompa wody ok kamieniu nie ma w chłodnicy. To co możę być ?
- xkamilek15
- Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm