v- max vs. mt-01
• Strona 1 z 1
v- max vs. mt-01
noo i przyszla pora na wybor motocykla.kandydat numer 1- yamaha v- max(nie 2009
).z tego co mi wiadomo, motocykl strasznie narwany, do jazdy na wprost.fatalnie pokonujacy zakrety, fatalne hamulce, za to niesamowity agresor.stylistycznie rowniez agresywny, polaczenie cruisera ze streetem.kandydat numer 2 - yamaha mt - 01.smok, ale w odroznieniu od vmaxa, spokojny dragon.potezny silnik v2, nowoczesny design, oraz lepsze wlasciwosci jezdne powinny pchac w strone mt.lecz agresor v-maxa robi swoje.pierwszy kandydat(bynajmniej dla mnie) lepiej brzmi...no i to jest caly klopot z wyborem.kwestia finansow nie gra roli, bo w koncu ile mozna sobie odmawiac
.sa posiadacze tych maszyn na forum, ktorzy mogliby porownac sprzety?na pewno nie bedzie to latwe, gdyz oba motocykle nie sa czesto spotykane u nas, ale damy rade 

brak motywacji do życia...
-
greddy - Stały bywalec
z tym ze v-max to nie chopper
MT tez ladnie brzmi, a co do hebli to sa naprawde dobre (takie moje zdanie- przynajmniej o modelu z 6'tloczkowymi zaciskami bo takim mialem przyjemnosc sie przejechac) w koncu wzieli je z r1.... v-maxem nigdy nie jezdzilem
jednak nie zastanawial bym sie chyba w ogole, chociazby ze wzgledu na roczniki sprzetów... jak dla mnie MT-01

MT tez ladnie brzmi, a co do hebli to sa naprawde dobre (takie moje zdanie- przynajmniej o modelu z 6'tloczkowymi zaciskami bo takim mialem przyjemnosc sie przejechac) w koncu wzieli je z r1.... v-maxem nigdy nie jezdzilem
jednak nie zastanawial bym sie chyba w ogole, chociazby ze wzgledu na roczniki sprzetów... jak dla mnie MT-01
-
kravec - Administrator
ja mam pytanie do autora topicu:)
Czemu nie chcesz zaczekać na vmax '09 jeżeli kwestia finansów nie gra roli?
oczywiście biore pod uwage że pewne dostępność tego sprzętu będzie nienajlepsza, ale zawsze można poszukać u sąsiadów jak sie ma gotówe:)
Czemu nie chcesz zaczekać na vmax '09 jeżeli kwestia finansów nie gra roli?
oczywiście biore pod uwage że pewne dostępność tego sprzętu będzie nienajlepsza, ale zawsze można poszukać u sąsiadów jak sie ma gotówe:)
lubie sobie zjechać z gixera^^.
-
motoman - VIP Åšcigacz.pl
Jak dla mnie V-max i MT to zupełnie różne motory. Inne silniki, pozycje za kierownicą. V- max to cruser a, MT to taki duży naked.
Ale koniec wywodów, chodzi Tobie o informacje i odczucia posiadaczy. V-maxem nie brykałem ale MT popylam. I powiem Tobie że jest to moja miłość. Jest duży i ciężki na postoju
jak ruszy to staje się tak poręczny że nie wietrzysz w jego wagę 240kg(bez płynów)
. Głównie jeżdżę po mieście i nie mam problemów z przepychaniem się w korkach, pozycja wygodna dobra widoczność, no i gang v2 też pomaga
. Moc 90kM fakt nie powala ale, moment 150Nm daje przyśpieszenie
. No i bak jest za mały, albo pali za dużo.
niepotrzebne skreślić.

MT-03,-01,KTM SuperDuke, RC8 

-
BekuMT01 - Świeżak
a jak wyglada przyspieszanie? na prawdę szejset może pos*ać? hehe
.na spalanie nawet nie patrzę, bo to jest nieuniknione w takich poteznych silnikach.jak awaryjność mt? po prostu lejesz paliwo i jedziesz? lubi stawać na gume, czy zamielic kapciem w nieodpowiednich momentach? jak wygląda oddawanie mocy?uciążliwa pozycja za kierą?dobrze połyka zakręty? dobrze znosi dzidowanie? 

brak motywacji do życia...
-
greddy - Stały bywalec
MT .....
jak to gada teraz
gościu miał koło mnie na zlocie MT01 i jak odpalal i mnie budzil to nawet mnie to nie denerwowalo tak pieknie chodzi te dwa kominki kolo dupki hmmm......... tylko troszke koloryzowal na temat spalania bo mowil ze mu 4,5 -5 bierze przy jazdzie dochodzacej to 2 paczek 

- ciosmaciej
- Świeżak
ciosmaciej napisał(a):tylko troszke koloryzowal na temat spalania bo mowil ze mu 4,5 -5 bierze przy jazdzie dochodzacej to 2 paczek

greddy napisał(a):a jak wyglada przyspieszanie? na prawdę szejset może pos*ać? hehe
czy sa..ć to nie wiem, bo nie wiem co się dzieję z tyłu

greddy napisał(a):.jak awaryjność mt? po prostu lejesz paliwo i jedziesz?
Nie miałem jeszcze problemów, leje benzynę, smaruje łańcuch i jazda.
greddy napisał(a):lubi stawać na gume
jak każdy motór

greddy napisał(a):czy zamielic kapciem w nieodpowiednich momentach?
moment Ty wybierasz, masz pełną kontrole nad gazem

greddy napisał(a):dobrze połyka zakręty? dobrze znosi dzidowanie?
co do tego pytania to look:Mt-01 na torze Nurburgring (otwórz link)
MT-03,-01,KTM SuperDuke, RC8 

-
BekuMT01 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości