Honda varadero 125 czy NSR 125
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Honda varadero 125 czy NSR 125
Witam. Mam 16 lat i chciałbym pośmigac na czymś większym niż Simson SR 50 którym jeżdżę już trzeci sezon. Dlatego zwracam sie o pomoc do was. Chce kupic używany motor Honde Varadero 125 lub NSR gdyż te dwa motory przypadły mi najbardziej do gustu lecz jestem otwarty na inne propozycjie. Nie zależy mi dużej prędkości czy dobrym przyśpieszeniu lecz o niezawodności i funkcjonalności. Jestem ciekaw który z tych motorów jest wygodniejszy na krótkie jak i długie podróże, który ma leprzy silnik itp. Który z tych motorów lepiej spisze sie w mieście.
Z pozdrowieniami Piotr
Z pozdrowieniami Piotr
- Olfrin
- Świeżak
zależy jakie masz drogi w mieście
Honda Varadero 125 to jest turystyk więc na pewno będzie wygodniejszy na długie podróże, jest to 4-suw więc ma mniej mocy od Hondy NSR 125 która jest 2-suwem
sam miałem kupować NSR'ke w tym sezonie ale znajomy sprowadził Aprillie RS 125 ze Szwecji serwisowaną (nowe opony, kostki hamulcowe itd. itp.)
więc mimo iż mi się buda (1997-2005) RS'ki nie podoba to jednak postanowiłem ją kupić

Honda Varadero 125 to jest turystyk więc na pewno będzie wygodniejszy na długie podróże, jest to 4-suw więc ma mniej mocy od Hondy NSR 125 która jest 2-suwem
sam miałem kupować NSR'ke w tym sezonie ale znajomy sprowadził Aprillie RS 125 ze Szwecji serwisowaną (nowe opony, kostki hamulcowe itd. itp.)
więc mimo iż mi się buda (1997-2005) RS'ki nie podoba to jednak postanowiłem ją kupić

Śmierć nie rzuca się na odważnych; staje tylko naprzeciw nich jak zły pies i patrzy zielonymi oczyma: czy nie zmrużą powieki.
- Rafał P.
- Świeżak
na te twoje wymogi to varadero zdecydowanie lepiej weź.
Wiadomo że demon szybkości to nie jest ale nie trzeba bedzie robić remontów co 15tys km. W varadero przebiegi rzędu 50 tys km to "pestka".
Bierz varadero i nie zastanawiaj sie.
Wiadomo że demon szybkości to nie jest ale nie trzeba bedzie robić remontów co 15tys km. W varadero przebiegi rzędu 50 tys km to "pestka".
Bierz varadero i nie zastanawiaj sie.
-
2pac - Świeżak
jak ja czytam co tutaj piszecie o tych demonach prędkości, o tym jakie to z nich turystyki, i jakie przebiegi wytrzymują, to mam ochote wywalić się na plecy 

<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Ścigacz.pl
Mam varadero i jestem baaaaaaaaardzo zadowolony jej moc to ok 15/KM bardzo dobry silnik (JC32A z tego co pamiętam) praktycznie (moim zdaniem) najlepszy w 125 nie do zrycie ... Moc nie jest " woooow " ale jak na taki sprzęcior styka ... spala ok 5l Jest wygodny i duży i można kufferek załączyć co się bardzo przydaje ... Produkują je dopiero od 01r. więc trudno trafić na sztrota ... Jeżeli zależy Ci na wygodzie , funkcjonalności i przyjemnej jedzie na szosie jak i w teronie to właśnie polecam ten motorek
i odgłos jest fajny
a jeszcze lepszy jak zmienisz wydeszek na jakiś Garnera czy jakieś lepsiejszej firmy ..
Chyba ,że zależy Ci na prędkości ,a nie na funkcjonalności weź NSR też fajny motorek z sentymentem do silników 2T
PzDr

Chyba ,że zależy Ci na prędkości ,a nie na funkcjonalności weź NSR też fajny motorek z sentymentem do silników 2T

PzDr
- Speed Fire
- Świeżak
marcin, demon predkosci, turystyk, te stwierdzenia maja odzwierdciedlenie w tym przedziale pojemnosciowym.
edit: punkt widzenia, zalezy od punktu siedzenia.
edit: punkt widzenia, zalezy od punktu siedzenia.
Ostatnio edytowano 26/7/2008, 11:32 przez greddy, łącznie edytowano 1 raz
brak motywacji do życia...
-
greddy - Stały bywalec
greddy
Racja wy idzcie se pośmigać na swoich malutkich 7-setkach my tu mamy w dziale prawdziwe maszyny (hi hi hi )
a tak serio to każdy od czegoś zacząć musi .. ja teraz przesiadem się na coraz większe i coraz leprze maszyny
Racja wy idzcie se pośmigać na swoich malutkich 7-setkach my tu mamy w dziale prawdziwe maszyny (hi hi hi )
a tak serio to każdy od czegoś zacząć musi .. ja teraz przesiadem się na coraz większe i coraz leprze maszyny

- Speed Fire
- Świeżak
dobra, ale wiecie co produkujecie sie i tak na prawde nikt nie powiedzial (oprocz Marcina) nic sensownego. Chyba wogole nie potraficie logicznie myslec.
Zobarazuje to:
jakie kupic sobie buty?
-bierz glany
-adidasy sa spoko
-mam vansy i przebiegi rzedu 2 lat to norma
- wez buty narciarskie
Jesli nie wiecie do czego ma byc uzywany motocykl to jak mozecie doradzac. Pierwszym pytaniem jest np jak lubisz siedziec, ile chcesz jezdzic, czy sam czy z kims, jakie drogi, sposob eksploatacji i dopiero wtedy powiedziec co myslicie. Moim zdaniem varadero wyglada jak idz stad i nie wracaj, szkaradztwo okropne i ogolnie jest do bani, natomiast zaleta jest to ze malo pali, ma nowoczesny silnik i jest motocykle wyoskim o duzym skoku amortyzatora i jest to pomniejszona wersja duzego turystyka. Kierownica rurowa daje mozliwosc wygodnego prowadzenia i ogolnie jest dosc komfortowy.
NSRka jest to motocykl stricte sportowy (dla klasy 125) i nadaje sie niekoniecznie na drogi. rozwija duze predkosci nie jest wygodny, nie wybacza bledow, jest bardzo zrywny, nie jest prawda ze jest to najszybsze 125 ;P i ogolnie wszystko lacznie z zywotnoscia silnika i spalaniem ma do bani i szrot okropny ... ale jesli chcemy startowac w eliminacjach, uczyc sie do przyszlej jazdy zawodnika badz stawiac kroki w stuncie bedzie wlasnie lepszym wyborem.
Wszystko zalezy od przeznaczenia - a ogolniki jak widzicie mozna obalic w sekund 5, wiec moze pomyslcie zanim cos napiszecie bo robicie oftopownie i piaskownice i kazdy za glupoty powinien teraz warna dostac.
Zobarazuje to:
jakie kupic sobie buty?
-bierz glany
-adidasy sa spoko
-mam vansy i przebiegi rzedu 2 lat to norma
- wez buty narciarskie
Jesli nie wiecie do czego ma byc uzywany motocykl to jak mozecie doradzac. Pierwszym pytaniem jest np jak lubisz siedziec, ile chcesz jezdzic, czy sam czy z kims, jakie drogi, sposob eksploatacji i dopiero wtedy powiedziec co myslicie. Moim zdaniem varadero wyglada jak idz stad i nie wracaj, szkaradztwo okropne i ogolnie jest do bani, natomiast zaleta jest to ze malo pali, ma nowoczesny silnik i jest motocykle wyoskim o duzym skoku amortyzatora i jest to pomniejszona wersja duzego turystyka. Kierownica rurowa daje mozliwosc wygodnego prowadzenia i ogolnie jest dosc komfortowy.
NSRka jest to motocykl stricte sportowy (dla klasy 125) i nadaje sie niekoniecznie na drogi. rozwija duze predkosci nie jest wygodny, nie wybacza bledow, jest bardzo zrywny, nie jest prawda ze jest to najszybsze 125 ;P i ogolnie wszystko lacznie z zywotnoscia silnika i spalaniem ma do bani i szrot okropny ... ale jesli chcemy startowac w eliminacjach, uczyc sie do przyszlej jazdy zawodnika badz stawiac kroki w stuncie bedzie wlasnie lepszym wyborem.
Wszystko zalezy od przeznaczenia - a ogolniki jak widzicie mozna obalic w sekund 5, wiec moze pomyslcie zanim cos napiszecie bo robicie oftopownie i piaskownice i kazdy za glupoty powinien teraz warna dostac.
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
żal ... a ty coś sensownego napisałeś ?
napisałeś w 1 pościo to wszystko co reszta ...
kolega podał to na czym mu zależy i poprosił o doractwo i tu wypisujemy plusy i minusy ... a Ty świecisz ,że masz moda i że napisałeś to samo co inni ... Z całym szacunkiem ale pomyśl lepiej i przeczytaj swojego posta 2 razy zanim napiszesz ,że nikt nic sensownego nie napisał ...
// owszem, nie mam 12-15-19,21 lat i wiem doskonale co pisze i w jakim tonie i stylu.
P.S
Nie lubie jak ktoś sie "wylepsza" bo np ma admina czy moda ... każdy człowiek jest równy
// a ja mam na to ... akceptujesz regulamin tutaj bedac, a on gwarantuje mi ze pilnuje porzadku a tobie ze mnie sluchasz. Moim zdaniem nikt nie napisal nic sensownego odnosnie tych obu motocykli wiec sprowadzam rozmowe na dobry tor, inaczej bede zmuszony ja zamknac! Proste
Peace & Love!
napisałeś w 1 pościo to wszystko co reszta ...
kolega podał to na czym mu zależy i poprosił o doractwo i tu wypisujemy plusy i minusy ... a Ty świecisz ,że masz moda i że napisałeś to samo co inni ... Z całym szacunkiem ale pomyśl lepiej i przeczytaj swojego posta 2 razy zanim napiszesz ,że nikt nic sensownego nie napisał ...
// owszem, nie mam 12-15-19,21 lat i wiem doskonale co pisze i w jakim tonie i stylu.
P.S
Nie lubie jak ktoś sie "wylepsza" bo np ma admina czy moda ... każdy człowiek jest równy
// a ja mam na to ... akceptujesz regulamin tutaj bedac, a on gwarantuje mi ze pilnuje porzadku a tobie ze mnie sluchasz. Moim zdaniem nikt nie napisal nic sensownego odnosnie tych obu motocykli wiec sprowadzam rozmowe na dobry tor, inaczej bede zmuszony ja zamknac! Proste
Peace & Love!
- Speed Fire
- Świeżak
1. i tak nie musze sie tlumaczyc, ale lepiej Ty sie zastanow co piszesz
2. (...) Varadero 125 lub NSR gdyż te dwa motory przypadły mi najbardziej do gustu lecz jestem otwarty na inne propozycjie. Nie zależy mi dużej prędkości czy dobrym przyśpieszeniu lecz o niezawodności i funkcjonalności. Jestem ciekaw który z tych motorów jest wygodniejszy na krótkie jak i długie podróże, który ma leprzy silnik itp. Który z tych motorów lepiej spisze sie w mieście (...)
kolega jest otwarty na inne propozycje i oczekuje czegos wiecej niz "bierz jest super" "moj kolega mam brata ktorego ciocia ma kuzyna ktory ma nsr i jest super".
Najgorsze jest to ze autor nie potrafi sie wogole okreslic, bo biorac typowego turystyka vs typowy sport nie mozna ich NIJAK porownac, to tak jakby zestawic skode octavie kombi do ułaza.
Pierwsze i najwazniejsze - zmieniajac motocykl na 125 oczywiscie musisz w Twoim wieku zrobic prawo jazdy A1 by moc nim poruszac sie po drogach publicznych. Jako ze nie masz zadnego ukierunkowania na wybor (to co piszesz to ogolniki) zapewne potrzebujesz motocykl caloroczny do jazdy miejsko/turystycznej i tutaj V125 wydaje sie dosc sensownym rozwiazaniem. Nowoczesna konstrukcja silnika 4T powinna przy dobrym serwisowaniu pojezdzic troche. Miedzyczasy napraw sa na pewno wyzsze z racji konstrukcji i jednoczesnie spalanie nie powinno Cie powalic. Dobrze instaluje sie na nim boczne sakwy badz kufry , jest wysoki i duzy skok zawieszenia powinien dobrze reagowac na polskie drogi i ich nierownosci. Po dodaniu wiekszej akcesoryjnej szybki bedzie nadawal sie na dluzsze trasy - a jego niewielka moc, i tak i tak pozwoli mu spokojni jechac. Na trasie ciezko jest wykrecic powyzej 110 km/h.
V125
+ trwalosc
+ spalanie
+ akcesoria turystyczne
+ gumy
+ zawieszenie
+ niskie koszty utrzymania
+ nowy motocykl
- moc
NSR125
- trwalosc
- spalanie
- akcesoria
- czesci
- gumy
- wysokie koszty napraw
- czeste naprawy
- zabytek
+ zawieszenie
+ moc
coz po prostu na sportowych kapciach nie sposob jechac swobodnie mokra droga badz kawalkiem lasu.
2. (...) Varadero 125 lub NSR gdyż te dwa motory przypadły mi najbardziej do gustu lecz jestem otwarty na inne propozycjie. Nie zależy mi dużej prędkości czy dobrym przyśpieszeniu lecz o niezawodności i funkcjonalności. Jestem ciekaw który z tych motorów jest wygodniejszy na krótkie jak i długie podróże, który ma leprzy silnik itp. Który z tych motorów lepiej spisze sie w mieście (...)
kolega jest otwarty na inne propozycje i oczekuje czegos wiecej niz "bierz jest super" "moj kolega mam brata ktorego ciocia ma kuzyna ktory ma nsr i jest super".
Najgorsze jest to ze autor nie potrafi sie wogole okreslic, bo biorac typowego turystyka vs typowy sport nie mozna ich NIJAK porownac, to tak jakby zestawic skode octavie kombi do ułaza.
Pierwsze i najwazniejsze - zmieniajac motocykl na 125 oczywiscie musisz w Twoim wieku zrobic prawo jazdy A1 by moc nim poruszac sie po drogach publicznych. Jako ze nie masz zadnego ukierunkowania na wybor (to co piszesz to ogolniki) zapewne potrzebujesz motocykl caloroczny do jazdy miejsko/turystycznej i tutaj V125 wydaje sie dosc sensownym rozwiazaniem. Nowoczesna konstrukcja silnika 4T powinna przy dobrym serwisowaniu pojezdzic troche. Miedzyczasy napraw sa na pewno wyzsze z racji konstrukcji i jednoczesnie spalanie nie powinno Cie powalic. Dobrze instaluje sie na nim boczne sakwy badz kufry , jest wysoki i duzy skok zawieszenia powinien dobrze reagowac na polskie drogi i ich nierownosci. Po dodaniu wiekszej akcesoryjnej szybki bedzie nadawal sie na dluzsze trasy - a jego niewielka moc, i tak i tak pozwoli mu spokojni jechac. Na trasie ciezko jest wykrecic powyzej 110 km/h.
V125
+ trwalosc
+ spalanie
+ akcesoria turystyczne
+ gumy
+ zawieszenie
+ niskie koszty utrzymania
+ nowy motocykl
- moc
NSR125
- trwalosc
- spalanie
- akcesoria
- czesci
- gumy
- wysokie koszty napraw
- czeste naprawy
- zabytek

+ zawieszenie
+ moc
coz po prostu na sportowych kapciach nie sposob jechac swobodnie mokra droga badz kawalkiem lasu.
(otwórz link)

-
mowisz ze jestes otwarty na propozycje, nie stawiasz na wielkie osiagi ale mam pewne połaczenie mocy od nsr a wygody z varadero
moze z wygoda przesadzilem,co powiesz na to http://allegro.pl/item403285305_aprilia ... rmoto.html
ogolnie o supermoto,na gume wbijesz,w korkach idealnie smigasz,lub moze enduro 125?usuwasz zbedne oswietlenie,smigasz na polach bez prawka a na miasto zakladasz:) do enduro takze mozesz zalozyc kufry i delikatna trase śmignąć a i powygłupiac ( z umiarem) sie mozna
http://allegro.pl/item403033205_ktm_lc2 ... _nsr_.html

ogolnie o supermoto,na gume wbijesz,w korkach idealnie smigasz,lub moze enduro 125?usuwasz zbedne oswietlenie,smigasz na polach bez prawka a na miasto zakladasz:) do enduro takze mozesz zalozyc kufry i delikatna trase śmignąć a i powygłupiac ( z umiarem) sie mozna

http://allegro.pl/item403033205_ktm_lc2 ... _nsr_.html
ścigacz to portal dla gimnazjalistów chcących R1 na pierwszy motocykl oraz dla pseudo speców którzy mogą im w tym wyborze pomóc.
- Flow
- Stały bywalec
ja szukam wlasnie czegos fajnego co widzialem na miescie u nas, znajde dam fotki i linki, tez 125 bylo , no ale szukam 

(otwórz link)

-
wreszcie simonw jakiś naprawde dobry opis maszynek
i to mi się podoba ...
A wracając do tematu ... to wątpie żeby enduro czy też krosik był wygodnym motorkiem ...
Tak samo moim zdaniem np NSRka jest poprostu za twarda ...
To fakt Varadero nie jest najpiękniejszym moto w swojej klasie ... ale jest jedyną szosowo-turystyczną 125 i jest baaaaaaaaaaardzo wygodny o wiele wygodniejszy od nsr czy cbr to jest pewne .... na długie trasy takie po 50/100/200km jest najlepszym rozwiązaniem ...

A wracając do tematu ... to wątpie żeby enduro czy też krosik był wygodnym motorkiem ...
To fakt Varadero nie jest najpiękniejszym moto w swojej klasie ... ale jest jedyną szosowo-turystyczną 125 i jest baaaaaaaaaaardzo wygodny o wiele wygodniejszy od nsr czy cbr to jest pewne .... na długie trasy takie po 50/100/200km jest najlepszym rozwiązaniem ...

- Speed Fire
- Świeżak
wreszcie simonw jakiś naprawde dobry opis maszynek
i to mi się podoba ...

- Speed Fire
- Świeżak
skoro watpisz ze np xt jest mniej wygodne od nsr to znaczy ze poprostu nigdy nie jechales,bo ja zadnych watpliwosci tu nie mam,jezdzilem na obu i wygoda duzo wieksza na korzysc XT,takze jesli szukasz Olfrin dosc wygodnego i w miare mocnego jak na te klase to polecam cos w tym "segmencie"
ścigacz to portal dla gimnazjalistów chcących R1 na pierwszy motocykl oraz dla pseudo speców którzy mogą im w tym wyborze pomóc.
- Flow
- Stały bywalec
Jak nsr-ka to zabytek to ja jestem spider men ja polecam nsr poniewaz ma silnik 2t co zwieksza jej mozliwosci i w cale szybko sie nie psuje ma fajny wyglad no i co ze spala 6,7 litrów na sto
Ma ktos spowalnieacz do przyspieszacza
nie wiek, ale doświadczenie/objeżdzenie; ja zwał tak zwał. najpierw trzeba nauczyc sie chodzic, potem biegac, a na końcu zapierda..ć;)
-
pajro93 - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm