Powiedzcie mi cos na temat r6
• Strona 1 z 1
Powiedzcie mi cos na temat r6
Szukałem, ale dwa znaki to za mało, żeby wyszukiwarka się pofatygowała, więc zostało mi napisać tutaj ;] Witałem się już dawno, na forum jestem też już długo, tyle, że się nie odzywam (to tak, żeby mnie od razu nie zjechać "bo świeżak" )
Przymierzam się na przyszły sezon do erszóstki, roczniki 2000-2002. Słyszałem od jednego kolesia, że to straszna padaka, no ale to opinia tylko jednej osoby. Teraz mam FZR600, co jest w sumie poprzednikiem R6tki. Powiedzcie mi coś o tej nowszej - to, że trzeba co 1kkm dolewać olej wiem, bo podobno nawet w instrukcji tak jest napisane ;]
Podsumowując, proszę o opinie użytkowników, bądź nieużytkowników;]
pzdr!
Przymierzam się na przyszły sezon do erszóstki, roczniki 2000-2002. Słyszałem od jednego kolesia, że to straszna padaka, no ale to opinia tylko jednej osoby. Teraz mam FZR600, co jest w sumie poprzednikiem R6tki. Powiedzcie mi coś o tej nowszej - to, że trzeba co 1kkm dolewać olej wiem, bo podobno nawet w instrukcji tak jest napisane ;]
Podsumowując, proszę o opinie użytkowników, bądź nieużytkowników;]
pzdr!
Żelazo nie klęka.
-
paweu - Świeżak
Przeczytaj to http://www.scigacz.pl/Uzywane,Yamahy,R6 ... ,1403.html
na 100% pomoże . A ten kto powiedział że r6 to padaka to chyba określał swoje umiejętności jazdy .
na 100% pomoże . A ten kto powiedział że r6 to padaka to chyba określał swoje umiejętności jazdy .
Dwa trupy wstają z grobu i znajdują w rzece motor. Jeden mówi:
-Spróbuję go naprawić.
-To próbuj. Ja zaraz wracam.
Motor odpalony i kolega taszczy dwie tablice nagrobkowe.
-Po co ci to?
-Chciałeś jechać bez dokumentów!??!
-Spróbuję go naprawić.
-Po co ci to?
-
mlodygolek - Świeżak
Czytałem to już dawno temu, tak samo jak artykuł w ŚM. Jednak każdy wie, artykuły to jedno, opinie użytkowników - drugie. Jak jest z tym olejem? Tak dużo zjada? Co jest najczęstszą wadą? Nie mówię o układzie smarowania, bo to było w pierwszym roczniku, a ja chcę ten po poprawce. I jak ze spalaniem? Bo teraz to aż szkoda mówić ile mi wychodzi za wachę.
pzdr!
pzdr!
Żelazo nie klęka.
-
paweu - Świeżak
Re: Powiedzcie mi cos na temat r6
paweu napisał(a):Szukałem, ale dwa znaki to za mało, żeby wyszukiwarka się pofatygowała, więc zostało mi napisać tutaj ;] Witałem się już dawno, na forum jestem też już długo, tyle, że się nie odzywam (to tak, żeby mnie od razu nie zjechać "bo świeżak" )
[...]
Nik Cię zjechać nie chce. Ale ja na Twoim miejscu, zamiast narzekać, że wyszukiwarka nie chce się fatygować do dwóch znaków

Prawdę mówiąc to ja też nie chciałbym się fatygować do dwóch znaków

"Człowiek bez pasji jest martwy"
- gray wolf
- Świeżak
mlodygolek napisał(a):Przeczytaj to http://www.scigacz.pl/Uzywane,Yamahy,R6 ... ,1403.html
na 100% pomoże .
troche uwagi... podalem mu ten sam link wczesniej..
-
2pac - Świeżak
Sorki ale jak dobrze widze to 1min po tobie wysłałem post i zaraz wyszedłem z forum , a więc "trochę uwagi"
.

Dwa trupy wstają z grobu i znajdują w rzece motor. Jeden mówi:
-Spróbuję go naprawić.
-Po co ci to?
-Spróbuję go naprawić.
-Po co ci to?
-
mlodygolek - Świeżak
Witam,
Ja jeżdzę na r6 z 2007 roku. jest to mój pierwszy motocykl i wcale nie jest taki straszny jak mówią. tak do 8000 obrotów jest spokojna, potem bardziej agresywna, ale mimo ze jestem drobną kobietą to sobie z nią radzę. Spala 6,5 l/100 km. Czy olej bierze to nie wiem, bo mam narazie mały przebieg.
Pozdrawiam
Ja jeżdzę na r6 z 2007 roku. jest to mój pierwszy motocykl i wcale nie jest taki straszny jak mówią. tak do 8000 obrotów jest spokojna, potem bardziej agresywna, ale mimo ze jestem drobną kobietą to sobie z nią radzę. Spala 6,5 l/100 km. Czy olej bierze to nie wiem, bo mam narazie mały przebieg.
Pozdrawiam
- Agnieszka2a
- Świeżak
paweu Ja jeździłem R6 z 2000 roku jeden sezon. Motocyk bardzo szybki więc powinieneś mieć pewne doświadczenie i być obyty. Motocykl bardzo lekki jak na swoją klasę. Fajnie oddaje moc szkoda tylko ze na gaźnikach ale ciężko doszukiwać się wtrysku w motocyklu z 2000 roku. Mi R6 jeździło się bajecznie olej wymieniałem 2 razy od razu po kupnie oraz przed sprzedażą i nie było jakiś potwornych ubytków. jedyny prawdziwym mankamentem tego motocykla jest skrzynia. dość słaba da głupotę ludzką jeśli trafisz na zdrowy egzemplarz to będziesz jeździł ale jak poprzedni właściciel wbijał 2 bieg na gumie albo jeździł bez sprzęgła to może skrzynia beknąć po pewnym czasie zwłaszcza 2 bieg. i na tym powinieneś się skupić skrzynia to 1 rzecz którą powinieneś sprawdzić to w tym modelu jest niestety piętą achillesową..... ale nie koniecznie jeśli ktoś nie piłował skrzyni to powinno być ok. wiadomo sprawdzić musisz wszystko jeśli chcesz kupić motocykl a nie trytytówke. R6 to w tamtych najlepsza 600 ta gdzie tam F4 do R6 jak dzień do nocy.... ja R6 zmieniłem na 636 z 2003 tylko dla tego że trafiła mi się okazja za śmieszne pieniądze kupić kawe.... POszukaj zdrowej sztuki będziesz zadowolony motocykl agresywny lekki mocny w zakręatch pięknie sie składa na gume idzie bez wiekszego problemu... trzeba tylko o nią dbać servisować i tyle... pozdro
-
YZF R1 - Moderator
R6 z 1999 Spalane 6-9 l/100km.
Jak pisal przedmowce najwiekszym problemem byla skrzynia... mi dwojka raz to dobrze wejdzie-cicho a raz walnie... Olej moze i bierze, na dniach wymienilem, bo swecila mi sie kontrolka- niby niedobor a zlalem dobre 2 litry. Z ta czerwona kontrolka tez sa znane hstorie, ze lubii sie czesto zapalac-typowa kwestia w R6
Jak pisal przedmowce najwiekszym problemem byla skrzynia... mi dwojka raz to dobrze wejdzie-cicho a raz walnie... Olej moze i bierze, na dniach wymienilem, bo swecila mi sie kontrolka- niby niedobor a zlalem dobre 2 litry. Z ta czerwona kontrolka tez sa znane hstorie, ze lubii sie czesto zapalac-typowa kwestia w R6
-
Lukas_dan - Świeżak
No jeśli chodzi o doświadczenie, to mniej więcej mam, jeżdżę od 14 roku życia na wszystkim co mi wpadnie w ręce. Teraz mam FZR 600 z 1989tego roku i opony pozamykałem po dwóch miesiącach jazdy. R6 jest lżejsza, i myślę, że mniej awaryjna i to są główne powody, dla których chcę zmienić moto. Myślę, że na koniec przyszłego sezonu uzbieram kasę na nowego szpeja - w grę wchodzą dwie maszyny. Kawasaki ZX6R i właśnie Yamaha YZF-R6, roczniki 2000-2002. R6 bardziej mi się podoba z wyglądu, tylko ta skrzynia... W porównaniu, która by wygrała? Macie jakieś opinie?
Ja bardziej przychylam siÄ™ ku R6.
Ja bardziej przychylam siÄ™ ku R6.
Żelazo nie klęka.
-
paweu - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości