Zobacz wÄ…tek - Derbi Senda Elektryka!!!!
NAS Analytics TAG

Derbi Senda Elektryka!!!!

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Derbi Senda Elektryka!!!!

Postprzez balchan1 » 21/7/2008, 20:38

Witam!!!
kupiłem Derbi sende Bi3 80ccm z 1996 z niby popsutym modułem CDI. Jest on rozłączony. Chciałbym go sprawdzic ale nie znam podłączenia. Może mi ktos pomóc. Jutro zrobie foty i prześle. Z modułu wychodzą 3 przewody, od starora (3) od cewki (1) i to wszystko trzeba by jeszcze podłączyć do kabla od stacyjki (2 przewody), i regulatorów napiecia (2 przewody). Nie mogę dojsć jak to pospinać. Wydaje mi sie że to to samo co w innych derbi sendach z silnikami derbi i układem zapłonowym na statorze, cdi i cewce (a nie modułocewce).
Jutro dodam foty. jeśli ktos moze to niech przesle zdjęcie CDi z dokładnie tego modelu lub innej sendy (nie jestem pewien czy gosć który mi to sprzedawał nie zrobił mnie w konia i nie dał mi cdi od innego moto).
Prosze o każdą, nawet najmniejsza pomoc.
Pozdro!!!
balchan1
Bywalec

Postprzez balchan1 » 22/7/2008, 10:28

Teraz przeczytałem na briefie ze silnik pochodzi to GPR 75H. Może ktos zamieścic chociarz fotke modułu CDI??
balchan1
Bywalec

Postprzez daniodziadek » 13/5/2011, 20:34

Hmm... Mam GPR.
Masz tam pewnie moduł DUCATI ..? ;)
daniodziadek
Świeżak

Postprzez balchan1 » 15/5/2011, 19:45

:) Dzięki kolego za pomoc, ale motorek już dawno zrobiłem, a zapomniałem dopisać to do tematu. Okazało się że uszkodzony był moduł, serwisówka okazała się pasować od DERBI SENDA 50 z pierwszych lat produkcji. Za nieduże pieniądze panowie z Elserwis zajeli się moim problemem. Ale to już było, motorek poszedł w świat i pewnie już stoi gdzieś pod szopą obdarty i zapomniany. Aaaa szkoda bo fajna i szybka maszyna była :)

PS. do moderatora- proszę o zamknięcie tematu.

POZDRO
komar 2 biegi ;) ->derbi vamos 50 fl ->derbi senda Bi3 80 ->kawasaki klx 650c ->Honda CB450s
->Kawasaki ZZR600e

"ZIEMIE RWIE"
balchan1
Bywalec

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê