Jazdy próbne?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Jazdy próbne?
Jak to wyglada w naszych rodzimych salonach? Sa problemy z ustawieniem sie na jazde probna? Chodzi mi tutaj glownie o moj mlody wiek, ale nie chce tez nic mocnego tylko ninje 250, bo mnie bardzo zaintrygowala i sie nad nia zastanawiam. Moje najwieksze obawy to, ze z usmiechem na twarzy podejda i powiedza ze niestety bla bla bla...... Wiadomo, ze tez komus kto przyjdzie w dresach i czapeczce nie dadza nawet skutera, ale skore, dobry kask i rekawice mam. Ktos ma jakies doswiadczenia?
Nie ma nic piekniejszego niz dwa kola i jeden slad...
Yamaha YZF 600 Thundercat

-
Taser - Bywalec
Re: Jazdy próbne?
Taser napisał(a):Jak to wyglada w naszych rodzimych salonach? Sa problemy z ustawieniem sie na jazde probna? Chodzi mi tutaj glownie o moj mlody wiek, ale nie chce tez nic mocnego tylko ninje 250, bo mnie bardzo zaintrygowala i sie nad nia zastanawiam. Moje najwieksze obawy to, ze z usmiechem na twarzy podejda i powiedza ze niestety bla bla bla...... Wiadomo, ze tez komus kto przyjdzie w dresach i czapeczce nie dadza nawet skutera, ale skore, dobry kask i rekawice mam. Ktos ma jakies doswiadczenia?
Tak na zdrowy rozum to jak masz prawko to nie powinno być problemu. Umawiasz się na jazdę i powinno być ok. Napisz PW do Kosty, powinien ci podpowiedzieć jest dilerem.
...:::Audi Klub Polska Member:::...
FZS 600 2003
FZS 600 2003
-
blazej1901 - Świeżak
Dzień dobry. Mam do wydania 25tys złotych, dostałem od taty za dostanie sie na studia. I chciałem kupic motocyl. Interesuje mnie Ninja 250. Czy mógłbym umówić sie na jazdy testowe, żeby przekonać sie czy ten motocykl oby na pewno mi odpowiada?
Plusy:
+ na 100% dostaniesz moto do testów
+ obsługa bedzie bardzo miła
Minusy:
- nie pokazuje sie więcej w tym salonie:D
Plusy:
+ na 100% dostaniesz moto do testów
+ obsługa bedzie bardzo miła
Minusy:
- nie pokazuje sie więcej w tym salonie:D

-
Bunny - VIP Ścigacz.pl
Jeżeli chodzi o Suzuki to istnieje coś takiego jak karawana suzuki ( raz na jakiś czas można przejechać się prawie każdym modelem) trzeba się wcześniej zapisać w salonie.
O Hondzie słyszałem ,że w którąś niedziele Honda u mnie w mieście oferuje możliwość przejechania się nowym fireblade - to było jakiś miesiąc temu.
Yamahą mogłem się przejchac na otwarciu sezonu ale niestety nie skorzystałem - a szkoda bo była nowa R1.
A jak jest z ubezpieczeniem? Co będzie jeżeli rozwale moto z własnej winy??
O Hondzie słyszałem ,że w którąś niedziele Honda u mnie w mieście oferuje możliwość przejechania się nowym fireblade - to było jakiś miesiąc temu.
Yamahą mogłem się przejchac na otwarciu sezonu ale niestety nie skorzystałem - a szkoda bo była nowa R1.
A jak jest z ubezpieczeniem? Co będzie jeżeli rozwale moto z własnej winy??
-
Meciek - VIP Ścigacz.pl
Rzadko oglądam Tv (ale mam Tvn turbo). Na karawanie z tego co pytałem to ja jedynie muszę pozałatwiać papierkowe sprawy z ubezpieczalnią - jest AC.Zresztą wspomnieli też ,że we wrocku poległy 2 intrudery .
Natomiast motorland na otwarciu uświadomił mnie ,że sam ponoszę koszty i w dodatku w ASO, tak samo mój szef gdy dawał mi Daytonę żebym zawiózł ją do salonu Triumpha
Teraz zerknąłem na strone wrocławskiego motorlandu i na stronie głownej są jak byk informację o jazdach testowych http://www.motorland.com.pl/
Zatem radzę szukać na stronach a później dzwonić a jak nie to to zawsze możesz wcisnąć gadkę ,że tata dał kasę
Natomiast motorland na otwarciu uświadomił mnie ,że sam ponoszę koszty i w dodatku w ASO, tak samo mój szef gdy dawał mi Daytonę żebym zawiózł ją do salonu Triumpha
Teraz zerknąłem na strone wrocławskiego motorlandu i na stronie głownej są jak byk informację o jazdach testowych http://www.motorland.com.pl/
Zatem radzę szukać na stronach a później dzwonić a jak nie to to zawsze możesz wcisnąć gadkę ,że tata dał kasę

-
Meciek - VIP Ścigacz.pl
Pozwolę sobie zacytować Łovce z testów KTM.
"Jak coś rozjebiesz to w tych tam pudełeczkach są wszystkie plastiki, podchodza panowie, wymieniają i dalej jazda"
To chyba bardziej parafraza była, ale sens zachowany
"Jak coś rozjebiesz to w tych tam pudełeczkach są wszystkie plastiki, podchodza panowie, wymieniają i dalej jazda"
To chyba bardziej parafraza była, ale sens zachowany

-
Bunny - VIP Ścigacz.pl
Meciek napisał(a):Jeżeli chodzi o Suzuki to istnieje coś takiego jak karawana suzuki ( raz na jakiś czas można przejechać się prawie każdym modelem) trzeba się wcześniej zapisać w salonie.
Nie mowie o dniach otwartych, bo to wiadomo, ze tam raczej biora wszystkich po kolei. Jutro sprobuje jak bede mial czas i powiem czy sie udalo czy nie.

-
Taser - Bywalec
Nie wiem jak w Polsce, w Holandii jest tak że trzeba przedstawić prawo jazdy, jeśli mamy je z tego co pamiętam krócej niż 3 lata nie ma co liczyć na nic więcej niż 500 cc i 60 koni, jeśli mamy prawko powyżej 3 lat to nie ma problemu z żadnm moto. Płacimy 25 euro, są to koszty jednorazowego ubezpieczenia i paliwa i dostajemy motocykl na 2 godzinki, na zielonych tablicach (tablice przypisane do danego salonu).
Nie patrzą w czym się przyszło, i nie próbują wydedukować ile mamy kasy. Każdy jest traktowany jednakowo i bardzo grzecznie.
Nie patrzą w czym się przyszło, i nie próbują wydedukować ile mamy kasy. Każdy jest traktowany jednakowo i bardzo grzecznie.
-
icid - VIP Ścigacz.pl
tak jak powiedzialem zdaje relacje, jak poszlo w salonie. Pytalem sie o 250 kawasaki ale powiedzieli ze sprzedana i ze nia maja testowki, wiec koles mnie odeslal do suzuki bo to salon multibrandowy stwierdzil ze 250 mi sie zaraz znudzi i ze nie ma sesu to mnie wsadzil na gsx-f 650 nowego. Jak pojechalem to myslalem ze sie zesram. Raz dalem troche mocniej spod swiatel na dlugiej prostej to nawet nie wiem w ktorym momecie mialem 158 na licznku, jak zauwazylem to odpuscilem i stwierdzilem ze jeszcze chce zyc:p Wogole wsumie zero pytan, tyle tylko czy mam prawko i jazda....bardzo pozytywnie zaskoczony jestem

-
Taser - Bywalec
No to w takim razie Taser już zapomniałeś o 250 tak? hehe
http://www.gandalf.riderblog.pl | zapraszam
-
Gandalf - Świeżak
A co sie bedzie szczypał
Jak brac to z górnej półki co nie 

Yamaha DT 125R [SPRZEDANA] >> Aprilia RS 125 [SPRZEDANA] >> Yamaha YZF 250
22.10.08 ====> Zdałem Prawko
22.10.08 ====> Zdałem Prawko

-
zdzichu123 - Bywalec
Gandalf napisał(a):No to w takim razie Taser już zapomniałeś o 250 tak? hehe
Powiem tak, ze na kursie jezdzilem 250 i jest to srodek transportu, a ze mnie dzisiaj prawie na sile wsadzili na tego gsx-fa to musze powiedziec ze w jakims stopniu odeszla ta 250 na dalszy plan. Myslalem ze nie podolam temu "potworowi" a jednak troche ostroznosci, wzrok co jakisz czas na licznik i nie jest tragicznie. Wbrew pozorom bardzo poreczny motocykl i nie bylo zadnych problemow miedzy samochodami czy przy zawracaniu czego sie obawialem najbardziej. Moc jak dla mnie kosmiczna i zastanawiam sie jak mozna jezdzic na sprzecie ktory ma 200KM no ale z czasem czlowiek sie do wszystkiego przyzwyczaja. Mysle ze jakas szosowo-turystyczna 600 nie przekraczajaca znacznie 100KM nie bylaby glupia, bo jest to temat do ogarniecia, przynajmniej tak mi sie wydaje. Pozyjemy zobaczymy, ale banan nie schodzil mi z japy przez dobre 5 godzin :p

-
Taser - Bywalec
Takie same odczucia ja miałem. Na kursie śmigałem Suzuki GN 250. Na pierwsze moto kupiłem Horneta i byłem bardzo mile zaskoczony. Poręczność, prowadzenie i w ogóle całokształt sprawił, że pokochałem tą maszynę. Ale mniejsza o mnie. Ja tobie polecam klasę 600 z nakedów. Nie powinieneś mieć z nimi problemu.
http://www.gandalf.riderblog.pl | zapraszam
-
Gandalf - Świeżak
-
Meciek - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2