Przeniesienie silnika z 600 ccm do 400ccm :/
• Strona 1 z 1
Przeniesienie silnika z 600 ccm do 400ccm :/
Ostatnio stałem się posiadaczem zxr 400. Niestety motorek okazał się trefny:( Kobita jeżdżąca na nim nie dolała w odpowiednim momencie oleju i coś tam poszło w pizdu. Nie wiem jak wam to dokladnie powiedzieć bo mi mechanik przez telefon tłumaczył. Motor jak narazie normalnie jeźdźi. Zrobiłem na nim jakieś 700 km. i bez problemu odpala itp. Jednak on powiedział że w każdej chwili może to się popsuć. Koszt naprawy ok. 1500-2000zł. I tak przyszło mi na myśl że zamiast naprawy bym wstawił silnik od jakiejs 600ccm. Gadałem już z takim chłopakiem co mial silnik od zx6r i powiedzial że silnik w rame wszedł spokojnie. Tylko sam nie wie do końca czy nie były przerabiane mocowania bo on też to komuś zlecił. Może ktoś ma jakieś pojęcie o tych motorach bo ze mniw kiepski mechanik...jednynie olej wymienic potrafie
Wielki dzięki za odp.
Pozdrawiam

Pozdrawiam
- patlys
- Świeżak
nie wiem jak to jest w realu ale slyszalem ze ktos kiedys kupil moto z wiekszym silnikiem niz moto powinien miec wiec po czasie zaczela sie wyginac rama;/ ale sprobowac zawsze mozna 

Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
no a co to jest za problem mocowania silnika przerobic?? jak nie pasuja a napewno to stare ucias i dospawac nowe w dobrym miejscu tylko z odpowiedniego materialu a nie jakiegos bubla

No i w góre serca ~ redukcja i powrót do góry
Trzymaj siÄ™ STUNTU
Trzymaj siÄ™ STUNTU
-
PTB_PL - Świeżak
Wiesz ja to z mechaniki mam dwie lewe rence więc się zabardzo nie orientuje
To może byś jakoś dokłądniej napisał jak zmienić te mocowania. A waszym zdaniem ile można zapłacić za silnik od zx6r...rok gdzieś tak najlepiejk od 95 

- patlys
- Świeżak
zx6r kosztuje cos kolo 10 tys z roku 96' i wyzej w dobrym stanie :] wiec musialbys jakis po lekkim wypadku znalezc zeby byl tanszy i mial dorby silnik ale mnie sie wyadje ze cos w granicach 4k-6k niech sie starszyzna wypowie:P
ten co sobie nie żałuje
-
SzpiceR - VIP Åšcigacz.pl
Ja właśnie szukam czegoś takiego od 1500 do 2000 tyś zł. Są na allegro ale to kurde albo chca 2500 a ja tylu narazie nie mam
Chyba dopiero na zime będę musiał kupić. A waszym zdaniem to jest naprawde łatwe przeniesienie takiego silnika? 

- patlys
- Świeżak
No jesli mowisz ze mechanikiem nie jestes to pewnie i tak sam tego nie bedziesz robi wiec jak masz fachowca to zaden problem tylko jedne ze trzeba mu zaplacic ale to chyba normalne. Masa nie powinna byc tak odczuwalna zeby rama sie wyginala bo w suzuki to duzo znajomych zmienialo silniki na wieksze i nic sie nie dzialo bo to prawie to samo bylo. I chyba to lepsze rozwiazanie jesli myslisz o czyms mocniejsszym to kupic 600 tylko byle nie padniete bo kupisz takie za 1500 i bedziesz musial tez w remont wlozyc 2000
to srednio oplacalne. za 2500 czy 3000 to juz spokojnie sie kupuje tylko zeby ktos kto sie zna obejrzal wczesniej ten silnik i najlepiej jakby sprawdzic go jak pali. NO najlepiej to od rozbitego z zagranicy kupic jak ktos sprowadza motocykle to zaden problem zeby takiego poszukal moze sie cos znajdzie jak ci sie nie spieszy. A jak bedzie jeszcze w motorze to mozna sprawdzic czy pali -hehe tylko zeby nie byl skasowany razem z silnikiem 

- artix7
- Świeżak
Tak waśnie myśle że silnik to za jakies 2 tyś bym wyrwał juak bym dobrze poszperał. Tylko gorzej z tym sprawdzeniem...oczywiscie brał bym z allegro więc istnieje takie coś jak komentarze i mam dane tego faceta. A o mocowaniu to chciałem tak ogólnie sie dowiedzieć czy je wogle można zmieniac i czy to nie zaszkodzi na motor 

- patlys
- Świeżak
No raczej nie zaszkodzi bo jak chyba ze bedziesz do gaznika spawal ;P uchwyty. Ale z allegro nie koniecznie ci musi cos powiedziec liczba komentarzy moze nie wystawiac przez swoje konto bo zazwyczaj jak handluje sie czyms drozszym co nie jest nowe i wymaga obejrzenia nie kupuje sie przez aukcje bo i tak musisz po to pojechac chyba ze chcesz kupic silnik przez aukcje i kurier ci dowiezie ale tak to tez mozesz kupic samochod przez aukcje ktory sie okaze ze nie ma silnika albo i kol
albo wogole nie istnieje.

- artix7
- Świeżak
Silnika oczywiscie będę szukał z okolic do 100 km. Ale jak bedzie jakiś debil sprzedawał z odlełosći 500km albo i dalej to raczej bede brał kuriera. Albo moze ktoś bedzie tak dobry z forum i akurat bedzie mieszkal w tym miescie to sprawdzi. A te mocowania to jak sie robi? Dziure sie jakas wierci i mocuje czy jak 

- patlys
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości