Zobacz wątek - <i>[Aktualności]</i> Kradzież motocykla w Blue City -...
NAS Analytics TAG

[Aktualności] Kradzież motocykla w Blue City -...

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 21/7/2008, 09:24

Morda kolesia nie jest danymi osobowymi. Może być naruszeniem prywatności złodzieja ale złodziej musiałby wystąpić z pozwem do sądu. I tak nie wygra. Wrzuć kolesia na ogłoszenie płatne do Dizmaru i innych tam gdzie handlują częściami.<br><hr>Slawo
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/7/2008, 14:31

o motocyklistach sie mówi,ze to są "dawcy nerek" i mają prawo za nic. To smutne, że redakcja sie wpisuje w taki obraz, pod niewiela wartym pretekstwem, że czyjaś krzywda usprawiedliwia łamanie prawa. Gdyby redakcaj pisała prawde to by sie okazało,. zę o[publikowanie zdjęcia odoby podejrzanej jest legalbne, wymaga tyljko0 zgfody prokuratora nadzroującego dochodzenie. To jest jakaś koszmarna dezinformacja mająca pokazać jacy ci motocykliści biedni, a społeczeństwo złodziejskie a państwo bezradne? Ja takich materiałów pseudo-interwencyjnych nie rozumiem.<br><hr>policjant
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/7/2008, 15:09

Komentatorzy napisał(a):o motocyklistach sie mówi,ze to są "dawcy nerek" i mają prawo za nic. To smutne, że redakcja sie wpisuje w taki obraz, pod niewiela wartym pretekstwem, że czyjaś krzywda usprawiedliwia łamanie prawa. Gdyby redakcaj pisała prawde to by sie okazało,. zę o[publikowanie zdjęcia odoby podejrzanej jest legalbne, wymaga tyljko0 zgfody prokuratora nadzroującego dochodzenie. To jest jakaś koszmarna dezinformacja mająca pokazać jacy ci motocykliści biedni, a społeczeństwo złodziejskie a państwo bezradne? Ja takich materiałów pseudo-interwencyjnych nie rozumiem.<br><hr>policjant<br>
Rozumiem, że prawo broni tak samo złodzieja, jak i motocyklistę. My jesteśmy portalem motocyklowym i nie kierujemy swojego przekazu do złodziei. Dlatego jesteśmy subiektywni, stonniczy itd... Nie chcemy, aby kradnięto nam motocykle, a jeżeli ktoś kradnie, to znaczy, że Policja działa za sałabo, kary są za niskie i prawo jest złe. Jeżeli uważamy, że prawo jest złe, to mamy prawo pisać, że naszym zdaniem prawo jest złe. Gdybyśmy to my pisali prawo, to za kradzież motocykla byłaby kara śmierci oraz konfiskaty mienia, a za kradzież samochodu Pana w kapeluszu, który nie ustępuje pierwszeństwa przejazdu i nie patrzy w lusterka, byłaby nagroda.<br><hr>Tomek Alonzo
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/7/2008, 20:44

Pokazanie zdjecia zapewne tylko zaszkodzi sprawie. Złodziej wie, że został nagrany i może zechcieć sie pozbyć koronnego dowodu, jakim jest motocykl. Możę też sie ukryć. Dlatego najpierw zdjęcia są poufnie rozszyłane między policjantami, którzy znają środowisko złodziejskie i dopiero gdy oni są bezradni ma sens opublikowania zdjęcia w mediach.<br><hr>policjant
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/7/2008, 21:59

Policja zajmuje się biciem szmalu z fotoradarów więc nie spodziewajcie się, że pomoże "dawcy".
Olewam prawa złodzieja. Łapy bym szmaciarzowi urwał!<br><hr>Lucky77
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/7/2008, 00:54

Komentatorzy napisał(a):Pokazanie zdjecia zapewne tylko zaszkodzi sprawie. Złodziej wie, że został nagrany i może zechcieć sie pozbyć koronnego dowodu, jakim jest motocykl. Możę też sie ukryć. Dlatego najpierw zdjęcia są poufnie rozszyłane między policjantami, którzy znają środowisko złodziejskie i dopiero gdy oni są bezradni ma sens opublikowania zdjęcia w mediach.<br><hr>policjant<br>
Policyjny Serwis Informacyjny :

<a href="http://www.policyjnyserwisinformacyjny.fora.pl/viewforum.php?f=3" target="blank" class="link">http://www.policyjnyserwisinformacyjny.fora.pl/viewforum.php?f=3</a>
<br><hr>Policyjny Serwis Informacyjny :
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/7/2008, 00:57

Komentatorzy napisał(a):Policja zajmuje się biciem szmalu z fotoradarów więc nie spodziewajcie się, że pomoże "dawcy".
Olewam prawa złodzieja. Łapy bym szmaciarzowi urwał!<br><hr>Lucky77<br>
> Policyjny Serwis Informacyjny :

<a href="http://www.policyjnyserwisinformacyjny.fora.pl/viewforum.php?f=3" target="blank" class="link">http://www.policyjnyserwisinformacyjny.fora.pl/viewforum.php?f=3</a>
<br><hr>Policyjny Serwis Informacyjny :
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/7/2008, 12:18

Komentatorzy napisał(a):Witam
Powiem tylko tyle policja w naszym kraju to są tylko pizdy którzy boja sie prawdziwych złodzieji i bandytów byłem światkiem kiedys we własniej miejscowosci jak to kilku chuliganów biło bezbronnego męszczyzne i policja zamias mu pomudz wolała co zrobic? wolała skasowac biednego człowieka który pił sobie piwo na przystanku czekając na autobus na moje pytanie czemu nie zajmie sie tamta sprawa ktora jest o wiele powazniejsza od tej która wlasnie wykonuja opowiedzieli mi ze jesli zaczna jedna sprawe nie moga ja tak sobie zostawic otwierajac kolejna .... chore podjescie i nie rozumiem czemu tak jest w naszym kraju ze policja BOI sie prawdziwych przestępców a woli lekki chleb zarabiajac na tych którzy tak naprawde sa niewinni i bezbronni...
Pozdrawiam<br><hr>Polak<br>
Niestety banda nierobów leni sie w Policji , zgrywając cwaniaków w grupie ale jak przyjdzie co do czego to chypcikiem do polonezaa i palą gumę hehee<br><hr>sławek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/7/2008, 20:45

Komentatorzy napisał(a):o motocyklistach sie mówi,ze to są "dawcy nerek" i mają prawo za nic. To smutne, że redakcja sie wpisuje w taki obraz, pod niewiela wartym pretekstwem, że czyjaś krzywda usprawiedliwia łamanie prawa. Gdyby redakcaj pisała prawde to by sie okazało,. zę o[publikowanie zdjęcia odoby podejrzanej jest legalbne, wymaga tyljko0 zgfody prokuratora nadzroującego dochodzenie. To jest jakaś koszmarna dezinformacja mająca pokazać jacy ci motocykliści biedni, a społeczeństwo złodziejskie a państwo bezradne? Ja takich materiałów pseudo-interwencyjnych nie rozumiem.<br><hr>policjant<br>
Mówią o nas (dawcy),tak samo można powiedzieć o ludziach którzy uprawiają inne ekstremalne sporty.Podpinanie wszystkich pod ta nazwe jest tylko świadectwem czystej nieznajomości tematu,a nawet obrazą dla ludzi pasjonujących sie np.jednośladami
Nawiązując do tematu:Ponoć prawo jest dla wszystkich.Ps>Czy ty żyjesz zgodnie z prawem????????????????????????<br><hr>BULCZU-R1
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/7/2008, 20:57

Komentatorzy napisał(a):Witam
Powiem tylko tyle policja w naszym kraju to są tylko pizdy którzy boja sie prawdziwych złodzieji i bandytów byłem światkiem kiedys we własniej miejscowosci jak to kilku chuliganów biło bezbronnego męszczyzne i policja zamias mu pomudz wolała co zrobic? wolała skasowac biednego człowieka który pił sobie piwo na przystanku czekając na autobus na moje pytanie czemu nie zajmie sie tamta sprawa ktora jest o wiele powazniejsza od tej która wlasnie wykonuja opowiedzieli mi ze jesli zaczna jedna sprawe nie moga ja tak sobie zostawic otwierajac kolejna .... chore podjescie i nie rozumiem czemu tak jest w naszym kraju ze policja BOI sie prawdziwych przestępców a woli lekki chleb zarabiajac na tych którzy tak naprawde sa niewinni i bezbronni...
Pozdrawiam<br><hr>Polak<br>
żeby policja wzieła się za złodziei i bandytów, musieliby najpierw siebie pozamykać.Kiedyś skradziono mi samochód,po 10 latach winnych brak,Powiedziano mi żebym ich przyprowadził i musieli by sie przyznać ,to ich aresztuja.A jeżeli się nie przyznaja to moga mnie zamknąc o ubezwłasnowolnienie.Normalnie szok<br><hr>BULCZU-R1.
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/7/2008, 21:55

Witam.
Popieram w 100% działania kolegi. Powinien wynająć bilbord w centrum miasta i zamieścić zdjęcie tego huja. Albo wynająć kilku Panów do poszukania dziada i wyjaśnienia mu, że ze połamanymi rękami już sobie nie pojeździ.

Panie Bartku proszę załorzyć na allegro aukcję za np: 10zł sprzedaż bonu dla pomocy w zalezieniu złodziaja. Proszę wynając taki bilbord i ktoś napewno wyda gnoja. A kasa na bilbord pujdzie z bonów z aukcji allegro.

Napewno brać motocyklowa się zrzuci !!! Każdy prześle info do znajomych a 10zł to nie majątek - a gnoja się znajdzie - a nie sądzę, że się **** odważy ciągać po sądach za złamanie ochrony danych osobowych.<br><hr>Kivlow GSXR
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/7/2008, 11:43

gdybym odnalazł tego złodzieja to już by życia nie miał, albo tak jak ktoś powiedział wynająć kolegów karków i oni już by nauczyli chłopaka co wolno a co nie wolno.<br><hr>Motórzysta
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/7/2008, 11:58

Ujebał bym chu...i prawą dłoń!<br><hr>Piekar
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/7/2008, 15:35

Komentatorzy napisał(a):W ogóle to jakaś głupota jest, widać gościu na zdjęciu wyraźnie odjeżdża tym motorem - i co - nie można nazwać go złodziejem??<br><hr>motocyklista<br>
Dokładnie! I można ustalić, że zdjęcie pochodziło z kamery przemysłowej w tym a tym miejscu, o tej i o tej godzinie. Nawet jeśli sobie "pożyczył", to i tak ukradł. Bo pożyczanie bez zgody właściciela to właśnie KRADZIEŻ i ZŁODZIEJSTWO.

A kierowcy bez kasku życzę śliskiego asfaltu przy dużej prędkości (na jego własnym motorze). Żeby się rozp***.

Sorry za emocje, ale trzymam z właścicielem.<br><hr>motoman
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/7/2008, 21:13

To proste. Państwo, które jest złodziejem, broni kolegi po fachu.<br><hr>Ania
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 25/7/2008, 17:14

Tak sobie poczytałem wasze komentarze,oczywiście szkoda mi chłopaka któremu ukradli latawiec,wiecie co? Nic innego nam nie pozostaje jak tylko zacząć sobie( pozyczać)wszystko,przecierz jesteśmy chronini prawem,a policja CHWDP.Zycze rychłego rozwiązania sprawy,bierz ja w swoje ręce ,policja będzie z toba:))))))))))))))))))))))<br><hr>BULCZU-R1
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 28/7/2008, 12:48

"Czarna lista dłużników"... tam każdy może zajrzeć i sprawdzić dane człowieka! A prawdziwego złodzieja do publicznej wiadomości nie można podać skoro nagranie jest autentyczne? To jakiś nonsens!!! ...jak się ten złodziej znajdzie to dla przykładu warto by mu rączki połamać albo upie...ć by go więcej nie świerzbiały!<br><hr>Honda CBR
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/7/2008, 21:49

Komentatorzy napisał(a):To proste. Państwo, które jest złodziejem, broni kolegi po fachu.<br><hr>Ania<br>
to zdjęcie pokazuje nam faceta jadącego na motorku więc jest kierującym
nigdzie nie widzę żeby afiszował się że jest złodziejem tegoż pojazdu
jeżeli właściciel motorku poznaje że to jego pojazd to osoba ze zdjęcia mogła by dużo wyjaśnić w zaistniałej sytuacji w blucity ale żadna pewność że jest złodziejem
istnieje taka możliwość że złodziej motorek uruchomił i dał drugiej osobie bez jej wiedzy do jazdy a motorek odebrał już na ulicy<br><hr>maczuga
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 4/8/2008, 21:22

I jak się ta sprawa potoczyła?<br><hr>Grochal
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 12/8/2008, 02:13

Pieprzona PL<br><hr>syfiasta PL
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl