Yamaha yz 125
• Strona 2 z 2 • 1, 2
mi się wydaje że to jest zbiornik na olej i tam jest jeszcze jakiś dozownik ...
NIech siÄ™ wypowie autor tematu i da jakÄ…Å› fotke tego mechanicmu
NIech siÄ™ wypowie autor tematu i da jakÄ…Å› fotke tego mechanicmu

sprzedam :
- Sony Ericson P99i (700pln)
- Nowe sprzęgło do Aprili Rx 50 (90 zł)

- Sony Ericson P99i (700pln)

- Nowe sprzęgło do Aprili Rx 50 (90 zł)
-
bastus - Bywalec
Już obczaiłem co to jest. Byłem z tym u mechanika i to jest puszka podłączona do mębranki, której zadaniem jest utworzenie podciśnienia dzięki któremu benzyna lepiej płynie do cylindra. Dzięki tej pierdułce tak kosmicznie sie wkręca na obroty, że naprawde, jeździłem wcześniej tylko na 250 którą jeżdze do tej pory i powiem szczerze ta mała yamaszka ma lepszy ciąg niż moja 250;/ oczywiście tylko do pewnego momętu ale jak na 125 to potęga!!!!
Byłem też z bratem na chamowni i yz 125 osiągnął 46 koni przy 10500rpm
więc chyba ta pucha coś daje bo po jej odłączeniu moc spadła do 42koni(fabrycznie yz 125 ma 39 koni ale widocznie te 3 konie dodał mu kompletny wydech depa). Więc głupia puszka a zwiększa moc o 4 konie, i naprawdę daje więcej zabawy(moto lepiej i szybciej wkręca sie na obroty)
Byłem też z bratem na chamowni i yz 125 osiągnął 46 koni przy 10500rpm
więc chyba ta pucha coś daje bo po jej odłączeniu moc spadła do 42koni(fabrycznie yz 125 ma 39 koni ale widocznie te 3 konie dodał mu kompletny wydech depa). Więc głupia puszka a zwiększa moc o 4 konie, i naprawdę daje więcej zabawy(moto lepiej i szybciej wkręca sie na obroty)
Motocross q r w a rzÄ…dzi!! 

-
arudni - Świeżak
Słuchajcie, mój brat dzisiaj wsiadł dosłownie 2 raz na tego yz i szczelił tłoczek;/ Gdy rozkręciliśmy cylinder okazało się, że poprzedni właściciel chcąc nam wcisnąć moto kupił tłoczek selekcji A, przy czym nicasyl miał już takie wytarcia, że tłok dosłownie latał w cylindrze jak żyd po pustym sklepie:( Sprzedawca zapewniał ze tłok i cylinder są nowe a okazało się, że na tym nicasilu można pojeździć jeszcze tylko na jednym tłoku(selekcja E)
I teraz mam do was takie pytanie, otóż czy po zjeżdżeniu tego tłoka wysłać cyclek żeby zregenerowali nicasyl (ok 600zł) czy wstawić tuleję(ok300zł), pytam bo mamy z bratem dylemata;/ Chodzi mi o opłacalność, no i wiadomo o dalszą bezproblemową eksploatację, Proszę wypowiedzcie sie w tej sprawie, bo nie wiem co robić bo jedni mówią ,,wstawiaj tuleję, taniej ci wyjdzie i później tylko szlif i jedziesz dalej" a drudzy mówią ,, dołóż trochę i zrób tak jak przewidziała fabryka"
I teraz mam do was takie pytanie, otóż czy po zjeżdżeniu tego tłoka wysłać cyclek żeby zregenerowali nicasyl (ok 600zł) czy wstawić tuleję(ok300zł), pytam bo mamy z bratem dylemata;/ Chodzi mi o opłacalność, no i wiadomo o dalszą bezproblemową eksploatację, Proszę wypowiedzcie sie w tej sprawie, bo nie wiem co robić bo jedni mówią ,,wstawiaj tuleję, taniej ci wyjdzie i później tylko szlif i jedziesz dalej" a drudzy mówią ,, dołóż trochę i zrób tak jak przewidziała fabryka"
Motocross q r w a rzÄ…dzi!! 

-
arudni - Świeżak
Ja jestem za tymi drugimi... Rób nicasil, to nie jest dużo droższe od lipnej tulei a dużo lepsze.
Husqvarna WR

motoktos napisał(a):Bez obaw możesz kupić takową Yamahę, właśnie dla początkujących jest ten sprzęt, dla początkujących jest on właśnie.
-
panzernacker - Bywalec
Zbigniew Burak
59-830 Olszyna
Tel/fax. +48757212293
kom. +48508383078
magor1@tlen.pl
Tam śmiało możesz dzwonić albo pisać, części też dostaniesz, polecam gościa
59-830 Olszyna
Tel/fax. +48757212293
kom. +48508383078
magor1@tlen.pl
Tam śmiało możesz dzwonić albo pisać, części też dostaniesz, polecam gościa

Husqvarna WR

motoktos napisał(a):Bez obaw możesz kupić takową Yamahę, właśnie dla początkujących jest ten sprzęt, dla początkujących jest on właśnie.
-
panzernacker - Bywalec
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 12 gości