kufry cenralne kappa a prędkość pojazdu
• Strona 1 z 1
kufry cenralne kappa a prędkość pojazdu
Kupiłam kufer kappa centralny, wszystko ładnie, ale.... na opakowaniu ani nigdzie na wierzchu nie było nic napisane na temat prędkości z jaką można jechać mając kufer. W kufrze znalazłam małą wlepkę około 2cmx2cm informująca o ładowności oraz maksymalnej prędkości 120km/h. Jak to jest z ta prędkością tak na prawdę, czy przy wyższej to jest na prawdę zagrożenie, że to się urwie? Nie wspomnę już o tym, że instrukcja do montażu kufra, w sumie nie była potrzebna, ale jak już jest, to powinna być w języku polskim. W żadnym sklepie internetowym też nie spotkałam się z tym, aby była zamieszczana taka informacja. Czy ktoś miał już doświadczenia z większymi prędkościami z kufrem?
- ruda76
- Świeżak
Generalnie to przy oryginalnym mocowaniu nawet 200km/h nie powinno zrobic wrazenia... no ale zawsze jest to "ale" i w ten sposob producenci sie zabezpieczaja ze max do 120km/h.
Pozatym nie moga napisac ze do 200km/h jest spoko bo generalnie zgodnie z przepisami max. dozwolona predkosc w europie i na swiecie to jest 130km/h na autostradach, wiec pisanie ze dozwolona jest jazda z predkosciami 200km/h bylaby niestosowna
Pozatym nie moga napisac ze do 200km/h jest spoko bo generalnie zgodnie z przepisami max. dozwolona predkosc w europie i na swiecie to jest 130km/h na autostradach, wiec pisanie ze dozwolona jest jazda z predkosciami 200km/h bylaby niestosowna

GS 500E '93 --> VFR 800 '00
-
Kris2k - VIP Åšcigacz.pl
-
SQ - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości