Motocykl dla duzego chłopa!:)
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Prawda jest taka, że jak się glebniesz na dużym/małym moto to i tak będzie to głupio wyglądać . Bierz jaki chcesz, jaki Ci się podoba, przemieszczaj się z głową to będziesz w jednym kawałku. Znam kilka osób, które kupowały na pierwsze moto dużą maszynę i żyją do teraz. Według mnie nie jest kwestia motocykla, tylko motocyklisty. Ja kupiłem na swoje pierwsze moto naked'a Kawasaki Z 750 i na razie - odpukać - bez przygód. Widzę czasami, jak jeżdżą inni koledzy po fachu, młodzi chłopacy na dużych maszynach w centrum miasta (Poznań), zapier**** na krawędzi i wiem, że tak jak oni jeździć nie warto. Życie nie je bajka, ma się tylko jedno. Pozdr.
Kawasaki Z 750
-
Cimathel - Świeżak
prawda, nie każdy na dużym motocykl zrobi sobie zaraz krzywdę. ale szanse na to mocno wzrastają. poza tym ktoś gdzieś pisał, że zaczynając od 600 nauczysz się więcej, niż gdyby się zaczęło od 1000. chodzi o to, że masz w pełni kontrolować maszynę. i to pełne opanowanie prędzej wystąpi na słabszym/lżejszym moto.
co do wyboru to stara prawda mówi weź to co Ci się podoba, lub co będzie w lepszym stanie. różnice użytkowe pomiędzy tymi maszynami są prawie żadne. jeżdżą podobnie. xj jest już nie produkowana (w sensie Yamaha zrezygnowała z tej nazwy) więc może być ją trudniej odsprzedać...
co do wyboru to stara prawda mówi weź to co Ci się podoba, lub co będzie w lepszym stanie. różnice użytkowe pomiędzy tymi maszynami są prawie żadne. jeżdżą podobnie. xj jest już nie produkowana (w sensie Yamaha zrezygnowała z tej nazwy) więc może być ją trudniej odsprzedać...
-
SQ - Mieszkaniec forum
Słyszałem takie opinie ze ludzie ktorzy kupuja duze moto są swiadomi tego co te maszyny potrafia i jezdza ostroznie...A Ci co kupuja mniejsze maszyny to jezdza szybko i wariacko zeby jak najszybciej przesiasc sie na cos wiekszego...
widziałem na allegro ze xj nawet schodzi ale jak bedzie za dwa lata to nie wiem...ale pewnie kogos znajde co zechce taka maszynke jesli ją kupię... dzieki wam:)
widziałem na allegro ze xj nawet schodzi ale jak bedzie za dwa lata to nie wiem...ale pewnie kogos znajde co zechce taka maszynke jesli ją kupię... dzieki wam:)
)
- Andree123
- Świeżak
-
SQ - Mieszkaniec forum
Ja mam 186 i jakoś dużym chłopem nie jestem bo ważę 84 a nie 115. jeli masz pojęcie o motocyklach to dla twojej wagi i wzrostu dobra będzie Busa, ZX12R, XX, ZZR14 to takie największe klocki.... chyba że masz zerowe pojęcie to wtedy broń Boże taki motocykl...
-
YZF R1 - Moderator
-
SQ - Mieszkaniec forum
no pewnie ze tak jest,rowery tez sa tansze zimą,a kurtki zimowe najtansze latem chyba normalna postać rzeczy
ścigacz to portal dla gimnazjalistów chcących R1 na pierwszy motocykl oraz dla pseudo speców którzy mogą im w tym wyborze pomóc.
- Flow
- Stały bywalec
nie zgadzam się z wami. motocykle trzymają cenę bez względu na porę. co najwyżej w środku sezonu można zauważyć zmniejszenie zainteresowania kupnem, ale to problem sprzedających.
moto to nie komp. że przed gwiazdką ceny rosną. jedyna różnica może być tak, że kupując po sezonie można trafić na motocykle już przygotowane do następnego. czyli wymiana płynów, jeśli to konieczne zębatek. choziaż przy tym się nie upieram, bo to taka uwaga na szybko i nie wynika z obserwacji ofert.
moto to nie komp. że przed gwiazdką ceny rosną. jedyna różnica może być tak, że kupując po sezonie można trafić na motocykle już przygotowane do następnego. czyli wymiana płynów, jeśli to konieczne zębatek. choziaż przy tym się nie upieram, bo to taka uwaga na szybko i nie wynika z obserwacji ofert.
-
SQ - Mieszkaniec forum
greddy ja wiem, że jest późno i weekend, ale czytanie ze zrozumieniem. ja nie upieram się przy wymienionych zębatkach po sezonie. że ceny się nie zmieniają jestem pewien. zresztą ten temat już był na forum omawianany...
-
SQ - Mieszkaniec forum
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości