Czy Hondzie Deauville 650V dam radę?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Czy Hondzie Deauville 650V dam radę?
Przymierzam sie do moto jakim jest Honda Deauville z 1998 roku. Jedna sprawa mnie nurtuje: mam 168 cm wzrostu i czy sobie z tym moto poradzę? Czy ktoś o podobnym wzroście jeździ na takim moto? Gdy siedzę na nim to dotykam podłoża obiema nogami w taki sposób, że kontakt z podłożem mają palce oraz część śródstopia (zaznaczam: nie całe śródstopie). Słyszałem o możliwości obniżenia kanapy-na ile to pomoże? O ile da sie kanapę obniżyć? Czekam na Wasze obiektywne opinie i pomoc. Moto stoi i czeka na klienta!!! Czas więc nagli!!!
- opvec
- Świeżak
Nie napisałeś jakie jest Twoje doświadczenie z motocyklami. Jeśli jest to Twój pierwszy to nie polecałbym. Ze względu na masę własną motocykla waży 223, jak zalejesz z płynami itd to troche za dużo. Możesz mieć problemy. Co do oddawania mocy to nie wiem, ogólnie to turystyk i V2 więc ciągne od dołu pewnie. Sądze, że moc do opanowania. Jeśli obniżenie kanapy spowoduje, to że masz pewny kontakt stopami z asfaltem to wtedy się zastanów. Jeśli miałeś jakieś lub znaczne doświadczenie z motocyklami to powinieneś wiedzieć, że powinno być ok.
Kawasaki ER5 2005
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
Motorek jest bardzo spokojny, i oddaje moc praktycznie z wzorową liniowością, jak dla mnie nawet za spokojny
Co do masy to nie odczułem żeby jakoś przytłaczała, jak sięgasz obiema nogami to nie powinienneś mieć absolutnie żadnego problemu.

-
icid - VIP Ścigacz.pl
jeździłem wcześniej na Hondzie 125 xl, do tego po terenie-szutry i czasem zwykłe łąki. Lecz sporo czasu od tego upłynęło
Zarówno sam jak i z plecakiem. Asfaltów również nie omijałem i to wszystko na oponach nie pierwszej młodości
Co do wieku to sam też już mam ponad 30 wiosen więc raczej będę jeździł "zachowawczo" 

- opvec
- Świeżak
To kupuj śmiało i niczym się nie martw,sam mam tylko 174cm a jeździłem nawet na TDMie 850, gdzie siedzisko jest na wysokości około 82cm, dotykałem stopami w połowie ale nie było to problemem. A już podczas jazdy zero problemów i tak samo w przypadku TDMy dużej masy nie było czuć.
- adrianCB
- Świeżak
Hondzia już kupiona. Teraz rejestracja, ubezpieczenie i w drogę. Wszystko byłoby pięknie gdyby nie ta biurokracja-urząd miasta, urząd skarbowy, tłumaczenie, wydział komunikacji, ubezpieczyciel - zwątpić można i traci się ochotę na wszystko. Mam nadzieję, że jazda mi to wynagrodzi 

- opvec
- Świeżak
gratulacje,co do urzedow to racja,ja juz 2 tyg odbieram dowod rejestracyjny bo co przychodze to kolejki na 3h stania,szerokosci i bezawryjnosci 

ścigacz to portal dla gimnazjalistów chcących R1 na pierwszy motocykl oraz dla pseudo speców którzy mogą im w tym wyborze pomóc.
- Flow
- Stały bywalec
Już pierwsze kilometry za mną
bajeczka!!! A ten dźwięk. Radzę sobie na niej całkiem jeśli chodzi o nogi. No i jazdy sie nie zapomina. Trochę czuję sie co prawda nieswojo, ale myslę że to będzie mijało z ilością przejechanych kilometrów. Teraz pomóżcie proszę z danymi serwisowymi - co kiedy wymieniać i przeglądać. Jeśli macie dostęp do takich danych to prześlijcie je proszę. The new fun of deauville 

- opvec
- Świeżak
gratuluję zabawy. niech cię tylko fantazja nie poniesie. jak już się oswoisz z maszyną.
co do serwisu to nie mam takich danych, ale zawsze możesz zadzwonić do dealera i oni przez tel. powinni udzielić takich informacji.
co do serwisu to nie mam takich danych, ale zawsze możesz zadzwonić do dealera i oni przez tel. powinni udzielić takich informacji.
-
SQ - Mieszkaniec forum
-
SQ - Mieszkaniec forum
-
icid - VIP Ścigacz.pl
- fandzoilisz
- Bywalec
-
turboponczek - MEGA TROLL
ja kotow nie lubie wiec w sumie dawaj
a temat nie jest bezsensowny,ktos potrzebuje delikatnego wsparcia a my jako zajebisci ziomkowie mamy w obowiazku na nie odpowiedziec xD DASZ RADE i spedzisz z tym moto najbardziej podniecajace chwile w Twoim zyciu
ja tak przynajmniej mam
kazdy zakret to banan 

ścigacz to portal dla gimnazjalistów chcących R1 na pierwszy motocykl oraz dla pseudo speców którzy mogą im w tym wyborze pomóc.
- Flow
- Stały bywalec
ja bym powiedział każdy zakręt to wyzwanie. jeśli mi serce na którymś nie załopoce ze strachu, to zanczy że było za wolno 

-
SQ - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 2 • 1, 2