Zobacz wÄ…tek - Suzuki Rf 600
NAS Analytics TAG

Suzuki Rf 600

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Suzuki Rf 600

Postprzez jarkenss » 25/9/2006, 21:34

Witam wszystkich bardzo serdecznie zgromadzonych na tym forum, jestem od niedawna posiadaczem motocykla Suzuki Rf 600 i mam do was pare pytań odnośnie tego sprzętu.

Jakie jest spalanie tego sprzętu na 100 km ?
I jak często trzeba zmieniać olej w silniku ?

I takie małe OT :D ponieważ jeszcze nie zdążyłem zrobi prawka na kat A to mam do was małe jeszcze pytanie jakie są kary dla takich jak ja gdy złapią ich struże prawa ? :roll:
jarkenss
Świeżak

Postprzez Wombat » 25/9/2006, 21:38

wlasnie wczoraj czy przedwczoraj w mojej okolicy (lubelskie) tez jeden smigal bez prawa jazdy na motocykl.... probowal uciekac ale w koncu go zlapali... uderzyl w radiowoz... inny bez prawa jazdy zostal zastrzelony... tez uciekal. wiec jak widzisz kara zalezy od Twojego zachowania na drodze. pozdr
Wombat
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Daq89 » 26/9/2006, 12:20

lol zastrzelony :D ale go postraszyles :D
Mysle ze dadzÄ… ci upomnienie jak bedÄ… mili...
Chyba ze masz 15lat, i jechales 200km/h jak bylo ograniczenie do 50... TO placisz nawet 1000zł xD
Bo wiesz mogÄ… ci wlepic za samo to ze nie masz prawka 500pln maxymalnie.
Daq89
Świeżak

Postprzez rudisz » 26/9/2006, 12:39

Spalanie tej krowy jest dosyc duze bo to ciezkie i stare moto a jak zawsze zalezy od tego jak jedizesz mysle ze nie dasz rady zejsc nia ponizej 6 o ile wogole 6 osiagniesz.srednio licz 7-9. Olej co ile trzeba zmieniac ? Najlepiej jak najczesciej. To zalezy tez czy ci go cos bierze. Srednio to tak co 6tys. A ile masz lat i czego nie masz prawka ? Wszystko zalezy od gliniarza. Jeden pusci cie z upomnieniem drugi wlepi cie mandat i skieruje wniossek do sadu o odroczenie prawka. i tez zalezy czy bedziesz spieprzal czy nie. Ja sie nie zatrzymuje jak nie mam kompletu dokumentow ale wnisokujac po tym co piszesz jest to twoje pierwsze moto wiec lepiej sie zatrzymaj moze zawsze jakos sie dogadasz.
rudisz
Świeżak

Postprzez jarkenss » 26/9/2006, 20:52

Moto to nie jest moje pierwsze bo byly tam jakies po drodze motorowerki, takiej wiekszej pojemności motocykl to mój pierwszy.
Jeśli chodzi o prawko to mam tylko na kat. B
Słyszałem ze jak sie takowe ma to jakis mniejszy mandat.
jarkenss
Świeżak

Re: Suzuki Rf 600

Postprzez Kwazi » 27/9/2006, 10:19

jarkenss napisał(a):Witam wszystkich bardzo serdecznie zgromadzonych na tym forum, jestem od niedawna posiadaczem motocykla Suzuki Rf 600 i mam do was pare pytań odnośnie tego sprzętu.

Ciekawe kupuje motocykl i nic o nim niewiem,ciewawe podejsci coniektuzi maja.
Skoro podoba mi sie dany motocykl i zamiezam go kupic to posowało by sie dowiedziec conieco o nim!
Piłeś?? -nie jedz
Nie piłes??- wypij

"zielona szóstka"
Kwazi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez PTB_PL » 27/9/2006, 11:47

Rf srednio pali 6-7 l/100km zaleznie od tego jak odkrecasz, przy naprawde dynamicznej i szybkiej jezdzie potrafi nawet zjesc 9L/100km

a co do prawka to oficalnie mandat wynosi 500zl a i moga cie zatrzelis jak wyzej zostalo wymienione :P :twisted: :twisted: :twisted:
No i w góre serca ~ redukcja i powrót do góry
Trzymaj siÄ™ STUNTU
PTB_PL
Świeżak

Re: Suzuki Rf 600

Postprzez jarkenss » 27/9/2006, 20:28

Kwazi napisał(a):
jarkenss napisał(a):Witam wszystkich bardzo serdecznie zgromadzonych na tym forum, jestem od niedawna posiadaczem motocykla Suzuki Rf 600 i mam do was pare pytań odnośnie tego sprzętu.

Ciekawe kupuje motocykl i nic o nim niewiem,ciewawe podejsci coniektuzi maja.
Skoro podoba mi sie dany motocykl i zamiezam go kupic to posowało by sie dowiedziec conieco o nim!

A dlaczego akurat takie stwierdzenie ze nic o nim nie wiedzialem kiedy ją kupowałem poprostu chcialem sie spytać ile pali benzyny według was taki motor OT problem.
jarkenss
Świeżak

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości

na górê