Pytanie o kompozycję: XR-1000, rękawice SP-2, kurtka T-RC-1
• Strona 1 z 1
Pytanie o kompozycję: XR-1000, rękawice SP-2, kurtka T-RC-1
Witam. Jeśli zdam w przyszłym tygodniu egzamin od razu będę chciał zakupić ubranie. Na razie tylko kask kurtka i rękawice, do dojazdu do pracy/uczelni. Na początku przyszłego miesiąca moto, jakąś 500.
Moje pytanie dotyczy opinii na temat wybranych ubrań. Pierwsze, czy kurtka Alpinestars T-RC1 ma możliwość wsadzenia jakichś protektorów na kręgosłup/nerki. Bo standardowe protektory chyba nie są najlepsze, pianka. Jak wygląda sprawa przemakalności kurki i rękawic, również Alpinestars model SP-2. Ostatnie pytanie bardzo banalne, ale nie potrafię na nie sobie odpowiedzieć. Chodzi o kompozycję. Kask jest dosyć kolorowy i posiada wyraźne i kontrastowe malowanie, reszta ubioru będzie prawie cała czarna, co sądzicie o takim zestawieniu? Biorąc również pod uwagę przyszłe moto, jaka najlepsza kolorystyka: niebieski, srebrny, czarny, czerwony?

Moje pytanie dotyczy opinii na temat wybranych ubrań. Pierwsze, czy kurtka Alpinestars T-RC1 ma możliwość wsadzenia jakichś protektorów na kręgosłup/nerki. Bo standardowe protektory chyba nie są najlepsze, pianka. Jak wygląda sprawa przemakalności kurki i rękawic, również Alpinestars model SP-2. Ostatnie pytanie bardzo banalne, ale nie potrafię na nie sobie odpowiedzieć. Chodzi o kompozycję. Kask jest dosyć kolorowy i posiada wyraźne i kontrastowe malowanie, reszta ubioru będzie prawie cała czarna, co sądzicie o takim zestawieniu? Biorąc również pod uwagę przyszłe moto, jaka najlepsza kolorystyka: niebieski, srebrny, czarny, czerwony?

Ostatnio edytowano 11/7/2008, 13:23 przez Muddy, łącznie edytowano 1 raz
- Muddy
- Świeżak
Czlowieku ty sie pytasz o powazne zeczy myslalem a ty o kolor pytasz?? to kwestia gustu i jaki koloru bedzie maszyna...
A co do kurtki to tez chcialem taka ale kumpel mial i nie poleca...
Bo maszyna to nie wszystko, najwazniejsza jest pasja!!
- sebekmelior
- Świeżak
sebekmelior napisał(a):Czlowieku ty sie pytasz o powazne zeczy myslalem a ty o kolor pytasz?? to kwestia gustu i jaki koloru bedzie maszyna...
........... Prosze

Co do tematu widzę że rzeczy są z górnej półki , co do gustu to dla mnie zależy też na jakim moto będę jezdził do tego dopiero trzeba kupic bo najpierw kupisz ubrania czarne takie jak te a potem trafi ci się okazja i kupisz białe moto

-
Tomek00 - Bywalec
w T-RC-1 nie sa takie kiepski te protektory. Ostatnio przymierzałem i wydaje mi sie że są calkiem niezłe (z tego co czytalem w necie z wyjatkiem pleców i klatki maja certyfikaty CE), na plecy i tak kupiłbym żółwia (sam mam taki zamiar bo kurtka już zamówiona- powinna byc u mnie za jakiś miesiąc). Można tez dokupić ochraniacz na plecy z certyfikatem CE wkładany zamiast tego co jest standardowo. Jedyne czego mi w tej kurtce brakuje to otworów wentylacyjnych (otwieranych).
-
kravec - Administrator
Właśnie chodzi głównie o ochraniacz na plecy, czytałem że jest tylko jakiś piankowy, ale nie znalazłem czy jest wymienialny.
Co do kolorków, do motoru nie dobiorę niczego, bo możliwe że będę nim musiał wracać nawet przez pół Polski, a wolałbym już mieć to minimum na sobie. Dodatkowo jest duże prawdopodobieństwo że w przyszłym sezonie zmienię moto na SVke - będę chciał czarną, ewentualnie czarno-czerwoną/niebieską.
Akurat to malowanie Xr1000 podoba mi się najbardziej, a mam wątpliwości co do czarnej reszty, przecież wątpliwości to normalna sprawa
Co do kolorków, do motoru nie dobiorę niczego, bo możliwe że będę nim musiał wracać nawet przez pół Polski, a wolałbym już mieć to minimum na sobie. Dodatkowo jest duże prawdopodobieństwo że w przyszłym sezonie zmienię moto na SVke - będę chciał czarną, ewentualnie czarno-czerwoną/niebieską.
Akurat to malowanie Xr1000 podoba mi się najbardziej, a mam wątpliwości co do czarnej reszty, przecież wątpliwości to normalna sprawa

- Muddy
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe