Zobacz wątek - derbi senda schemat układu zapłonowego
NAS Analytics TAG

derbi senda schemat układu zapłonowego

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

derbi senda schemat układu zapłonowego

Postprzez balchan1 » 10/7/2008, 11:14

Witam.
Ostatnio kupiłem Derbi Senda Bi3 80ccm z 94roku. Niestety ma on uszkodzony układ zapłonowy. Naprawa takiego układu w wyspecjalizowanym zakładzie jak wiadomo kosztuje około 400zł. Jestem elektrykiem ale żeby naprawić układ potrzebuje schematu tego układu razem z parametrami na poszczególnych elementach (opór, napiecie itp). Silnik to chyba ta sama konstrukcja co w późniejszych modelach. Jeśli ktos potrafi pomóc to proszę o posta. Z góry dzieki.
balchan1
Bywalec

Postprzez balchan1 » 15/7/2008, 17:49

Widze że nikt nie ma schematu do tego motorku. Ja osobiście troche szperałem i stwierdziłem że to ten sam silnik co w senach 50, produkowanych bodajże do 2003roku- później miały silniki am6. ma ktos może serwisówke albo schemat elektryki do silnika derbi z tych starszych modeli (interesuje mnie aby miały wypisane opory elementów, chociaż same połaczenia też się przydadzą). Chodzi mi o te starsze modele zapłonu (z osobna cewka modułem cdi i impulsatorem) a nie z impulsatorem i ceko-modułem. Z góry dzięki.
balchan1
Bywalec

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości

na górê