przybywa mi olej w silniku ??:/
• Strona 1 z 1
przybywa mi olej w silniku ??:/
oczywiscie wiem ze to niemozliwe,ale zrobiłem juz kolo 2 tys km na swoim motorku a oleju w ogole mi nie ubywa,a nawet mam wrazenie ze jest go troszke wiecej ;/(moze mi sie tylko wydawac)
nic nie dymi,silnik chodzi normlanie.motocykl ma okolo 35 tyÅ› przebiegu.
co by sie dzialo gdyby sie woda dostawała do silnika ??
nic nie dymi,silnik chodzi normlanie.motocykl ma okolo 35 tyÅ› przebiegu.
co by sie dzialo gdyby sie woda dostawała do silnika ??
- Miłosz
- Świeżak
*po pierwsze powiedz co to za motor.
*po drugie jeżeli woda dostaje się do silnika to przy wyłączonym silniku zbiera się na dole miski olejowej i jej nie widzisz tylko widzisz w miarce olej, a na włączonym silniku jak tylko smok ją zassie to katujesz silnik okrutnie.
*po trzecie jeżeli ci się wydaje to to sprawdź porządnie, a nie bij pianę
daj znać
*po drugie jeżeli woda dostaje się do silnika to przy wyłączonym silniku zbiera się na dole miski olejowej i jej nie widzisz tylko widzisz w miarce olej, a na włączonym silniku jak tylko smok ją zassie to katujesz silnik okrutnie.
*po trzecie jeżeli ci się wydaje to to sprawdź porządnie, a nie bij pianę
daj znać
tylko cebra
dcsport.pl (otwórz link)
dcsport.pl (otwórz link)
-
Ryjek - Świeżak
ja też tak chce .... mi ubywa ;(
a tak poważnie jeżeli nie słyszysz różnicy w pracy silnika czy w jego pracy - to się nie stresuj ... ja sam mam wielkie porblemy z oceną ile tego oleju jest - bo weź ustaw do pionu motocykl żeby byl 100% w pionie .. jak wtedy lookam zawsze się bujnę... i napisz ile ci tego przybyło wg Twoich obliczeń - albo po prostu wyprostuj kierę
może lałeś na skręconej ?
? ja kiedyś się tak głupawo zrobiłem i kąt główki ramy mnie oszukał - ale zaraz zkumałem o co kaman - no i się nie dałem yamaszce
sucz mnie chciałą naciągnąć na olej ehhh.... kobity...
a tak poważnie jeżeli nie słyszysz różnicy w pracy silnika czy w jego pracy - to się nie stresuj ... ja sam mam wielkie porblemy z oceną ile tego oleju jest - bo weź ustaw do pionu motocykl żeby byl 100% w pionie .. jak wtedy lookam zawsze się bujnę... i napisz ile ci tego przybyło wg Twoich obliczeń - albo po prostu wyprostuj kierę

-
cezare - VIP Åšcigacz.pl
no niestety korek wlewu oleju nie ma magicznej mocy przyciągania pary wodnej. para wodna i pary oleju unoszą się w całym obiegu, stopień odparowania zależy od prężności par nad cieczą. para wodna osadza się na najzimniejszym miejscu a nie na magicznym korku. zawsze jak jest silnik po przegrzaniu [w aucie też] i wywalona uszczelka pod głowicą to woda jakoś zawsze w misce jest....
poza tym ile może pomieścić tej wody korek?
napewno nie tyle żeby zmieniło mu to poziom oleju
cezare dobrze gada
przyłóż się do obserwacji judasza w silniku
poza tym ile może pomieścić tej wody korek?
napewno nie tyle żeby zmieniło mu to poziom oleju
cezare dobrze gada
przyłóż się do obserwacji judasza w silniku
tylko cebra
dcsport.pl (otwórz link)
dcsport.pl (otwórz link)
-
Ryjek - Świeżak
dobrze ze to nie woda,z tego co zrozumialem miałbym juz po silniku.jutro powacham korek i sprawdze czy pachnie paliwem,jesli nie to sie przestane stresowac
tak jak wczesniej mowiłem,wszystko działa w motorku jak nalezt,ładnie pracuje,silnik sie nie dławi,a z tłumika nie leci dym.

- Miłosz
- Świeżak
senekkorzenna napisał(a):Ryjek za dużo tego ciągniesz w nos i stad problem zrozumienia co napisałem.Jeszcze raz cytuję;po nagrzaniu się oleju i wody która była by w nim następuje odparowanie ponieważ temperatura oleju jest powyżej 100 stopni ,.
lepiej sobie sam coś pociągnij ... okay ? jak jest lato to nic mu się nie bedzie osadzać... testowałem w puszce - temat poruszany przez żółtodziobów na jesień na zasadzie "wcześniej tego nie było" a adwanced knowledge users piszą do luserów - CHILLOUT DUDIES ! that's normal.
zobacz sobie sam w puszce na jesieni... jak się zacznie chłopdniej robić .. w lecie tego nei ma a na jesień kiedy jest wilgotno - jest .. i co czary ? czy się pierdoli na jesień a po tem naprawia w lecie ?
mówię ci - wciągnij kreska..... oczyść umysł ... Open Your Mind

BTW ARIEL

-
cezare - VIP Åšcigacz.pl
Cezare ma racje.
W samochodzie tez mi sie osadza biala emulsja na korku, ale tylko zima. W lato tego nie ma poniewaz nie skrapla sie woda w silniku.
A co do plynu z ukladu chlodzenia w oleju.
Mi przybylo jakies 3 - 4l borygo w oleju i silnik tak chodzil przez jakies 2 -3 godziny i nic mu sie nie stalo ;] (Bylo to w silniku diesla bez turbiny)
W samochodzie tez mi sie osadza biala emulsja na korku, ale tylko zima. W lato tego nie ma poniewaz nie skrapla sie woda w silniku.
A co do plynu z ukladu chlodzenia w oleju.
Mi przybylo jakies 3 - 4l borygo w oleju i silnik tak chodzil przez jakies 2 -3 godziny i nic mu sie nie stalo ;] (Bylo to w silniku diesla bez turbiny)
929
-
cycu_rsko - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości