Problem z odpaleniem rm250
• Strona 1 z 1
Problem z odpaleniem rm250
Witam wszystkich. Jestem świeży na forum i ogólnie na motorze, więc wybaczcie jak palne jakąś gafe:)
Zakupiłem niedawno suzuki rm250 91'. Śmigała jak marzenie (strasznie zrywna bestia), ale do czasu. Jechałem z przejażdżki po okolicy i zatrzymał mnie gościu żeby mi zrzędzić że hałasuje i postraszyć policją. Zgasiłem motor, posłuchałem jego "argumentów", ale niestety już nie dało rady odpalić suzuki. Stracił na kompresji i kopniak chodzi lżej. Tego samego dnia kopstarter chodził ciężko i motor za każdym razem odpalał od pierwszego kopa. Dopiero wdrażam się w jazde motocyklem i nie za bardzo wiem co jest pięć. Od czego mógł stracić w jednej chwili kompresje? Czy to możliwe że tłok jest do wymiany??
Zakupiłem niedawno suzuki rm250 91'. Śmigała jak marzenie (strasznie zrywna bestia), ale do czasu. Jechałem z przejażdżki po okolicy i zatrzymał mnie gościu żeby mi zrzędzić że hałasuje i postraszyć policją. Zgasiłem motor, posłuchałem jego "argumentów", ale niestety już nie dało rady odpalić suzuki. Stracił na kompresji i kopniak chodzi lżej. Tego samego dnia kopstarter chodził ciężko i motor za każdym razem odpalał od pierwszego kopa. Dopiero wdrażam się w jazde motocyklem i nie za bardzo wiem co jest pięć. Od czego mógł stracić w jednej chwili kompresje? Czy to możliwe że tłok jest do wymiany??
BW- największe świry
-
Grochu1988 - Świeżak
Fafka napisał(a):Tak to samo mialem w hondzie cr 125 okazalo sie ze uwalilo kawalek tłoka... i ja debil jescze palilem z popychu i jezdzilem i cylka porysowalem ;/
Ta twoja honda co ją chcesz sprzedac nie jest w cale taka doskonała jak czytałem w innym dziale

A co do tematu to pojedz z nią do mechanika
-
Tomek00 - Bywalec
Może gościu rzucił na Ciebie klątwę
Jak kompresji nie ma to na pewno tłok.

Husqvarna WR

motoktos napisał(a):Bez obaw możesz kupić takową Yamahę, właśnie dla początkujących jest ten sprzęt, dla początkujących jest on właśnie.
-
panzernacker - Bywalec
panzernacker napisał(a):Może gościu rzucił na Ciebie klątwę
Ten koleś od razu wydał mi się podejrzany:) Jak tłok to będę parę talarów w plecy, ale jak się chce jeździć to się będzie jeździć:)
BW- największe świry
-
Grochu1988 - Świeżak
Już tak zrobiłem:) Wróćmy do strony technicznej problemu. Co może dolegać oprócz tłoka?? Jakaś uszczelka pod głowicą?? Jest możliwe, że zapiekły się pierścienie??
BW- największe świry
-
Grochu1988 - Świeżak
-
Grochu1988 - Świeżak
Już patrzyłem. Niestety do takich staroci nie ma. Chyba że będą pasować od rocznika 92'??
BW- największe świry
-
Grochu1988 - Świeżak
Ile teoretycznie kosztuje sama robocizna przy wymianie tłoka?? Tłok kupuje sam chodzi mi tylko o poskładanie.
BW- największe świry
-
Grochu1988 - Świeżak
• Strona 1 z 1