Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi
Więc chyba jak mówisz półmetaliki, najmiększe to chyba organiczne, w zjazdówce miałem - grzeją się jak cholera, scierają się w mgnieniu oka, a w złych warunkach aż robią wrażenie jakby robiła się z nich taka "miękka ciapka".
Dedykowane najczęściej widoczne to półmetaliki, tych lepszych firm kevlar, no ale tych lepszych firm to koszt ok 100zł na jeden hebel, a jednak mi się tyle nie widzi:)
Do do warunków to wiadomo - woda, błoto, piach.
Dedykowane najczęściej widoczne to półmetaliki, tych lepszych firm kevlar, no ale tych lepszych firm to koszt ok 100zł na jeden hebel, a jednak mi się tyle nie widzi:)
Do do warunków to wiadomo - woda, błoto, piach.
- magik2208
- Bywalec
Honda NSR 50
Siemano. Mam do was pyatnie. Mam nsr 50 i jadac ostatnio na 6 biegu zczęło cos buczec jak by w chłodnicy i zwalniac motor tak gdzies przy 6-7 tys obrotach. jak zredukowalem do 4 i jak spadły troche obroty to juz nie buczało ale jak znowu wkecilem na wyzsze obroty to zaczeło mulic nie wiem wogole o co chodzi z tym. kumacie cos z tego ?
- men131
- Świeżak
omg....
a skąd mamy wiedziec co ci "buczy" tłok bokiem wyskoczył i buczał ci, albo korbowód sobie buczał w skrzyni korbowej. skąd to mamy wiedziec ? buczeń jest milion. moze uszczelka pod głowica moze tłok moze leektryka moze klakson ci sie załączył. pomysl nim zadasz jakie kolwiek pytanie ;/ nie wiesz jak sformułowac nawet co sie dzieje i sam nie potrafisz zrobic podstawowej diagnostyki to oddaj motocykl w fachowe ręce. uwierz mi tak bedzie bezpieczniej dla motocykla i dla ciebie
a skąd mamy wiedziec co ci "buczy" tłok bokiem wyskoczył i buczał ci, albo korbowód sobie buczał w skrzyni korbowej. skąd to mamy wiedziec ? buczeń jest milion. moze uszczelka pod głowica moze tłok moze leektryka moze klakson ci sie załączył. pomysl nim zadasz jakie kolwiek pytanie ;/ nie wiesz jak sformułowac nawet co sie dzieje i sam nie potrafisz zrobic podstawowej diagnostyki to oddaj motocykl w fachowe ręce. uwierz mi tak bedzie bezpieczniej dla motocykla i dla ciebie
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Jakby z chlodnicy... zagotowales i bylo wysokie cisnienie, na 6 na maxa go krecisz?!
heniu- cos ostatnio tracisz juz sily do niektrych pytan;D ale on mowi ze z chlodnicy wiec poszukiwania blizej.
No ale "chyba" to dobilo mnie najbardziej, nawet konkretnie nie potrafisz ocenic gdzie to bylo, a chcesz sie brac za naprawe.
heniu- cos ostatnio tracisz juz sily do niektrych pytan;D ale on mowi ze z chlodnicy wiec poszukiwania blizej.
No ale "chyba" to dobilo mnie najbardziej, nawet konkretnie nie potrafisz ocenic gdzie to bylo, a chcesz sie brac za naprawe.
- magik2208
- Bywalec
dokładnie skoro przegrzałes to proste że sie mógł przytrzec..
tak straciłem juz cierpliwosc do niektórych pytan

tak straciłem juz cierpliwosc do niektórych pytan

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
tak dbasz o moto (wskazówka temp była na max, a ja mu dalej po piź**** dawałem) to teraz płać i płacz
Chyba logiczne, że jak jest temp na max to trzeba ją obniżyć. W sumie chyba nie dla wszystkich...

Chyba logiczne, że jak jest temp na max to trzeba ją obniżyć. W sumie chyba nie dla wszystkich...
Kawa zx6r, 1998
-
Kaniuszy - Świeżak
bo pisze że wskazówka była na maxa ;P
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Aj bo nie zobaczyłem na tego dolnego posta:D
Ale kto normalny pałuje dalej jak wskazówka na max?
Swoją drogą teraz pytanie ode mnie:D
Wczoraj jak tak sobie śmigałem to aż para poleciała jak silnik z wody dostał. Działa to w jakiś szkodliwy sposób? bo mogę się domyślać, że na powietrzaka na bank, ale na ciecz?
Ale kto normalny pałuje dalej jak wskazówka na max?
Swoją drogą teraz pytanie ode mnie:D
Wczoraj jak tak sobie śmigałem to aż para poleciała jak silnik z wody dostał. Działa to w jakiś szkodliwy sposób? bo mogę się domyślać, że na powietrzaka na bank, ale na ciecz?
- magik2208
- Bywalec
nie czaje o co chodzi ? jak "silnik z wody dostał " ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Wjechał w kałużę i cały silnik został oblany wodą, ewentualnie wskazówka dochodziła do max i chciał ochłodzić silnik no i oblał silnik wodą z wiadra
Jeśli w samochodzie na rozgrzany blok silnika poleci woda, istnieje możliwość pęknięcia bloku, jak to się ma w motocyklach? Tego nie wiem, ale dawno temu jak miałem motorynkę bez przedniego błotnika to woda zawsze leciała na rozgrzany cylinder i kolanko tłumika, no i nic się nie działo (na szczęście), gdzieś czytałem, że nagłe ochłodzenie rozgrzanego cylindra może doprowadzić do zatarcia silnika.

Jeśli w samochodzie na rozgrzany blok silnika poleci woda, istnieje możliwość pęknięcia bloku, jak to się ma w motocyklach? Tego nie wiem, ale dawno temu jak miałem motorynkę bez przedniego błotnika to woda zawsze leciała na rozgrzany cylinder i kolanko tłumika, no i nic się nie działo (na szczęście), gdzieś czytałem, że nagłe ochłodzenie rozgrzanego cylindra może doprowadzić do zatarcia silnika.
-
komarcc - VIP Ścigacz.pl
Komarcc no tak, też to czytałem, ale odnośnie powietrzaków, właśnie się zastanawiaem czy to też dotyczy chłodzonych cieczą.
Tak wjechałem, nie w jedną, nie w jedno błoto, ale to było wyjątkowo głębokie, za wysoki bieg, wolne obroty i go zdusiło
Co do wiadra to domyślam się, że to ironia?:D
d112 - było wykazać się wcześniej bystrością i kupić coś markowego!! to jest 4t 50cc... chińskie do tego. Zmierz gps-em, dowiesz się, że te 75km/h na prostej to w realu jakieś 65km/h. Teraz widzę, że właśnie pytałeś się w wątku niżej co kupić. Skoro radzili ci coś "fajniejszego" to znazyło, że miałeś kupić jakiegoś używanego japońca czy włocha. Ty go najpierw dotrzyj a nie pałuj do końca bo ci 50 nie pójdzie!!
Widzę, że jesteś z Bydgoszczy, skąd dokładniej?
2 głupota - pytasz się o radę, nie zapytasz się konkretnie czy ten model jest dobry i kupujesz kolejnego dnia...
To nie jest wydatek 100zł na ochraniacze, że przeglądasz aukcję i już kupujesz(choć ja i tak najpierw się pytałem, ale daje na ten interes sam więc wydam swojej kasy w błoto)
Ja nie wiem co trzeba mieć w deklu, żeby kupować takie moto... to nie jedzie.. i to dosłownie. Kolega ma skuter 50cc 2 4t jakieś badziewie. Jechał kiedyś z pasażerem przy mnie (razem ważyli może z 110km), to prób zanim ruszył było z 15-20 i to i tak dopiero wtedy gdy wjechali na lekki spadek. To jest istna porażka, jak mogą takie coś do produkcji wprowadzać?
Tak wjechałem, nie w jedną, nie w jedno błoto, ale to było wyjątkowo głębokie, za wysoki bieg, wolne obroty i go zdusiło
Co do wiadra to domyślam się, że to ironia?:D
d112 - było wykazać się wcześniej bystrością i kupić coś markowego!! to jest 4t 50cc... chińskie do tego. Zmierz gps-em, dowiesz się, że te 75km/h na prostej to w realu jakieś 65km/h. Teraz widzę, że właśnie pytałeś się w wątku niżej co kupić. Skoro radzili ci coś "fajniejszego" to znazyło, że miałeś kupić jakiegoś używanego japońca czy włocha. Ty go najpierw dotrzyj a nie pałuj do końca bo ci 50 nie pójdzie!!
Widzę, że jesteś z Bydgoszczy, skąd dokładniej?
2 głupota - pytasz się o radę, nie zapytasz się konkretnie czy ten model jest dobry i kupujesz kolejnego dnia...
To nie jest wydatek 100zł na ochraniacze, że przeglądasz aukcję i już kupujesz(choć ja i tak najpierw się pytałem, ale daje na ten interes sam więc wydam swojej kasy w błoto)
Ja nie wiem co trzeba mieć w deklu, żeby kupować takie moto... to nie jedzie.. i to dosłownie. Kolega ma skuter 50cc 2 4t jakieś badziewie. Jechał kiedyś z pasażerem przy mnie (razem ważyli może z 110km), to prób zanim ruszył było z 15-20 i to i tak dopiero wtedy gdy wjechali na lekki spadek. To jest istna porażka, jak mogą takie coś do produkcji wprowadzać?
- magik2208
- Bywalec
tu sie mylisz
lepiej kupic 10 letniego japonca niz 2 letniego chinola
mimo wieeelkiego przebiegu japoniec bedzie pewnie w lepszym stanie tech

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Taki przebieg? 10k cie przeraża? to jest mało, jeszcze z 10-15k pojeździ, później tłok do wymiany, i jakieś łożysta, uszczelki najlepiej, ale to sobie w 2t sam robisz i to groszowe sprawy... ale przynajmniej to jeździ i może nawet na czymś typu tzr 100km/h byś poleciał na serii
A ten chińczyk padnie albo za 1000km albo za 10k km, ale wtedy to i tak go na szrot wywalisz albo głupiego bedziesz szukał na allegro.
Zobatrzcie co ta maszyna potrafi http://www.youtube.com/watch?v=agUKZ3IKvSo hahaha.
Pali gume a gosciu z tyłu mu moto podnosi, po czym i tak klepie bo mocy nie ma, reszta wyczynów też zaje**sta haha
A ten chińczyk padnie albo za 1000km albo za 10k km, ale wtedy to i tak go na szrot wywalisz albo głupiego bedziesz szukał na allegro.
Zobatrzcie co ta maszyna potrafi http://www.youtube.com/watch?v=agUKZ3IKvSo hahaha.
Pali gume a gosciu z tyłu mu moto podnosi, po czym i tak klepie bo mocy nie ma, reszta wyczynów też zaje**sta haha
- magik2208
- Bywalec
Heniu, pamiętasz odnośnie klocków?:) http://moto.allegro.pl/klocki-suzuki-an ... 27819.html czy te z burgmana dadzą radę? nie chodzi mi o kosmiczne prędkości, wiadomo, że jedynie aby dawały radę w trudniejszych warunkach.
- magik2208
- Bywalec
jezeli podpasujesz to spoko dadzą rade
swoją drogą nie kazdy nawet poczuje róznice w klockach. czy to bedą zapewniajace lepsze hamowanie czy te które są bardziej zywytne w rekach amatora mogą byc niewyczuwalne. wiekszy wpływ moze miec np to czy płyn jest roczny czy swieżutki 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Powrót do Motorowery do 50 ccm